Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後
手提遊戲機討論版>Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售
Navism 06:40 PM 01-26-14
作者: N0T51B:
唔好俾我烏鴉口up中
下個禮拜nintendo direct話MH5 wiiU獨佔全速開發中
無可能, 嘔隻MH 4HD可能都要任記貼錢.

話明MH5當然叫 MHV 啦!

不過以一隻4百萬既大作, 加快速度到1年1隻就開始過份.
wsx360 06:41 PM 01-26-14
作者: N0T51B:
唔好俾我烏鴉口up中
下個禮拜nintendo direct話MH5 wiiU獨佔全速開發中
MH救唔到家用機架喎

作者: Navism:
無可能, 嘔隻MH 4HD可能都要任記貼錢.

話明MH5當然叫 MHV 啦!

不過以一隻4百萬既大作, 加快速度到1年1隻就開始過份.
1年1隻好耐啦

mhp2 - 2007年2月22日
mhp2G - 2008年3月27日
mh3 - 2009年8月1日
mhp3 - 2010年12月1日
mh3G - 2011年12月10日
【麥斯】 06:47 PM 01-26-14
真心覺得MH越玩越悶,
隻MH4連三位數時間都未去到...
想要有真係全新既MH既感覺,
起碼D攻擊動作換晒佢先, 渣住舊武器都有渙然一新既感覺...
Navism 06:53 PM 01-26-14
作者: DevilElvis:
有風唔駛駛盡嘅,遲早他朝君體也相同~~
朋友誤會錯了, 我其他post都講過我為MHF 都買左7部 xbox360.....
我仍然相信佢地必定出PSV, 除非真係買斷比任記.
今年出4G, 2015同2016無可能重響3DS出新作....新機無可能2015/16
因為對我來講MH 響 3DS已經無可能有進步空間.

轉新機先刺激買氣.
我係果類邊度有game買邊部既人
Navism 07:04 PM 01-26-14
作者: wsx360:
MH救唔到家用機架喎

1年1隻好耐啦

mhp2 - 2007年2月22日
mhp2G - 2008年3月27日
mh3 - 2009年8月1日
mhp3 - 2010年12月1日
mh3G - 2011年12月10日
我認為年半一隻大改先有可以長玩!!!

作者: 【麥斯】:
真心覺得MH越玩越悶,
起碼D攻擊動作換晒佢先, 渣住舊武器都有渙然一新既感覺...
其他玩咁耐悶係d龍都有問題, 動作要大改,
hunter 動作已經響 MHF 不停變, 只有龍動作十年如一日.
新龍永遠係過去既remix, 或者加大攻擊範圍.

另外打怪打料應該改, 破壞部位出野已經悶.

不過轉攻勢模式又無可能, 例如無可能變deep down 咁有定鏡又出魔法!!
GN00508771 07:15 PM 01-26-14
MH>MHG 的速度來說 今次係咪最快....

CAPCOM開始驚-.-?
heeropo 07:22 PM 01-26-14
作者: GN00508771:
MH>MHG 的速度來說 今次係咪最快....

CAPCOM開始驚-.-?
上面有人POST咗,加強版一年後出其實差唔多
MH4全世界出貨連DL版400萬都來緊就算驚都唔係MH4問題
tung999 07:45 PM 01-26-14
由初代已經係咁
1>g只係10個月
p2>p2g耐d 1年多1個月
G版基本只係右料加G級唔係大改
初初都做到咁快 而家都成10年 熟晒手啦wwww
b303 07:54 PM 01-26-14
坦白講除左個探索系統同埋主線唔多任務左隻MH4 都唔差
希望佢4G 可以做得好D
W!LL 08:02 PM 01-26-14
希望公會任咩怪都有份,影朱朱100LV PLS~~~
冬樹 08:04 PM 01-26-14
希望隻4G做得好d,遊玩總時間每況愈下

當年mhp1可以玩到1千個鐘
BRA武藏 08:28 PM 01-26-14
老實講,PSP/3DS/PSV三部都有
當日亦特登為3TRI同3HD買左WII同WIIU

但單講手提機,PSP的2ND/2G/3RD都煲左勁耐
但去到3DS呢2隻,真係玩少左好多時間

太想要大MON都同部機好揸D (唔好同我講買3DSLL)
太想出在PSV啦 (ONLINE果隻的唔算數)

隻眼老花呀、唔想雙肩雙手縮埋一舊按掣呀,幾時先出隻正統作在PSV呀
HAKAIDER 08:29 PM 01-26-14
作者: 【麥斯】:
真心覺得MH越玩越悶,
我認為年半一隻大改先有可以長玩!!!

其他玩咁耐悶係d龍都有問題, 動作要大改,
hunter 動作已經響 MHF 不停變, 只有龍動作十年如一日.
新龍永遠係過去既remix, 或者加大攻擊範圍.

另外打怪打料應該改, 破壞部位出野已經悶.

不過轉攻勢模式又無可能, 例如無可能變deep down 咁有定鏡又出魔法!!
成個系列由開發程式開始砍掉重練就差唔多

CAPCOM 到依家都仲係用PSO 開發程式去寫MH 系列, 根本已經過左時

人地SEGA 由PSU > PSO2 都已經砍掉重練渙然一新啦

今次MH4G 我就真係放棄算............
tung999 08:47 PM 01-26-14
作者: HAKAIDER:
成個系列由開發程式開始砍掉重練就差唔多

CAPCOM 到依家都仲係用PSO 開發程式去寫MH 系列, 根本已經過左時

人地SEGA 由PSU > PSO2 都已經砍掉重練渙然一新啦

今次MH4G 我就真係放棄算............
mh2>3明明有成隻打掉重做 所有細節位都進化左都被無視了
TCS_disable 08:53 PM 01-26-14
唔意外
先整好 2/3 , 放上市場賣,然後整埋果 1/3 連埋之前果 2/3 變成同一份再係第二年賣

咁未賺錢賺雙份

反正呢個年頭嘅Game 係以呢個模式製作同發售

不過G-Zone果邊先正,已經企左一大堆 MHP 廚係度酸

買部機真係會要佢地命...
シェンムー 08:56 PM 01-26-14
這麼多年
都唔肯出一隻HD全新作 , 對CAPCOM 芒亨方面真的心淡

利申: 3tri , 3G 都有買有玩 , 只是遊玩時間唔多, 在3DS 我真的玩得幾辛苦
係之前有關MH 的POST 都有講
如果佢 HD新作去PS360 我一定十分支持
TCS_disable 08:58 PM 01-26-14
作者: 山內 一典:
這麼多年
都唔肯出一隻HD全新作 , 對CAPCOM 芒亨方面真的心淡
連開新Thread整一隻新作都話無資源,咁你話 Capcom 剩返幾多野可以做?
tung999 09:06 PM 01-26-14
作者: TCS_disable:
連開新Thread整一隻新作都話無資源,咁你話 Capcom 剩返幾多野可以做?
HD果邊佢地咪試左隻DD PS4又有另一隻DD
CAPCOM好窮架 留番MH條路比佢地挖番D油水啦
柚原このみ 09:12 PM 01-26-14
鬧C記仲係3DS出,不如叫SONY努力整大塊餅佢先啦
野良猫 10:21 PM 01-26-14
3ds唯一不滿係好多時都係疾
只有solo打鬥雞場先係應有既順暢度
shooter 10:40 PM 01-26-14
作者: Suda:
應該會加返嗰堆淨係有得換料嘅舊怪
咁咪會有海戰

換料怪:
青熊獣
水獣
土砂竜
潜口竜
鎌蟹
爆鎚竜
迅竜
尾槌竜
溶岩竜
角竜
老山龍
炎妃龍
砂竜
盾蟹
灯魚竜
赤甲獣
氷牙竜
雪獅子
海竜
炎戈竜
霞龍
浮岳龍
崩竜
砦蟹
大海龍
煌黒龍
Navism 10:53 PM 01-26-14
可能補返水戰當4G
MO 11:05 PM 01-26-14
hope 3DS HD edition
HDS
其實3DSLL都成年幾兩年黎緊, 差唔多要出新版機(不是後繼機)
捲毛老爺 11:45 PM 01-26-14
作者: TCS_disable:
唔意外
先整好 2/3 , 放上市場賣,然後整埋果 1/3 連埋之前果 2/3 變成同一份再係第二年賣

咁未賺錢賺雙份

反正呢個年頭嘅Game 係以呢個模式製作同發售

不過G-Zone果邊先正,已經企左一大堆 MHP 廚係度酸

買部機真係會要佢地命...
買機唔係重點 個班人既重點係 玩唔到版唔高興
enishi 11:47 PM 01-26-14
美版 - Monster Hunter 4 Ultimate (3DS) - Early 2015

1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後

返回主題版面