Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-14, 03:12 PM   #26
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
已睇,笑位幾好

舊 05-31-14, 06:12 PM   #27
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
同漫畫比較改左唔少,不過好明快,動作場面同笑位都好到。
不過散場時聽到坐後面個名嬸係到罵唔知做乜,不停重複又唔知有乜好笑……

舊 05-31-14, 07:41 PM   #28
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
最尾唔係好明tim..
其實loop 番最開始時?

舊 05-31-14, 08:19 PM   #29
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
最尾唔係好明tim..
最後Tom Cruise又返番去開始,但今次隻omega已經瓜左。

舊 05-31-14, 09:02 PM   #30
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
去番之前果日, 但timeline已經唔同左
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 12:21 AM   #31
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
幾好睇,如果畀日本人拍一定變左

舊 06-01-14, 01:46 PM   #32
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
最尾唔係好明tim..
引用:
作者: Fean 查看文章
最後Tom Cruise又返番去開始,但今次隻omega已經瓜左。
即係巴黎單野之後係咪?

係又唔錯wor.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 01:48 PM   #33
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 尼路 查看文章
不過散場時聽到坐後面個名嬸係到罵唔知做乜,不停重複又唔知有乜好笑……
咁呢位阿嬸同tom cruise一樣囉, 唔想死但又要面對現實.

舊 06-01-14, 04:07 PM   #34
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
剩係個結局己經好過原作

原作結局根本係推翻前面咁多頁既風格

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 11:49 PM   #35
gingq7

註冊日期: May 2008
先不提我覺得結局好似解唔通

點解隻外星人的時間操控能力無發動就直接死左? 湯佬自己無左能力唔代表隻外星人無左喎. 而湯佬亦只係好簡單咁用炸彈, 無做特別野阻止外星人發動能力

套野無乜缺點, 但硬係好似唔夠熱血 (對比起寒蟬/圓臉), 加上主角太多搞笑死法和死得太多次, 又無次數限制(有提過但根本無拍到出黎), 攪到無晒危機感, 最尾仲要無厘頭happy ending
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 09:54 AM   #36
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
先不提我覺得結局好似解唔通

點解隻外星人的時間操控能力無發動就直接死左? 湯佬自己無左能力唔代表隻外星人無左喎. 而湯佬亦只係好簡單咁用炸彈, 無做特別野阻止外星人發動能力

套野無乜缺點, 但硬係好似唔夠熱血 (對比起寒蟬/圓臉), 加上主角太多搞笑死法和死得太多次, 又無次數限制(有提過但根本無拍到出黎), 攪到無晒危機感, 最尾仲要無厘頭happy ending
個人理解
只能認為主體因為有改變時間的能力,所以亦變成唯一,只要任一時空死亡就所有時間線上亦都死亡,所以電影中湯佬再回到過去時主體自己爆左

漫畫係咪跟足原著……睇完覺得電影結局好十倍……起碼無咁令人吐糟……

舊 06-02-14, 02:11 PM   #37
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
劇本一般水準之下
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 09:15 PM   #38
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

唔係個主收左工就其他都收晒工咩?

最後嗰下明顯係為結局而定, 唔駛諗太多.

舊 06-03-14, 12:51 AM   #39
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
原作咁樣都可以引用設定改到而家咁無冷場咁濟,鬼佬好野

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-14, 02:21 AM   #40
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
冇睇過原作....只係睇完電影而言.....最後依而有OMEGA, 不過OMEGA能力被奪去, 只能控制外星體...冇得選擇RESET TIME所以歐洲戰線開始打唔贏, 原先歐洲之所以贏係因為有RESET TIMELINE OMEGA, 而且戲中巴黎同海灘都有RESET TIMELINE 外星體, 估計原本TIMELINE 係由OMEGA 選擇那一隻死亡才RESET, 因為人類DNA不同才發生強制RESET,令到OMEGA 唔能夠選擇TIMELINE, 最後主角被OMEGA 血所染, 令主角可以選擇更早TIMELINE ......都係估估下....

舊 06-03-14, 08:33 AM   #41
細路翔
The One

原作就係你玩玩下CALL OF DUTY,最後結局變左玩JRPG咁(?

英國說大家抱團死
舊 06-03-14, 11:54 PM   #42
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
XXXX
女主角好勁…可惜冇左能力只能做花瓶……
話說臨打大佬之前我仲諗住湯佬會失敗戰死……
而另一邊廂女主角就殺到藍色怪獸拎返time reset能力俾湯佬再去打過大佬

點知結果藍色怪獸一叉埋去女主角就玩完,死相都冇得睇
湯佬就好荷里活地同大佬攬炒(!?)

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 12:58 AM   #43
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
無睇過原著
整體感覺都唔錯,雖然無限輪迴都唔係咩新鮮事
初時不停loop果段幾搞笑
不過諗落其實都好慘,果種精神折磨..
如果我係男主,迎來good ed之前大概我已經黐左線

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 08:56 AM   #44
細路翔
The One

柴刀>(不可越之壁)>大口徑重型槍械(?

英國說大家抱團死
舊 06-04-14, 09:20 PM   #45
lazy0913
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
睇你地講好似個結局同漫畫完全唔同
有無人可以劇透下我
lazy0913 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 06:30 PM   #46
細路翔
The One

引用:
作者: lazy0913 查看文章
睇你地講好似個結局同漫畫完全唔同
有無人可以劇透下我
:)
電影版女主角一開就講失去左輪迴能力結局唔洗互片,仲要佢地輸次血就可以清除個輪迴能力

英國說大家抱團死
舊 06-08-14, 01:45 AM   #47
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問下字幕後有冇嘢睇?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 02:50 PM   #48
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問下字幕後有冇嘢睇?
無!!!!
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 03:50 PM   #49
DevilElvis
The One
還我香港!!

睇完,幾好睇,好過漫畫tim!!!

不過唔明點解最後老湯吸咗母體D血後可以自己reset去果刻

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-08-14, 03:56 PM   #50
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: gingq7 查看文章
最係無咗果個能力,無危機感可以理解為死咁多次都習慣晒,打仗預咗死

論壇跳轉

現在的時間是 05:39 PM

手機版 | APP版