Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
電視遊戲討論版>SD Gundam G Generation Cross Rays | PS4, NS, PC | 「決定版」3月25日推出
Leong 03:25 PM 01-22-19
作者: HakiK:
我又覺得今次好OK喎

一黎創世我唔覺得差先,
玩哂所有故事都有40個鐘gameplay,
一年戰爭外傳太多見人見智,我全部未睇過覺得好岩睇

今次唔講D愈黎愈有迫力既戰鬥畫面 (對比隔離powerpoint機戰已經嬴成條街)
佢個名都講明4個世界cross,
今次揀果4套擺明用黎crossover
(4套都有前後部份,中間相隔幾年咁)
而且呢4套人氣的確係近代GUNDAM最高 (鐵血係另類人氣)
係睇佢溝出黎係world/overworld果D淨break定真係neo咁有返條主線
主線4套+一堆外傳收錄齊既話已經幾夠玩
同埋佢今次完全棄用創世UC所有既資源重製一批,
點都唔夠隔離機戰萬年兼用卡無恥喎
再過5年整埋UC後世紀果批, 然後3批出一隻大合集呃次水
到時果隻抵比錢啦
其實我好BUY PS2隻NEO或者DS有Monoeye嗰隻G-GENERATION, 有返主線故事玩, 佢肯出, 我一定買
Lamsze 03:33 PM 01-22-19
作者: Leong:
其實我好BUY PS2隻NEO或者DS有Monoeye嗰隻G-GENERATION, 有返主線故事玩, 佢肯出, 我一定買
同感,其實佢呢4套係可以neo果種玩法,因為初期都唔係特別勁,而且變左有原創故事,唔係再單獨一個個故事章節
Squall-Lucifer 03:41 PM 01-22-19
G-Unit當年都叫做有地圖有故事+齊機,希望今次不會使我失望
Eternal Wind 04:27 PM 01-22-19
閹割版G-GEN

戰鬥畫面仲用緊PSP時代果種
holsety 05:06 PM 01-22-19
ps2隻neo,正~

呢隻,送sd gundam GX 咪買lo
ShinDou 07:04 PM 01-22-19
其實最驚又玩D9唔搭8既BREAK,佢BREAK番D有關連有D故事講下既BREAK會好D,不過笨大應該都唔知自己衰乜
iu fu pig 07:16 PM 01-22-19
GBA風格果隻故仔都正⋯⋯
不過爆機之後無乜野好做

其實4個世界嘅分別都幾大⋯⋯
除非好似機戰咁啦
但喺又唔驚嘅,我唔信唔會放萬能嘅鳳凰gun落去
由手機版發出
捲毛老爺 08:00 PM 01-22-19
UC 打得太多 ,出一次 CE 都唔錯既
hitachi 08:07 PM 01-22-19
除左SEED系叫有少少開發分支, 其他幾個世界開發都幾薄弱
捲毛老爺 08:28 PM 01-22-19
作者: hitachi:
除左SEED系叫有少少開發分支, 其他幾個世界開發都幾薄弱
都唔算架啦,有星個D 有故事,係seed都係比較有名氣既。
而W OO ,普偏係得主線,冇SEED 咁多外傳,算係咁架啦。

唔好好似隻UC咁 一年戰放得太多,攪到悶死人就得啦。
HM 08:43 PM 01-22-19
作者: iu fu pig:
GBA風格果隻故仔都正⋯⋯
不過爆機之後無乜野好做

其實4個世界嘅分別都幾大⋯⋯
除非好似機戰咁啦
但喺又唔驚嘅,我唔信唔會放萬能嘅鳳凰gun落去
由手機版發出
果隻係爆機之後要開二周目去試event

機戰式G-GEN一向故事水準都唔錯
不過以前NDS果隻crossdrive死得太慘
結果無得出落去

https://www26.atwiki.jp/gcmatome/pages/2858.html
可以參考下日本仔點講crossdrive
hitachi 09:00 PM 01-22-19
作者: 捲毛老爺:
都唔算架啦,有星個D 有故事,係seed都係比較有名氣既。
而W OO ,普偏係得主線,冇SEED 咁多外傳,算係咁架啦。

唔好好似隻UC咁 一年戰放得太多,攪到悶死人就得啦。
我意思係機體開發,除左seed分支比較廣,其他除左原型機一開五子外,就冇乜開發分支
Sar8 09:22 PM 01-22-19
我都希望佢出返GBA/DS果種故事式

教科書式仲可以越出越cut唔知點做到
捲毛老爺 10:27 PM 01-22-19
無聊幻想,點解唔將gundam build fight 加入去,開個獨立世界

還掂名人部機都放得入去
Kain 10:34 PM 01-22-19
無興趣
笨南個名亦都是不一般的臭
就這樣
qwe 11:43 PM 01-22-19
上隻都爆唔到⋯
唯一期望:敗者榮光補完100%普羅米修斯
(=v=)b 06:15 AM 01-23-19
直覺會有1版打厄祭戰~
HakiK 04:47 PM 01-23-19
作者: (=v=)b:
直覺會有1版打厄祭戰~
隱藏機:大戰歷史版巴巴托斯
一貫慣例www
由手機版發出
pet3 04:51 PM 01-23-19
作者: HakiK:
隱藏機:大戰歷史版巴巴托斯
一貫慣例www
由手機版發出
不是有關全地區不斷射魔劍
睇下邊個3流機師迴避不到
iu fu pig 05:01 PM 01-23-19
作者: pet3:
不是有關全地區不斷射魔劍
睇下邊個3流機師迴避不到
魔劍應該無得避
不過Seed系應該唔驚,有PS裝甲
由手機版發出
qwe 05:22 PM 01-23-19
作者: iu fu pig:
魔劍應該無得避
不過Seed系應該唔驚,有PS裝甲
由手機版發出
有問題,seed ps裝甲唔驚實彈(除非同位置射中72發都gg)
鐵血ms唔驚激光
咁w咪最廢
zzzdx 05:34 PM 01-23-19
作者: qwe:
有問題,seed ps裝甲唔驚實彈(除非同位置射中72發都gg)
鐵血ms唔驚激光
咁w咪最廢
W系咪零式系統玩先讀,五子+薩古斯都用過
pet3 05:39 PM 01-23-19
鐵血ms唔驚激光
咁w咪最廢
魔劍應該插得爆GN保護網
但有3紅迴避
真!DC 05:46 PM 01-23-19
鐵血ms唔驚激光
咁w咪最廢
Tv版w五部都超硬唔自爆唔中水柱都唔會爆
由手機版發出
Kain 06:06 PM 01-23-19
-Del-
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面