Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-09, 10:58 PM   #26
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
一告白就攻陷富美
學姐果然厲害
但學姐好有腹黑屬性

果位老師以前同學姐有一腿..?
d關系真錯綜複雜..

某男妹控好嚴重

呢套片d男角造型實在好令人脫力..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-09, 02:57 PM   #27
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

妹控

原作更猖狂,不過動畫版已和諧了:

杉本恭己儼如一個花花公子,如果唔著裙的話點睇都似係一個男生。
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-09, 12:17 AM   #28
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
因為呢本係sell百合,男角自不然就被醜化了
其實除左妹控大哥之外其他男角都無咩特別好壞

話說回來,變態還變態
不過因為妹控有道(爆),所以好快睇出阿妹被看上了,但當事人仍懵然不知

另學姐同富美的初吻實在看得好舒服,
這種十足初戀的描寫很好~~
不過學姐似乎曾經跟老師搭上過,
關係複雜呢

總之繼續落注係 J.C.STAFF x 笠井 x 高山
呢對冠軍馬組合就無錯(←咩意思)

求關注...(汗)
twitter / facebook

此篇文章於 07-19-09 12:19 AM 被 kwsyeung 編輯。
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-09, 03:00 AM   #29
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
走左去睇漫畫, 老師同學姐冇搭上過, 而係一般老土大路劇情...
.....
學姐鍾意老師, 但老師的情人是學姐的姊姊, 所以對學姐沒有意思並一直裝作不是什麼一回事

舊 07-19-09, 03:32 AM   #30
oscar0828
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
見到百合所以入左黎
但聲優冇個0岩.畫風又唔鐘意
pass

oscar0828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-09, 11:03 AM   #31
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: oscar0828 查看文章
見到百合所以入左黎
但聲優冇個0岩.畫風又唔鐘意
pass
咁你就走寶了

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-09, 07:16 PM   #32
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 07-23-09, 08:06 PM   #33
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
百合到咁~~
唔受這一套的人真係幾難頂,受的人就真係好享受喎...........

舊 07-23-09, 09:28 PM   #34
manjusaka
Junior Member

註冊日期: Jul 2009
我有看原著...那表姐真的很過份~
manjusaka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-09, 11:02 PM   #35
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
中花毒....竟然想睇落去

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-09, 12:07 AM   #36
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

學姐係bi
似乎仲對老師念念不忘,既係算點..

覺得富美唔多適合扎辮

唔知點解真係幾喜歡呢套,不單百合,仲有賞心悅目既畫面同氣氛

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
舊 07-24-09, 09:30 AM   #37
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
好耐無睇百合睇得咁開心
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-09, 11:13 AM   #38
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Asurada 查看文章
百合到咁~~
唔受這一套的人真係幾難頂,受的人就真係好享受喎...........
有唔受的朋友話都覺得好睇

舊 07-25-09, 02:28 AM   #39
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
就咁睇貼出黎果頁漫畫, 漫畫好似寫得好d 喎
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-09, 09:34 AM   #40
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
沒估錯的話ふみ都是遲早會被學姐玩厭就飛那一類劇情吧..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 10:58 AM   #41
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

舊 08-02-09, 12:46 AM   #42
事丫娃些
京アニに祈りを

杉本真係萬人迷…

小王子部份係動畫版原創,效果幾好~

今集冇豐崎愛生
舊 08-03-09, 06:08 PM   #43
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
硬係覺得有人會do野黎破壞佢地
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-09, 12:02 AM   #44
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
說真的, 我覺得富美個孖辮造型真係唔多得 bbb

舊 08-09-09, 04:32 PM   #45
事丫娃些
京アニに祈りを

睇開的某字幕組已經放棄了這作品

幸好尚有其他字幕組做這套,不過「富美」變了「文」。

未睇過咆哮山莊,所以覺得今集幾悶…
舊 08-09-09, 07:04 PM   #46
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章

我都未睇過咆哮山莊
但唔覺得悶

舊 08-09-09, 10:15 PM   #47
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章

引用:
作者: mikemike 查看文章
我都未睇過咆哮山莊
但唔覺得悶
未睇過x2
不過製作群好巧妙地將呢D古典名著的情節融入角色的情感
ma...雖然隱晦得好緊要,俺完全接不上了

另...
YA & CASO幾好

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-09, 12:58 PM   #48
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

衫本三個家姐好強大
能登X褔井X中原

舊 08-13-09, 10:53 PM   #49
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

今集富美見家長
似乎學姐家境都相當富裕

杉本家的女人們..感覺就係非等閒之輩

大家姐既說話一針見血
最後學姐向富美提出分手(算是吧)

總覺得富美既性格同杉本學姐唔相襯
都係青梅竹馬感覺好得多

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

舊 08-17-09, 09:25 PM   #50
事丫娃些
京アニに祈りを

引用:
作者: mikemike 查看文章
衫本三個家姐好強大
能登X褔井X中原