Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-24-11, 01:04 PM   #26
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
引用:
作者: ELT 查看文章
擺酒反而有得回水, 其實都夠打個和 (join d cheap plan仲可能有賺 )
基本上依家o向酒店或酒店擺都唔平... = =
除非d賓客好豪
否則都難平到手...

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
搞一次婚禮真係好煩,我而家執個rundown,執到頭都爆埋...
rundown的話如果你有fd結o左婚的話可以問佢地借個template o黎執~
當然點都會有d出入~
不過有個流程跟會好好多~
另外, 最好張d當日要用到的單(eg. 送貨)將個單no, 商號電話打o黎入去.
最好就張d單影多張相. 咁d兄弟姊妹會易的跟到~

希望有用~

引用:
作者: stephen1980 查看文章
我一d都唔好,因為唔擺酒,所以要歐洲影相,條數真係
一生人一次~
enjoy~

舊 03-24-11, 09:57 PM   #27
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Hitomi 查看文章
伊甸園??
你book左未?
未book就最好揀過第2間
呢間個朵臭到...
好早前已經book左,係漆咸道南均輝大廈o個間。
我朋友試過o係旺角o個間辦証婚,隔離係DHC,佢地話效果唔多好喎。
我都唔知會點,,希望順順利利啦。
引用:
作者: Vice 查看文章
rundown的話如果你有fd結o左婚的話可以問佢地借個template o黎執~
當然點都會有d出入~
不過有個流程跟會好好多~
另外, 最好張d當日要用到的單(eg. 送貨)將個單no, 商號電話打o黎入去.
最好就張d單影多張相. 咁d兄弟姊妹會易的跟到~
希望有用~
咦,印多份copy俾班兄弟姐妹都好喎,Thanks a lot!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-11, 11:03 AM   #28
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:

我去果度擺酒

咁..............如果你想要march-in條路夠長
你可以試下呢個:
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16682
個場幾大,環境唔錯,價錢都ok,
不過最大問題係露天,因為小弟婚期係2月尾,可能會落雨
所以我地覺得唔好
同埋佢真係只係provide個場俾你,所以其他野都要自己預備

香港有好多證婚場地,但因為地方細,好多都唔多掂......................
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-11, 06:05 PM   #29
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
擺酒反而有得回水, 其實都夠打個和 (join d cheap plan仲可能有賺 )
幾皮叫少啦, 又介子又影相各樣, 真係唔少野....
因為見親戚少又麻煩所以唔擺酒唔搞婚禮
不過請食飯都成皮野
仲要親戚d人情唔會有fd咁豪爽

然後影相,介指,禮金,一晚酒店(點都要suprise下老婆)
加埋個honey moon......

但係真係好輕鬆,係註冊處簽完紙就兩個人走左去玩

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-11, 12:46 AM   #30
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
雖然無咩好提議,不過剛剛見到原來 ELT 兄快結婚了,真係恭喜哂。
我都好想行教堂,可惜我唔係信徒,惟有book伊甸園啦...
搞一次婚禮真係好煩,我而家執個rundown,執到頭都爆埋...
引用:
作者: 惡魔X魔鬼 查看文章

咁..............如果你想要march-in條路夠長
你可以試下呢個:
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16682
個場幾大,環境唔錯,價錢都ok,
不過最大問題係露天,因為小弟婚期係2月尾,可能會落雨
所以我地覺得唔好
同埋佢真係只係provide個場俾你,所以其他野都要自己預備

香港有好多證婚場地,但因為地方細,好多都唔多掂......................
我地會去芝柏, 佢話最後讓步
柴崎幸兄都結婚? 好日子係幾時?
最近好少上gaf...應該話好少上網...

引用:
作者: stephen1980 查看文章
我一d都唔好,因為唔擺酒,所以要歐洲影相,條數真係
引用:
作者: sugihara 查看文章
因為見親戚少又麻煩所以唔擺酒唔搞婚禮
不過請食飯都成皮野
仲要親戚d人情唔會有fd咁豪爽

然後影相,介指,禮金,一晚酒店(點都要suprise下老婆)
加埋個honey moon......

但係真係好輕鬆,係註冊處簽完紙就兩個人走左去玩
真係一家唔知一家事....

題外話:
我覺得最慘唔係要洗錢, 而係大家會因為攪結婚d野而嘈
主要原因唔係大家意見唔同, 而係我根本冇意見, 咩都就哂佢, 佢就會話我唔理野....

所以呢, 總覺得貼錢買爛壽咁...

舊 03-26-11, 01:19 AM   #31
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
>>主要原因唔係大家意見唔同, 而係我根本冇意見, 咩都就哂佢, 佢就會話我唔理野....
中到應晒
一黎自己怕煩,二黎未結過D繁文縟節真係鬼識...

所以最後決定捉佢1個出去玩,俾suprise等佢開心下過到骨就算...

題外話吹下水...其實我早幾日先註冊左,不過可能已經一齊住左好耐,所以除左多左隻ring,個人根本無乜特別感覺.......

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-11, 01:20 AM   #32
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
我地會去芝柏, 佢話最後讓步
柴崎幸兄都結婚? 好日子係幾時?
最近好少上gaf...應該話好少上網...
就快啦,黎緊21/5。
婚期越近,就越發現多濕碎野未搞。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-11, 01:33 AM   #33
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: sugihara 查看文章
>>主要原因唔係大家意見唔同, 而係我根本冇意見, 咩都就哂佢, 佢就會話我唔理野....
中到應晒
一黎自己怕煩,二黎未結過D繁文縟節真係鬼識...

所以最後決定捉佢1個出去玩,俾suprise等佢開心下過到骨就算...

題外話吹下水...其實我早幾日先註冊左,不過可能已經一齊住左好耐,所以除左多左隻ring,個人根本無乜特別感覺.......
我覺得主要係因為男人對結婚依樣野冇咁執著, 果d咩禮節o既野, 安排做show, 10個有9個都唔想做
男人好簡單, 我對你好就勝過哂d儀式, 只係女人(大部份) 覺得要做show向全世界人宣佈先=重視佢

引用:
就快啦,黎緊21/5。
婚期越近,就越發現多濕碎野未搞。
恭喜哂
未結過婚, 係"呢hea"d

論壇跳轉

現在的時間是 02:10 AM

手機版 | APP版