Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-05, 10:17 AM   #26
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: KUSANAGI 草薙
其實人同MS都係差唔多...
因為MS都劃分晒做ZAFT/連合/AA派
重有每架MS都係得1-2個人左右選擇
所以咪話解左禁之後可以行得晒囉

宜家用freedom..第6版我自己覺得冇可能過到...
僚機=justice
2x僚機+自己一隻已經lose左...
點打呀...
o個版仲係
兩隻daggar+三小強...

舊 08-23-05, 03:18 PM   #27
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
好似係根據你選擇既MS而決定遊戲既路線

PHASE 9(亞金.杜維內部)有時係勝利條件都有3個
→擊破Providence
→擊破カガリ架Striker Rouge
→擊破所有敵機
仲有一個係擊破正義

舊 08-23-05, 04:10 PM   #28
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
●「機動戦士ガンダムSEED連合 vs.Z.A.F.T」隠し要素(カプコン)
  (内容) 全パイロットキャラクターが選択可能
        (セット中1台の入力でOK)
        PASSWORD:GEVMGJRD

舊 08-23-05, 04:12 PM   #29
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
你選擇既Character而決定遊戲既路線and Extra Phase

舊 08-23-05, 08:45 PM   #30
lamlam
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 忍者
所以咪話解左禁之後可以行得晒囉

宜家用freedom..第6版我自己覺得冇可能過到...
僚機=justice
2x僚機+自己一隻已經lose左...
點打呀...
o個版仲係
兩隻daggar+三小強...
我用justice 過左, 不過要成日行路打...過左第五版之後自機一定唔可以死....

金獅子王- 公式狩獵 戰友之貢獻度一番高之証

lamlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-05, 10:22 PM   #31
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: [KIT]
SKIP
幾時一齊落塘寶FREEDOM+JUSTICE玩攬炒....

舊 08-24-05, 01:42 AM   #32
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
卒之可以用到モラシム呢個人喇.../////

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-05, 02:13 AM   #33
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
呢頭走去練西川之豆同西川之砲
個頭同我解人物lock

真係整

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 01:41 AM   #34
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: jamsquare
呢頭走去練西川之豆同西川之砲
個頭同我解人物lock

真係整
繼續練囉,我都煲緊特火...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 02:37 PM   #35
黑公子

註冊日期: Feb 2003
我想問有冇人係用大劍高達高手呀,我好鐘意用呀,用上來好爽,最後想問用呢部機有咩野要注意(我通常係銅鑼灣廣場1期下面,同尖沙咀個間叫做係味金星呀我冇留意即是seven隔離個間
黑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 04:31 PM   #36
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

今日先第一次玩,
單打用alle strike,
打打下有人單挑,
竟然比我連勝兩次.....

佢用完justice 後用紅ms/ma ,
lose左好似好 咁,
乜alle strike 好屈既咩???

之後打cpu到stage 5 就lose,
差少少先過到,
今次打cpu 好玩左少少,

之後見人玩,我恨左好耐既雙打cpu 有機喇~~~
但打左一舖後有一大一細挑......

走得...
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 05:15 PM   #37
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 黑公子
(我通常係銅鑼灣廣場1期下面,同尖沙咀個間叫做係味金星呀我冇留意即是seven隔離個間
我都係去開Game Cyber多 (即係銅鑼灣廣場1期下面)
得閒交流一下

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 06:41 PM   #38
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
其實路線係跟人定係跟MS?

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 07:13 PM   #39
rider
Ultimate Gamer
MR.X

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDgafrider
引用:
作者: 二階堂青丸
其實路線係跟人定係跟MS?
跟人的
rider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 09:08 PM   #40
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:
我想問有冇人係用大劍高達高手呀,我好鐘意用呀,用上來好爽,最後想問用呢部機有咩野要注意(我通常係銅鑼灣廣場1期下面,同尖沙咀個間叫做係味金星呀我冇留意即是seven隔離個間
唔係高手可唔可以答

首先要注意斬唔中既硬直...

不過斬唔中既空揮可用回力鏢cancel

仲有打人唔好用咁多飛鉗~除非有十成把握

舊 08-25-05, 09:13 PM   #41
神風@AMD
Action!

引用:
作者: msz006
佢用完justice 後用紅ms/ma ,
lose左好似好 咁,
乜alle strike 好屈既咩???
seed 無話邊部屈

真係要計既係duel as,因為初心者都好容易使出bc + charge a~一野打人有2xx~300

空strike只係飛果方面勁d+平均型(3星半機計)

舊 08-26-05, 10:48 AM   #42
黑公子

引用:
我都係去開Game Cyber多 (即係銅鑼灣廣場1期下面)
得閒交流一下
好呀,我通常會係1:00-2:00PM或者5:30之後,咁你呢
舊 08-26-05, 10:50 AM   #43
黑公子

引用:
作者: 神風@AMD
唔係高手可唔可以答

首先要注意斬唔中既硬直...

不過斬唔中既空揮可用回力鏢cancel

仲有打人唔好用咁多飛鉗~除非有十成把握
緊係可以同埋THANK YOU
但我還想問放飛鉗唔係會延遲落地咩,咁同硬直有什麼分別,唔該哂你
還有係味有招係狂劈架,我見到有人係咁劈,我只係識狂禁劈咋
舊 08-26-05, 12:11 PM   #44
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
好呀,我通常會係1:00-2:00PM或者5:30之後,咁你呢
今晚6:30左右應該會落去玩
我愛開striker rouge多(雙中機既話)
大細就freedom

今日想玩下justice

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-05, 07:48 PM   #45
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

註冊日期: Jan 2003
我練緊繞變型紅色果部 3★半,有咩要留意,同格閗點chain得combo勁d?= =

舊 08-26-05, 08:01 PM   #46
zero006

註冊日期: Apr 2004
XBox Live Gamertagzero1198
新手一名
今日用dual a.s 真係幾好用/屈
搭fd 部災難打到第9版死左
alie strike 都幾好用 夠快..
想問下alie strike 同strike rouge 有咩分別?
zero006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-05, 08:29 PM   #47
忍者

引用:
作者: 神風@AMD
seed 無話邊部屈

真係要計既係duel as,因為初心者都好容易使出bc + charge a~一野打人有2xx~300

空strike只係飛果方面勁d+平均型(3星半機計)
講真,邊有咁易下下都出到bc->charge a
唔好話大duel,咩機都淨係顧住charge住個a,同死神距離不遠矣(成日o係新之城見人玩freedom係咁charge a...打電腦就叻,真係挑起上黎死十次都唔夠)
用buster都仲好有b可以用,顧住charge a點同人打?(淨係食鎗都食死)
同埋真係要埋身就埋身???

大duel charge a用黎偷雞/回馬鎗先有功效(1hit down,彈速較鎗快,彈又較追少少)
bc->charge a真係錦上添花o架o者...我出4次bc平均先有一次有charge到a
我通常都係冇charge到a 就咁出bc->88a就算

仲有bc係易中,但係都唔難避...我成日都俾人避到bc...

最憎d人成日話大duel屈
你自己用完就會知部機o既性能,強/弱點

我成日都見有人大duel翻挑我大duel,咪又係出bc唔夠我快,鬥鎗又唔夠我準
無可否認大duel係勁,但係用o個條友有料到先得o架(唔係次次唔夠人打就話屈)

打大duel,keep住距離鬥鎗,其實大duel支鎗唔係十分準,彈數又得6飛,見佢想埋身格就出鎗打停/拉盾(上級者)/橫step,唔好主動出d未必中o既格鬥,唔係食硬bc

我自己用開大duel...
打大duel就係鬥鎗,佢想埋身我先發bc制人,timing呢d野咪睇下邊個練得熟d囉

此篇文章於 08-26-05 08:31 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-05, 08:42 PM   #48
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

我見人用大duel的bc-->charge a,
係等人避過左個bc 再放a 然後中嫁喎........
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-05, 08:51 PM   #49
忍者

引用:
作者: msz006
我見人用大duel的bc-->charge a,
係等人避過左個bc 再放a 然後中嫁喎........
如果你一避完成個bc即counter佢係出唔切charge a o既,唔好等佢收招先counter
因為出得bc都睇下中定唔中先啦,中就緊係等對面食晒3hit bc先放charge a,唔中緊係即放

除非佢有心出bc引你step,之後即放charge a打你(我自己都諗/練緊點實際用出黎)

如果係咁佢實際bc o既動作之有拉弓衝前(或者再轉多一/半圈),但係charge a都唔係話放就有,都有0.1,2秒左右o既出招時間,所以如果真係bc引人step放charge a打人,除非對方counter得慢,否則風險都十分大
咁我自己都唔知點打,因為我自己都唔識出,等我練到先再答你~~~

我自己反應慢,部大duel轉左兩個圈我先意會到打唔中人
再放charge都太遲,已經俾人counter左成招格鬥...

此篇文章於 08-26-05 09:00 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-05, 10:04 PM   #50
神風@AMD
Action!

大 duel BC 緊出charge a~~唔係會立即cancel bc 出charge a咩? (唔係好清楚...用過3次而已)

不過大duel...個人覺得...飛得慢+短 booster

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
問 : 如果一個對"高達"全沒認識的人, 應如何開始去睇/了解成個故事? KIM 日本動漫畫討論版 277 07-08-07 11:06 PM
機動戦士 Gundam SEED 連合 VS. Z.A.F.T.(頭Post有相關資料25/7) steve 街機遊戲討論版 1000 08-11-05 09:18 PM
機動戰士 GUNDAM SEED DESTINY PHASE-18 第32話「ステラ] 再見stella 下回有Meer登場 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 1011 06-02-05 09:53 AM
機動戰士 GUNDAM SEED DESTINY PHASE-17 第32話「」 カズキ 日本動漫畫討論版 1003 05-24-05 03:18 PM

現在的時間是 06:08 PM

手機版 | APP版