Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
日本動漫畫討論版>枢やな「黒執事Book of Circus」 第1話「その執事、披露」丨A-1 Pictures制作
ice_fly 09:47 PM 11-17-09
今次tbb整既真人廣告,個feel都唔錯,
雖然內容上同黑執事未算好關事

----------------------------------------------------------------------------

剛剛出了配音預告啦...
竟然找來陳欣同梁偉德配!!!
雖然會有人比較支持日版...
但我覺得港版的cast都相當吸引的!!!

鳳熾魂 09:58 PM 11-17-09
第一個廣告幾好
拉維絲 11:27 PM 11-17-09
陳欣沒問題,但只有我想換掉梁偉德嗎(掩臉)
找梁偉德來配正太,無記是想把已經在惡意賣腐的黑執事弄得更腐是吧?
雖然我也很想聽他們配腐片就是(拖走)
話說一開始的宣傳片,執事不是蘇強文配的嗎?

嗯...陳欣果然是總攻啊(毆死)
ice_fly 11:41 PM 11-17-09
作者: 拉維絲:
陳欣沒問題,但只有我想換掉梁偉德嗎(掩臉)
找梁偉德來配正太,無記是想把已經在惡意賣腐的黑執事弄得更腐是吧?
雖然我也很想聽他們配腐片就是(拖走)
話說一開始的宣傳片,執事不是蘇強文配的嗎?

嗯...陳欣果然是總攻啊(毆死)
陳欣個句yes my lord好帥啦

其實陳欣同梁偉德的配搭,好似沒什麼人是猜中的
好多人都是估少爺是東東配,執事是蘇強文配的~
拉維絲 11:53 PM 11-17-09
不,正太就該像個正太,要配請用女聲(一秒)
Searwong 12:07 AM 11-18-09
TVB自重ww
本來唔想睇, 依加
GN00508771 01:22 AM 11-18-09
之前唔係好似有消息話 第二期決定架-,- 冇哂下文?
ice_fly 09:12 PM 11-21-09
http://b.tvb.com/j2/2009/11/20/%e3%8...9%bb%e5%a0%b4/
動畫首次登陸MyTV!
J2 由11月21日起,逢周六晚上11時30分播放的《黑執事》,將於次日下午時段於MyTV播放!
每集《黑執事》於MyTV的映期為30天,能讓一眾動畫迷有足夠時間再三細味,敬請密切留意!

------------------------------------------
估唔到竟然可以在Mytv睇埋黑執事...
W!LL 11:59 PM 11-21-09
唔明講咩
Kewellma 01:45 AM 11-22-09
講咩唔駛明..最緊要係惡魔執事+正太主人的BL..lol
ice_fly 01:57 AM 11-22-09
陳欣真係配得好厲害佢把聲好帶到個角色
佢同梁偉德把聲聽起來都比日版腐
Designer 02:42 AM 11-22-09

結城yuuki 03:58 AM 11-22-09
沒有J2,靠邪道看完。
和日本版的風味不同,先入為主的人一定罵,
但其實效果是非常正,
香港配音來說陳欣不愧是神級的存在,不得不五體投地!
梁偉德的演技亦無可非議,把角色的外強內沉表現得很漓淋和華麗!
而且重點[[[腐]]]味比日版更濃!
要知道香港對動漫文化的理解始終隔了一層,
要配出腐味不容易,還要比日版更濃就超不簡單!!
相反,如果用香港的女配音員,相信就會大大失色。
反正不同人,聲線怎也不會跟日文相似,聽慣了就會接受,
但最重要的角色個性精神,以及[[[腐]]]味的豪華散發!
RPG之鬼 09:23 AM 11-22-09
睇咗j2
其實套野係咪有魔幻成份??
覺得比起天堂之吻
呢套好似容易接受
個執事幾過癮,而且配得唔錯
irismong 09:29 AM 11-22-09
作者: RPG之鬼:
睇咗j2
其實套野係咪有魔幻成份??
覺得比起天堂之吻
呢套好似容易接受
個執事幾過癮,而且配得唔錯
paradise kiss完全同黑執事係兩回事黎架喎 @@
點樣可以compare @@
RPG之鬼 10:07 AM 11-22-09
作者: irismong:
paradise kiss完全同黑執事係兩回事黎架喎 @@
點樣可以compare @@
唔係唔係
我指不太接到了天堂那種美少女風(雖然本身就係少女漫畫)
另外論配音,黑的好了不少
W!LL 12:39 PM 11-22-09
我覺得個女僕配得唔錯
koala 03:06 AM 11-23-09
MyTV以經有第一集重溫

http://mytv.tvb.com/others/blackbutler/102485
IDGAF 12:17 AM 11-29-09
第一次係J2睇,
都幾悶而且好腐…
ty1106 12:04 AM 12-04-09
http://www.yesasia.com/global/%E9%BB...h_TW/info.html
唔等J2播完
12月10日(預定) 港版 DVD Box 1發售!
kwsyeung 01:19 AM 12-04-09
如果有TXB配音版會更好...
拉維絲 02:41 PM 12-04-09
作者: kwsyeung:
如果有TXB配音版會更好...
不要了吧?
聽陳欣配黑執事耳朵會懷孕(掩臉)
鼻子會血流不止(擦)
suger_ohkawa 05:18 PM 12-04-09
本來沒興趣但看了頭2話萌上黑執事了

當作以維多利亞時期為背景, 腹黑執事與正太主人為重心的物語來看,
還算不錯的少女(?)漫

不過不要拖到超過15卷就是......
結城yuuki 11:53 AM 12-07-09
作者: :
語言: 日本語
字幕: 繁體中文, 簡體中文
港版DVD...唉......
一係就早早出,唔好等人晨早看完邪道N咁耐都未見,
一係橫掂都已經等到而家,唔爭在等埋個港版配音。

如果唔係,等到今時日今先出但係又齋得日文,
咁真係冇乜購買意思……
除非超級DIE HARD嘅係都要儲咁話啦……
money 12:49 AM 02-01-10
黒執事Ⅱ
7月から放送

新執事 クロード・フォースタスー役 櫻井孝宏
新坊ちゃん トランシー家 坊ちゃん 水樹奈々

黒執事Ⅱ出演決定
金髪の主人役
声はかなり低め
妖精に連れ去られたらしい
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面