Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
ComeLOLoh 06:28 PM 01-23-19
Capcom Asia FB:
《Resident Evil 2》免費追加內容公開──「幽靈生還者」冬季配信!
25日發售的《Resident Evil 2》將會於冬季發佈免費追加DLC「幽靈生還者」。拉昆市事件出現了眾多犧牲者,如果事件走向稍微有點變化,也許有些人就能夠逃離死亡的命運。這個特別模式將會講述3名於本篇中死亡的角色的生還故事。
倒回時間的齒輪,扭轉特殊部隊隊員、市長女兒和槍械店店長的命運吧!
=====================
Resident Evil 2 free additional content – The Ghost Survivors
A brand-new mode “The Ghost Survivors” is coming this winter for free! Reverse the fates of the special forces member, mayor’s daughter and gun shop owner to save them from death!
harakuma 06:52 PM 01-23-19
韓佬有人爆埋機, 係YT睇咗

我唔會劇透, 但

CLARIE脫咗紅衣外衣後, 身材好

另,
特殊部隊隊員、市長女兒和槍械店店長

第5, 6, 7生還者?
零式 06:57 PM 01-23-19
唉⋯點解香港唔偷跑
harakuma 07:05 PM 01-23-19

D限定版送既手辦真係無乜幾個係好, 之前最正應該光明果隻水著女主角

希望HOTTOYS出, 最好出埋ADA
ComeLOLoh 07:16 PM 01-23-19
一向唔太鐘意game連figure既組合。
就算係靚,想要多隻figure又要入多隻game。
但大多數都係figure出事。
雖然今次個Leon唔差。但我想要Claire/Ada多d。
千幾完全唔係平。唔會隨便出手買呢個價位,除非超鐘意。
風間鈴木仁 07:47 PM 01-23-19
作者: 零式:
我想佢重製Out break先⋯少數無玩過嘅Biohazard
作者: DevilElvis:
我玩過單機,無HDD load到想死下 玩o左一陣棄game
我 BIO 系列 FANS

當年 PS2 真的好難頂 loading time

我有 Hdd 玩大約過門都要 8~10秒 , 沒有hdd 就差不多 25~30秒。

兩集都幾好玩,兩集都爆晒。有新思維概念 及 RC平民故事。
darkvolver 07:49 PM 01-23-19
作者: 零式:
唉⋯點解香港唔偷跑

朋友準時賣game,係一件應該的事。

偷跑係圍規,做廠不會想見到,請忍耐,還有2日。

Sent from my iPhone using Gaforum
GN00508771 07:53 PM 01-23-19
消費者角度:話知你
我要玩
風間鈴木仁 08:33 PM 01-23-19
https://psnprofiles.com/trophies/867...l-2?lang=zh-tw

PS4 RESIDENT EVIL 2 TROPHIES 中文版。小心劇透。

另外 轉貼 GG FB :

https://greatgame.asia/《生化危機-2》極速開箱-打字機、珍藏版全面睇!/

《生化危機 2》極速開箱 打字機、珍藏版全面睇!

游雲 

將會在1月25日推出的CAPCOM大作《生化危機 2 重製版》,相信不少粉絲都等了很久了吧!日前,游雲前往了CAPCOM ASIA的總部,為大家作一個特別的開箱,今次的產品就是由CAPCOM與Qwerkytoys合作的藍芽打字機,以及大家夢寐以求的遊戲珍藏版!

Biohazard RE 2 主題打字機

LEXINGTON是遊戲內一款虛擬打字機品牌

這次 Qwerkytoys 與《生化危機 2 重製版》合作的聯乘藍芽打字機,最特別的地方就是下方印有遮天集團的商標,而且在打字聲方面,亦與原著的感覺相似,用戶更可將iPad等平板電腦,放到打字機上的插槽上使用,加上打字聲非常獨特,就算售價方面高達75,000日圓,官方亦表示早已被玩家一掃而空。

《生化危機 2 重製版》珍藏版

另一個最令玩家留意的,就是今次CAPCOM將推出的珍藏,當中收錄了12吋Leon模型、Raccoon City警察局圖則海報、以及美術畫冊連原聲大碟,單從內容便知道CAPCOM可真是誠意十足!然而,這個珍藏版由於香港貨源不算太多的關係,若果現在還未購買的朋友可能要捱炒價了!
ps4boy 08:37 PM 01-23-19
已可預載!
ps4boy 08:41 PM 01-23-19
3小時完成,有些怕!
風間鈴木仁 08:42 PM 01-23-19
作者: DC 97:
出左本講BIO書$88
唔知攻略定講BIO故仔
感覺出黎呃錢
作者: rubyyu:
本書主要95%文字,5%圖片咁將傘廠3位元老成立故事 + 0-3代 +0-3代期間外傳遊戲、4D電影、槍game、outbreak之類嘅故事文集

而2嘅故事就明顯開頭用哩幾日出隻game做藍本,後半段簡略,有D位都唔知佢自腦補定點,定一話係已有PV到節錄

都有margin、錯字問題
今時今日,要睇嘅資料,上網一定有,只係買"買攻略"嘅情懷,當然,同日本紙媒比仍差很遠
順買感覺,好記得當年game player本BH2攻略,最尾chapter仲要係年初三定點先可以去鋪到攞
如果再出,一樣照買

話時話,成日話好掛住以前玩隻game,其實當年仲有抄save玩法,去鋪頭買火箭炮、沙漠之鷹、無限彈,仲個save買嘅回憶
轉貼 XX FB :

https://www.facebook.com/11256974542...2120392139352/

GG電玩文庫Vol. 4《生化危機:異變之夜》現已有售!為第二集臨降作好準備,從零代開始的生化世界,浣熊市生化事件全收錄!

已入手 , 無計 BIO 系列 FANS。
ComeLOLoh 08:51 PM 01-23-19
https://gnn.gamer.com.tw/3/174423.html
1998 年的原版「里昂」、「克蕾兒」模組,購買預付卡的玩家可搶先利用此特別造型來遊玩本篇遊戲。此模組將於 3 月 22 日之後以免費 DLC 形式開放下載。

估行版都係要等3 月 22 先有呢個免費 DLC 。(點解唔爆機就比我地unlock就算呢?趕唔到出?中文字幕又係)
harakuma 09:21 PM 01-23-19
睇下睇下, 可以用呢個MODEL, 變成熟少少, remake埋4代都仲得, 不過可能要2025, (四代廿週年)
雙日 10:14 PM 01-23-19
而家可以預載,聽晚準時就可以玩?
雙日 10:21 PM 01-23-19
Sorry

wrong post, pls del

Sent from my iPhone using Gaforum
ComeLOLoh 10:28 PM 01-23-19
睇下幾多人一晚爆機,兩個主角做主線。
2009 11:38 PM 01-23-19
已經有人直播緊
pakchi70 01:04 AM 01-24-19
正!已經預載緊
等聽晚12點就開始玩
ComeLOLoh 01:11 AM 01-24-19

darkvolver 07:05 AM 01-24-19
每個地區不同,總有人先及後玩到.

DevilElvis 10:27 AM 01-24-19
今日會唔會偷跑?
黑澤夜 10:34 AM 01-24-19
想問下港版係咪好似美版一樣血腥D ?

還是係跟日版 , 不會爆頭的 ?
黑澤夜 10:36 AM 01-24-19
deleted --
DevilElvis 10:46 AM 01-24-19
作者: 黑澤夜:
想問下港版係咪好似美版一樣血腥D ?

還是係跟日版 , 不會爆頭的 ?
港版跟美版
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後

返回主題版面