Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 
國家隊討論區>日耳曼雄鷹~~德國 ( 助教勒夫代替奇連士文出任德國隊教練 )
(=v=)b 04:32 PM 07-03-10
我覺得德國作客件衫~正過主場個件~顏色+個款=勁型~
無賴男 05:13 PM 07-03-10
作者: (=v=)b:
我覺得德國作客件衫~正過主場個件~顏色+個款=勁型~
作客件衫係幾型,但係又要600

主場件[就]都好型好特別
DevilElvis 08:25 PM 07-03-10
拿姆揭德兵心理質素之秘

本屆德國以「青春班」戰世界盃,表現之好連德國經理比亞荷夫亦覺得意外,隊長拿姆認為小將發揮出色,全賴德國完善的青訓系統,尤其是抗壓訓練。

缺少「老江湖」波歷克,德國以一眾「八十後」新星殺入八強,名宿比亞荷夫亦驚訝一班初生之犢毫不怯場:「奧斯爾、紐亞等都是剛提拔上大國腳,僅踢過幾場外圍賽,但首次踢世盃一直以來表現淡定老練,令我既驚訝又自豪。」

隊長拿姆解釋,小將表現成熟的箇中原因:「全靠德國足總的青訓,讓球員自小已『見慣世面』,培養良好心理質素。我們僅十三歲便開始學習踢『逆境波』和面對大賽壓力,日子有\,德國小將自然心理質素良好,首次踢大賽亦不會怯場影響發揮。
無賴男 09:50 PM 07-03-10
波仔黎左撐球隊 德國 加油
Iro 10:49 PM 07-03-10
上半場差啲頂唔住對面啲地面攻勢 好多漏洞畀人攻入禁區 好危險 後防醒定啲 下半場要保持勝果
jason_kasim 10:53 PM 07-03-10
同阿根廷對攻好似仲好
根本冇得守
小嘉 10:54 PM 07-03-10
作者: jason_kasim:
同阿根廷對攻好似仲好
根本冇得守
只要佢地阿記一直死扭都守到既...
Iro 11:50 PM 07-03-10
Klose 著埋火 可惜 Muller 要停賽 下場繼續努力爭取贏波入決賽
jason_kasim 11:52 PM 07-03-10
非筆墨所能形容的high
無賴男 12:07 AM 07-04-10
YAH YAH YAH!!!!!!日耳曼雄鷹~~德國 進身4強GOGOGO
祖羅.祖班納 12:28 AM 07-04-10
好野,又過一關今屆又係可以由頭睇到尾,爭在決賽定季軍賽
無賴男 12:33 AM 07-04-10
作者: 祖羅.祖班納:
好野,又過一關今屆又係可以由頭睇到尾,爭在決賽定季軍賽
德國人德國人德國人德國人 速度快如有皮鞭
二伍 12:37 AM 07-04-10
係唔係應該買返件做紀念先呢?
定係等佢加多粒星先買
無賴男 12:52 AM 07-04-10
作者: 二伍:
係唔係應該買返件做紀念先呢?
定係等佢加多粒星先買
主客都好令令 買LA買LA

我決定買埋件作客印梅拿或豬仔
二伍 12:54 AM 07-04-10
作者: 無賴男:
主客都好令令 買LA買LA
我決定買埋件作客印梅拿或豬仔
我以前o係佢供應商做
千祈唔好買印字,原因唔係淨係價格問題
無賴男 12:55 AM 07-04-10
作者: 二伍:
我以前o係佢供應商做
千祈唔好買印字,原因唔係淨係價格問題
會甩色溶解?
二伍 01:04 AM 07-04-10
作者: 無賴男:
會甩色溶解?
化學品野,少掂d好
仲有其他原因
總之買無字o既無死
DevilElvis 04:44 AM 07-04-10
拿姆直言大勝出乎意料

對於這場大勝,德國隊隊長拿姆直言出乎意料:「非常出乎意料,我們固然實力強勁,但是4-0的比分仍然出人意料。我們每場比賽表現都很好,每場都令人滿意。」

「我們準備得很充分,看過他們很多比賽的錄影。今天比賽的水準很高,不論進攻還是防守都很好。」拿姆說。

「是的,我們已進入四強,但我們要面對強大的西班牙或巴拉圭,」

本場比賽中梅開二度、再創歷史的高美斯賽後則表示,不應該拿自己來和德國足球名宿梅拿進行比較,他認為這對前輩不公。「我攻入了14個球,已達到梅拿一樣的數字。但是梅拿只參加了兩屆世界盃,而這已是我的第三屆了。所以,這麼比較不公平。」

「我只是很滿意我們進入了準決賽,這是我們的目標。我確定,我將能創造102場的國家隊出陣紀錄。因為如果我們不能奪冠,我們也要為第三名而戰,」他說。

相比而言,遭遇慘敗的阿根廷隊員對於比賽不願多說。迪維斯在賽後接受了採訪,他只是說「球隊今天犯了錯誤」。「我們犯錯了,讓對手入球。我們沒防好自由球,這讓比賽變得很難,」迪維斯說,「我們遏制不了對手的防反,雖然我們知道他們會這麼做。」
某F 04:50 AM 07-04-10
無左波歷克仲正
犬夜叉 05:58 AM 07-04-10
技術性ko阿根廷
(=v=)b 06:52 AM 07-04-10
作者: Iro:
Klose 著埋火 可惜 Muller 要停賽 下場繼續努力爭取贏波入決賽
如果比高路斯入多2粒~追平朗拿度個紀錄~朗拿度會唔會揼心上屆HEA住踢呢~?
sgouki 11:04 AM 07-04-10
慶祝德國殺入四強, 下場對西班牙要報08一戰之仇!!!
jason_kasim 11:07 AM 07-04-10
下場到小豬爆seed
http://www.youtube.com/watch?v=8c4uFzCTpF8
佢那時真係EQ高
真係好,又可以睇到尾
yeah yeah 11:08 AM 07-04-10
今年咁多隊波.
睇德國隊踢真係享受
好正...快上快落..合作性強..
某F 12:17 PM 07-04-10
作者: yeah yeah:
今年咁多隊波.
睇德國隊踢真係享受
好正...快上快落..合作性強..
呢隊仲似荷蘭
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 

返回主題版面