Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 769 1269 1669 1719 1759 1763 1764 1765 1766 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1779  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
LordofNightmare 08:29 PM 08-21-19
明顯改變策略,明知水著佢點出啲人咪又係9衝,出咁勁做乜啫

等到出啲冇咁保證嘅角色時先做勁啲喇
GGGG 08:30 PM 08-21-19
6單乳上寶0,唔追落去啦,怕好似之前女僕傻咁10單寶1後,年初福袋偃再1隻變寶2咁激氣

今次活動自然回體好似可以換得晒D野,但估計最後都係要爆下D果先搞得完D MISSION
gingq7 09:01 PM 08-21-19
活動我已經當係打QP
插晒3張QP禮裝(大文西,小文西,芙)加天鬼姬 + 大腿都係QP禮裝

一場200-250萬QP左右, 但素材掉落率實在很差, 打十幾場先趺一次閑古鈴
gingq7 09:14 PM 08-21-19
作者: LordofNightmare:
明顯改變策略,明知水著佢點出啲人咪又係9衝,出咁勁做乜啫

等到出啲冇咁保證嘅角色時先做勁啲喇
冇咁保證嘅角色咪一樣一堆廢角
數值肯定會比得爽手既只有在主線故事內的boss級人物如異聞帶之王系列

其他角色的強弱根本睇TM班人心情, 或者睇吓佢地會唔會一時錯手計少左野

例如阿榮佢地應該係用3回合只得5張卡黎計, 剛好疊到100%爆傷, 但計少了水著BB可以令阿榮打足9次, 變左明顯OP的180%爆傷

陳宮佢地應該都係無諗過d人可以玩到陳宮黑聖杯3連射

強化嫁王時又係很明顯無諗過會令到弓貞黑聖杯3連射

再遠d既就有伯爵和狂蘭, 如果CBA先出, 伯爵肯定無得寶解
digiharuka 10:07 PM 08-21-19
梅林 6單 0張5星 (歪都沒有)
2池 3單才見第一張莉莉絲 (之後單pick才去寶5了)
======

種火存倉用光都升不完, 大成功太少了
======

2池出來時, 公告有說 陳宮和術尼祿有改graphic... 改了什麼?
gingq7 10:12 PM 08-21-19
術尼祿好似係改了左腳腳趾?
digiharuka 10:58 PM 08-21-19
作者: gingq7:
術尼祿好似係改了左腳腳趾?
對, 改了左腳腳趾

陳宮是靈4的呆毛加回上去
鈴蘭 11:28 PM 08-21-19
洗牌綁Cri Dam係最錯的 我出得Cri Dam都係想有牌爆對面 然後要洗牌超錯
Hextor 11:38 PM 08-21-19
冇咁保證嘅角色咪一樣一堆廢角
數值肯定會比得爽手既只有在主線故事內的boss級人物如異聞帶之王系列

其他角色的強弱根本睇TM班人心情, 或者睇吓佢地會唔會一時錯手計少左野

例如阿榮佢地應該係用3回合只得5張卡黎計, 剛好疊到100%爆傷, 但計少了水著BB可以令阿榮打足9次, 變左明顯OP的180%爆傷

陳宮佢地應該都係無諗過d人可以玩到陳宮黑聖杯3連射

強化嫁王時又係很明顯無諗過會令到弓貞黑聖杯3連射

再遠d既就有伯爵和狂蘭, 如果CBA先出, 伯爵肯定無得寶解

好明顯係內部有尼祿粉不滿嫁王差過霍恩海姆告御狀
平衡可以食既咩? 未強化抽えっちゃん都無悔
騎呆D個強化都出得街就知BALANCE求其
LordofNightmare 11:44 PM 08-21-19
認同石抽角平衡係來亂,反而啲ev角就真係似有用心去整好佢
gingq7 12:50 AM 08-22-19
作者: 鈴蘭:
洗牌綁Cri Dam係最錯的 我出得Cri Dam都係想有牌爆對面 然後要洗牌超錯
成隻野個設計係錯晒

當光炮用:
寶具後回20NP + 自己可以充40NP
只要配突滿寶石翁+2隻孔明 + master充20NP, 應該可以3T
可惜低ATK又無剋職, 實戰中應該很難3T周回

當爆撃手用:
技1加攻延後, 本身想打爆擊已經難預計
技2的加爆傷仲要綁洗牌, 難上加難

當輔助用:
只得洗牌和爆傷50%三回合, 實在唔太夠
Sar8 01:41 AM 08-22-19
結果好似係北齋最實用
the fool 03:59 AM 08-22-19
好彩沖田同リリス係4星(雖然仲未抽到リリス...)特別再臨唔洗諗升左藏
今次水著鯖其實真係麻麻地,之前見佢開始出多d有副作用技o既鯖果陣(好似係教授開始?)
雖然副作用都幾大但回報夠高,但今次d副作用同回報就真係唔成比例
可能之前出得太多太勁o既鯖,但以而家個生態去睇就真係唔合格
digiharuka 08:39 AM 08-22-19
下午第五場是法國組呢.
ルカン = requin = 法語 鮫 (交換所那張), 鯨貞??
gingq7 08:47 AM 08-22-19
應該都係弓貞,
唔知會唔會解釋吓點解兔王和弓貞的靈3係同一系列?

兩隻的靈1/2都係好正常, 靈3就突然變左高科技+呼拉圈
gingq7 09:27 AM 08-22-19
沖田可以3T, 傷害比牛肉丸高, 但係要綁換人孔明
https://www.youtube.com/watch?v=GaK01f1RMB4

Lilith可以雙孔明直接3T, 不用換人, 但用雙孔明很明顯傷害會輸比WCBA加持的雪山櫻/女武神
要再研究下
鈴蘭 09:35 AM 08-22-19
幫沖田個Q卡配個防暈 應該可以解決佢個問題
隻角色單騎其實幾勁
Sar8 10:21 AM 08-22-19
作者: the fool:
好彩沖田同リリス係4星(雖然仲未抽到リリス...)特別再臨唔洗諗升左藏
今次水著鯖其實真係麻麻地,之前見佢開始出多d有副作用技o既鯖果陣(好似係教授開始?)
雖然副作用都幾大但回報夠高,但今次d副作用同回報就真係唔成比例
可能之前出得太多太勁o既鯖,但以而家個生態去睇就真係唔合格
今次D技似試驗場咁
而家保証強度好似得異聞帶之王
digiharuka 10:51 AM 08-22-19
沖田可以3T, 傷害比牛肉丸高, 但係要綁換人孔明
https://www.youtube.com/watch?v=GaK01f1RMB4

Lilith可以雙孔明直接3T, 不用換人, 但用雙孔明很明顯傷害會輸比WCBA加持的雪山櫻/女武神
要再研究下
轉載
https://www.ptt.cc/bbs/TypeMoon/M.1566390723.A.ABB.html

又來三角型了,文內也說 雙孔明2004 打狂也可以
以上是基礎為寶5

不想用戰鬥服是不是放陳宮入去? wwww
柚原このみ 02:03 PM 08-22-19
乳上同Lilith ,斜射埋拉二都未有沖田
the fool 04:01 AM 08-23-19
今日試過隻狂武藏,開左技2(lv6)之後張A真係痴線級,寶具AAEX(有overkill)已經可以二連發,如果有爆擊一張overkill A可以一下加100
作者: 柚原このみ:
乳上同Lilith ,斜射埋拉二都未有沖田
等單獨PU先抽啦,我上年雙PU果陣抽,出左4隻XX都未有梅芙
pet3 08:25 AM 08-23-19
600萬的特別場
我帶打錢隊入去

好彩這場剛好是借梅林
黑貞死後叫出學妹

宮天依織+瑪修+梅林
瑪修狂加防
梅林回HP
武藏攻擊加封寶具
超良好的手感
GN00508771 08:33 AM 08-23-19
戈關兔乳上轟左5定6炮就唔知頭唔知路咁過左⋯
digiharuka 12:02 PM 08-23-19
禮裝池真麻煩, 害我抽錯4次
8單目標完成, 外加第一個無名靈基
---------------------
還是見有就衝, 一見全禮裝就收手了
gingq7 12:41 PM 08-23-19
其實大家而家抽卡係單抽定十連?

我一直都係信奉單抽, 但自從改左十送一後, 好似成個抽卡logic唔同晒
- 以前好少機會會連續十次單抽都係3星, 但而家成日都連續十次以上全3星
- 單抽出農具的機率低到不正常, 以前衰極都大約一半係農具一半普通禮裝, 而家8-9成都係普通禮裝
- 以前非洲時間最多半日至一日, 而家我係分開3-4日, 每日不同時段咁單抽, 都可以連續10幾張3星卡
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 769 1269 1669 1719 1759 1763 1764 1765 1766 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1779  ... 最後

返回主題版面