Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-11, 12:18 AM   #376
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
其實技術可能冇乜, 係買skype d 客番黎
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 12:18 AM   #377
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
引用:
作者: ai. 查看文章
今天學機民美少年執平game,不過就唔學佢影相了.
今天買了一隻旋光之輪舞1(行版=美封面) + 一隻日文行版北斗無雙~
兩隻合共$118,應該算底吧?

其實我已經有旋光之輪舞duo,不過見佢39,所以只買黎收藏(?...但收藏應該不會買美版封面)
北斗無雙 我都想要呀
兩隻夾埋先$118唔係掛...

舊 05-11-11, 12:32 AM   #378
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
$118!?!?
淨北斗無雙都應該過$300架喎,係間鋪搞錯左定你搞錯左??
定係我out左…?
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 12:38 AM   #379
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
講開MSN,之前我借左個MSN比FD黎申情360上網
搞到我成日講講下MSN斷線,初頭以為比人Hack左

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 12:38 AM   #380
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
邊到有咁平既北斗無雙?
近排無聊想買黎試下

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 12:44 AM   #381
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
死火~唔通依家只有好少人同我一樣都照用msn!?
-----------------------------------------
其實係大公司的特價game,
旋光之輪舞1(行版=美封面) = 39
日文行版北斗無雙 =79
咁樣兩隻咪120有找~

不過北斗無雙可能已經無灑,
因為我原本想買兩隻,但最後counter的櫃只找到最後一找給我.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 12:53 AM   #382
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
引用:
-----------------------------------------
咁樣兩隻咪120有找~

因為我原本想買兩隻,但最後counter的櫃只找到最後一找給我.
請問邊度咁平? 我想去碰下運氣~
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 01:55 AM   #383
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
咁樣兩隻咪120有找~

講明係"無雙",所以咪得一隻 : )

咁鬼平,買到一隻都筍啦,多多都比街鋪掃埋.......
係咪吉之島呀?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 04:32 AM   #384
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: diabloex 查看文章
唔知自己係咪潮左, 原來有d download 版game 香港係最平, 讚MS@HK
但COD果D又貴到飛起........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 04:36 AM   #385
ahleung
The One
Bannnned

引用:
咁樣兩隻咪120有找~

呢隻有行版既咩?
抑或係無鎖區既美版?
舊 05-11-11, 09:39 AM   #386
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
想問下, 我而家有一部 xbox 兼金會員 account.

我想買多一部 xbox 係房, 我可唔可以用同一個金會員 account 上網而唔駛買多次金會員 ?? (我唔會兩部 xbox 同時間著)

我之前用金會員 download 左 D 野 (好似 FIFA 11 online code...) 可唔可以 download 多一次 ??

Thanks~~
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 10:31 AM   #387
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: SleepBoy 查看文章
想問下, 我而家有一部 xbox 兼金會員 account.

我想買多一部 xbox 係房, 我可唔可以用同一個金會員 account 上網而唔駛買多次金會員 ?? (我唔會兩部 xbox 同時間著)

我之前用金會員 download 左 D 野 (好似 FIFA 11 online code...) 可唔可以 download 多一次 ??

Thanks~~
聽過有個方法係將account profile 搬去USB 手指. 然後玩邊部機就插邊部.
不過我自己未試過.

要注意, download 物品 (e.g. arcade game, DLC) 係會認住你第一次download果部主機的.
當你嚮另一部主機上開黎玩時, 你要駁住live, login 番你買佢果個account, 先可以玩番

此篇文章於 05-11-11 11:03 AM 被 ahleung 編輯。
舊 05-11-11, 10:33 AM   #388
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
唔知點解德國特別多免費的DLC供玩家下載,
今次免費的DLC內容係THQ官網提供的,
包括遊戲Metro 2033 黑暗面具(AVATAR ITEM,價值160MS POINT),
及Homefront Express 870 Shotgun(DLC)

取得方法如下:
1.到http://thq.com/de登記成為會員
按圖中黃圈1進入登記位置填資料,
E-MAIL我用GMAIL的,但地區一定要選Deutschland(德國)

2.成功登記會收到E-MAIL,按E-MAIL內提供的LINK啟用賬戶

3.按"spielregistrieren"(紅圈2),
或直接到http://www.thq.com/de/mythq/mygames

4.在"Schritt1"(紅圈3)先選XBOX360,
之後在"Schritt12"(黃圈4)選Metro 2033(由於我之前已登記了,所以圖中只剩下Metro 2033 RANGER PACK選項)
再按右下角的"absenden"發送就OK。

5.成功的話會係"Meine Spiele"(我的遊戲)呢頁見到已登記的遊戲,
把網站提供的My Game Code(圖中黃圈5)在XBOX360或者官網兌換代碼即可。
(取得Homefront-Express 870 Shotgun方法都是一樣,不重複了)

其中一件獎品就是這個東西~!

黑暗面具

http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Product/%E9%BB%91%E6%9A%97%E9%9D%A2%E5%85%B7/00000544-0cc7-6283-ce4c-ee4554510842?cid=SLink

舊 05-11-11, 10:56 AM   #389
RnB
Insane Gamer
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
~skip~
i love the mask so much!
thanks bro!

舊 05-11-11, 11:16 AM   #390
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>想問下, 我而家有一部 xbox 兼金會員 account....(略)

理論上得
不過你實際上做一次就唔會想再做
如果你個acc係第2部機用過之後佢要重新認過profile等之類
過程大約10mins
姐係你每次轉機就都要做一次
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 11:35 AM   #391
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 廢人 查看文章
>想問下, 我而家有一部 xbox 兼金會員 account....(略)

理論上得
不過你實際上做一次就唔會想再做
如果你個acc係第2部機用過之後佢要重新認過profile等之類
過程大約10mins
姐係你每次轉機就都要做一次
由手機版發出
你講既係「復原玩家代號」?

如果用USB個方法應該唔駛.
我見台灣早幾日攪GOW3活動, 都係叫參加者用USB帶埋個profile去.
如果每個人去到要10min確認咁就唔駛玩了.........
舊 05-11-11, 12:26 PM   #392
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
New Alan Wake to be shown at the Microsoft E3 briefing
http://www.xg247.co.uk/news/05/new-a...t-e3-briefing/

舊 05-11-11, 12:32 PM   #393
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
USB手指, 我試過可以 "移動" profile (唔可以 "copy").

仲想問一問, 新既 4GB 同 250GB 黑機, 除左HDD (同 mic) 有分別外, 無其他分別 ???

我有一隻以前白機 20GB HD, 如果我買 4GB 新黑機, 用唔用到 ???
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 12:32 PM   #394
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: D-Joe 查看文章
New Alan Wake to be shown at the Microsoft E3 briefing
http://www.xg247.co.uk/news/05/new-a...t-e3-briefing/
嚮E3 M$ 發佈會講, 咁應該唔係PC 版了.

唔係第1集, 又唔係DLC......

外傳? 前傳? 同時發生既Alternate Story?
舊 05-11-11, 12:42 PM   #395
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: ahleung 查看文章

Bright Fall Sports

不過Remedy之前請人做下一個360既game時,的確有要求到有Kinect開發經驗

舊 05-11-11, 01:07 PM   #396
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:

deer hunt 掛

舊 05-11-11, 01:19 PM   #397
maxlina
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
引用:

Thanks~~

張"玩家設訂檔" 移動 落usb 手指 , gametag 就可周圍去!
係"管理帳戶"內check 番下載記錄再次download 你之前D野
但要留意你係另一部360想用呢d 下載資料 每次先要login 上XBL 解鎖才可使用
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 02:03 PM   #398
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
引用:
USB手指, 我試過可以 "移動" profile (唔可以 "copy").

仲想問一問, 新既 4GB 同 250GB 黑機, 除左HDD (同 mic) 有分別外, 無其他分別 ???

我有一隻以前白機 20GB HD, 如果我買 4GB 新黑機, 用唔用到 ???
新slim機個HDD係唔可以用舊機HDD,因為Size都唔同。
新機HDD係由機底開蓋插入。

不過網上有Youtube同網頁教DIY 250GB HDD,最重要係搵到個新款HDD殼去裝個普通HDD入去,而XB360最多都係用到250GB,個HDD有多GB都係用唔到。
我有個同事係成功自製到個WD 320GB HDD入去新機,用到而家都冇事。

此篇文章於 05-11-11 02:08 PM 被 Spoiler 編輯。
Spoiler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 05:51 PM   #399
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
想問下360係咪大部份sanddisk usb手指都支援得到?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-11, 07:29 PM   #400
ai.
RELEASED

引用:
呢隻有行版既咩?
抑或係無鎖區既美版?
我講的是第一集,不是第二集duo.
應該係行,因為我見間公司原先個價係299,
而且個行係好遲出,並不是同日版差唔多時間出,
隻行係等到ubi代理左外國版,之後先有行.

ubi的行game都係外國版,所以依隻都係一樣.
因為ubi的game一向無鎖區.

但應該ubi唔會出2,因為無記錯係外國forum有人講過第一集唔賣得,所以照正常唔會再代理.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:32 AM

手機版 | APP版