Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-19-14, 08:24 PM   #376
怪人怪人
God of Gamer
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: GreenTea 查看文章
點解智爺咁大力 掉精靈球可以練腹肌

果個星球唔係地球,
智爺唔係地球人

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線  
舊 04-20-14, 10:01 PM   #377
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
品質保證 開核桃神器

GreenTea 目前離線  
舊 04-20-14, 10:57 PM   #378
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
明明用來擋子彈的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-20-14, 10:58 PM   #379
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
明明用來擋子彈的
擋子彈只是3310

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 04-21-14, 11:31 AM   #380
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
不死身的出木杉 目前離線  
舊 04-21-14, 11:41 AM   #381
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
明明用來擋子彈的
呢個BANNER響大陸好平常

大陸唔少人拍左D用手機砸核桃,砸釘O既片
當然唔止NOKIA 機咁少啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線  
舊 04-21-14, 12:15 PM   #382
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
(長圖注意)

「下個月再努力」月曆

真十人€ 目前離線  
舊 04-21-14, 01:21 PM   #383
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
(長圖注意)

「下個月再努力」月曆

認真你就輸了

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 04-21-14, 10:51 PM   #384
donaldfung
Game Master

註冊日期: Dec 2004
http://news.gamme.com.tw/698237

donaldfung 目前離線  
舊 04-21-14, 11:48 PM   #385
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
無印溝UNIQLO老翻合成獸
滅龍士 目前離線  
舊 04-22-14, 12:47 AM   #386
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
連店裝都抄埋
野良猫 目前離線  
舊 04-22-14, 01:07 AM   #387
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 04-22-14, 07:11 AM   #388
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 野良猫 查看文章
連店裝都抄埋
連店前壞燈都抄? 係唔係真架...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-22-14, 12:59 PM   #389
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
發現塗鴉, 出動重案組 !!

DSC02483
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 04-22-14, 01:47 PM   #390
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
(我猜很多人第一眼會看成"香蕉")

作者 wppw (123) 看板 Gossiping
標題 [新聞] 哆啦A夢出專屬香薰 胖虎不知是啥味道
時間 Tue Apr 22 08:30:35 2014
───────────────────────────────────────

哆啦A夢出專屬香薰 胖虎不知是啥味道
2014年04月22日01:11
日本人總是喜歡找出各種推出新商品的理由。今年是《哆啦A夢》作者藤子F不二雄老師80
歲大壽,除了暑假將推出《Stand By Me》CG大長篇動畫電影外,現在又推出了專屬的周
邊商品「哆啦A夢香薰組」,有大雄味、靜香味、小夫味、胖虎味。相信「靜香」一定是
香噴噴的少女香氣,讓人好奇的是「胖虎」到底是啥味道呢?

每套香薰賣3800日圓(約台幣1140元),還會附送漫畫,誠意滿點。(於慶中/綜合外電報
導)

《哆啦A夢》香薰組合。香港《蘋果日報》提供

(小夫味香薰 : 不好意思,這個香薰是三個人用的)

此篇文章於 04-22-14 01:50 PM 被 不死身的出木杉 編輯。
不死身的出木杉 目前離線  
舊 04-22-14, 02:40 PM   #391
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
(我猜很多人第一眼會看成"香蕉")

作者 wppw (123) 看板 Gossiping
標題 [新聞] 哆啦A夢出專屬香薰 胖虎不知是啥味道
時間 Tue Apr 22 08:30:35 2014
───────────────────────────────────────

哆啦A夢出專屬香薰 胖虎不知是啥味道
2014年04月22日01:11
日本人總是喜歡找出各種推出新商品的理由。今年是《哆啦A夢》作者藤子F不二雄老師80
歲大壽,除了暑假將推出《Stand By Me》CG大長篇動畫電影外,現在又推出了專屬的周
邊商品「哆啦A夢香薰組」,有大雄味、靜香味、小夫味、胖虎味。相信「靜香」一定是
香噴噴的少女香氣
,讓人好奇的是「胖虎」到底是啥味道呢?

每套香薰賣3800日圓(約台幣1140元),還會附送漫畫,誠意滿點。(於慶中/綜合外電報
導)

《哆啦A夢》香薰組合。香港《蘋果日報》提供

(小夫味香薰 : 不好意思,這個香薰是三個人用的)
我諗咗去糟糕嘢度
野良猫 目前離線  
舊 04-22-14, 08:19 PM   #392
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

正路有冇錢都唔Q租
滅龍士 目前離線  
舊 04-22-14, 08:52 PM   #393
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 滅龍士 查看文章

正路有冇錢都唔Q租
對象錯晒,好明顯呢O的廣告係要用殘體字。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 04-22-14, 09:48 PM   #394
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
笑點唔係租同萬咩
kimtch 目前離線  
舊 04-22-14, 09:50 PM   #395
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

....你覺呢個價係賣價就係正常??

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-22-14, 10:08 PM   #396
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
....你覺呢個價係賣價就係正常??
租6500 蚊
kimtch 目前離線  
舊 04-22-14, 10:41 PM   #397
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
佢寫少咗個業主名啫,如果個業主係中XX主任,張圖就好正常。

例:
真十人€ 目前離線  
舊 04-22-14, 10:55 PM   #398
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

仲有唱歌呢,.....佢唱一首歌個肉金仲貴過晒請一個地表最紅的歌星

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 04-22-14, 11:37 PM   #399
david
The One

註冊日期: Mar 2002
黑錢就是這樣洗的吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 04-25-14, 11:56 AM   #400
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
http://www.buzzfeed.com/daves4/thing...rstand#2815643

sugihara 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.20] Nelly ~清談館~ 1059 02-25-14 12:09 AM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.19] Nelly ~清談館~ 1040 09-29-13 09:14 AM
車路士球迷會Vol.21 ﹝~ 請移至Vol.22討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 09-22-11 10:52 AM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM

現在的時間是 07:52 PM

手機版 | APP版