Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-19-13, 02:09 PM   #351
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: Stevesteve 查看文章
有火又話難打
到人地話有赤火易打又話人地得一支槍易打, 咁點講?

又唔諗下依家version條火幼到..以前粗都係咁打.
我諗總唔駛下下講明少數例外的
我觀點係壁呢個位影響戰術好大
如果得細槍壁需求唔大就變相易打左

舊 02-19-13, 02:13 PM   #352
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: 河野貴明 查看文章
玩英知SEGA間中會識連續配戰騎、剎神、神速挫折下你,叫你學下用神速鬥攻
果期打咩馬單都link到
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 02:15 PM   #353
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: 小備兵 查看文章
究極英魂打真桃園要點打, 大大?
諸刃/極滅

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 02:17 PM   #354
石原夏織

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
諸刃/極滅
極滅我多數贏…
我反而想知究極會點打www
對面究極xn打中線/壓城
死左人 英魂/兵法守/繼續壓
總之拿到城就龜中場…
我可能守得差 成日有人數差 我成日殺得佢一個死二個。
搞到追唔番血輸

此篇文章於 02-19-13 02:23 PM 被 石原夏織 編輯。
舊 02-19-13, 02:22 PM   #355
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 石原夏織 查看文章
主動d攻定守住等反擊
尼個係我唔知點打既主要原因
改左咩等我仲怕唔夠打
引用:
作者: 小備兵 查看文章
究極英魂打真桃園要點打, 大大?
我之前用雙10果副差不全敗、因為比究極中場開計推過黎忠義係守唔到2連究極、開真桃守完係咬對面唔入
雷神果副最好係6士氣忠義/落雷、拆柵、開伏打到下邊
對面通常都會讓、唔讓就殺人、開計守就走
之後盡量hold中場、迫對面早d開計輸少城、守到用真桃打最後
總之考你守城功夫

究極小心唔好比人雷到2隻低b就好好打、中段2連真桃堅難守

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 02:45 PM   #356
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: iamleoluk 查看文章

29武高機動仲可以質一邊都叫唔高... 同埋有優勢唔代表一定打到城, 拆到柵開到伏打散到人都叫優勢啦

避妨害... 有邊副deck唔使避(英知有時都要避啦), 馬已經易避左
要避妨害就不利左, 咁用妨害基武低左又點計? 人地都要避你離間喎, 咁又點計??

其實咁... 你既然覺得99641咁弱咁下風, 冇人迫你用喎, 用你覺得勁/廚既deck咪ok囉
希望你對親99641都輕鬆KO啦

加速槍, 常見既有天so, 八卦, 機略, 但神速打閻行版天so同機略我都覺得神速有上風
輪, 比較常見既我只係見到牛比
不過如果有輪/加速槍神速就冇得打既話, 我唔同意, 而且有邊副deck冇下風deck???

勁人打咪有平衡性囉 <-- 咁副副deck都係咁架啦, 勁人打咪勁囉, 廢人打咪廢囉, 咁仲可以討論d咩?

最後,
神速多人用就講唔上, 但耐唔中都會link到係事實, 同埋依家咁多deck有邊副真係好多人用成日見到?
離間個圈唔係好大,
另外我真係打神速已經唔用99641了,
其實我自己玩既都無火無雷,對面係唔係龐德對我影響都唔大

唔太同意副副deck都係勁人打就勁,
有d deck明顯係易用d,每ver梗有deck係通街都係,
當然唔係話對面有加速槍就無得打,不過就一定難打一截
話就話個個deck都有弱點,但加速槍你自己都數到一堆了

舊 02-19-13, 05:49 PM   #357
石原夏織

http://sp.nicovideo.jp/watch/sm20131378
之前睇百幾証
舊 02-19-13, 06:00 PM   #358
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
http://www.nicovideo.jp/watch/sm20131865

STO做什麼
食三下反計

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 06:24 PM   #359
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: stevenfan 查看文章
http://www.nicovideo.jp/watch/sm20131865

STO做什麼
食三下反計
都唔係sto
睇下個名d字數

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 06:38 PM   #360
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
見到雲散眼對面都灰灰地啦
第一波對面又太急,人地用十粒頂你五粒就吾好格硬黎啦

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-19-13, 06:42 PM   #361
石原夏織

引用:

STO做什麼
食三下反計
月兔來
引用:
見到雲散眼對面都灰灰地啦
第一波對面又太急,人地用十粒頂你五粒就吾好格硬黎啦
廚唔係講內容
舊 02-19-13, 06:47 PM   #362
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
月兔來

廚唔係講內容
不過捆綁play真係又大又長
呢副對到神速真係爽歪歪…

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-19-13, 07:04 PM   #363
石原夏織

引用:
不過捆綁play真係又大又長
呢副對到神速真係爽歪歪…
打得過
舊 02-19-13, 09:24 PM   #364
魔靈娘
Game Master
葵千尋

逆蓄而家8粒上限就打雷??

http://www.nicovideo.jp/watch/sm20133755

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-19-13, 10:45 PM   #365
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
作者: 河野貴明 查看文章
玩英知SEGA間中會識連續配戰騎、剎神、神速挫折下你,叫你學下用神速鬥攻
何止間中,差唔多場場都有加速馬就真
今日打九場,有戰騎,決神,快進擊,廚仁,Beta,神速行,弓馬

停左騎先英知又唔夠時間推入去,唔停又一槍插四騎,求大大教學

舊 02-19-13, 11:25 PM   #366
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: maxwaver 查看文章
何止間中,差唔多場場都有加速馬就真
今日打九場,有戰騎,決神,快進擊,廚仁,Beta,神速行,弓馬

停左騎先英知又唔夠時間推入去,唔停又一槍插四騎,求大大教學
一隻半隻加速馬怕咩?又吾係廿幾武,佢夠膽突埋黎咪集突佢囉
成日見到d人以為自己隻馬行快d就大灑, 一隻去突人一隊 =___=
兩隻加速馬以上就比較難搞…

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-20-13, 10:28 AM   #367
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:

http://www.nicovideo.jp/watch/sm20133755
改左好耐啦, 好似上個ver已經係,
逆槍逆弓都係咁, 但勁短
依家好似改番長D
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 10:47 AM   #368
Stevesteve
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

玩得過隻逆蓄我不嬲都覺幾屈機 8/4有勇3氣技能

舊 02-20-13, 08:22 PM   #369
魔靈娘
Game Master
葵千尋

http://www.nicovideo.jp/watch/sm20136560

幾時上聖帝的....

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-20-13, 09:15 PM   #370
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
作者: Stevesteve 查看文章
玩得過隻逆蓄我不嬲都覺幾屈機 8/4有勇3氣技能
大大幾時現身,兩晚落去都唔見你

舊 02-20-13, 09:53 PM   #371
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
今日頂上堅精彩

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 12:18 AM   #372
stevenfan
貧窮神附身

引用:
作者: 風音 查看文章
今日頂上堅精彩
金田一最住VIP

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 01:12 AM   #373
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: maxwaver 查看文章
大大幾時現身,兩晚落去都唔見你
我哩兩晚都係到, 不過幾早走

舊 02-21-13, 10:30 AM   #374
石原夏織

打左二鋪礎聖帝
唔識打
我開始覺得我唔應該唔到好成停騎磨住來打槍擊
依家唔識分邊情先應該做
舊 02-21-13, 10:53 AM   #375
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
金田一最住VIP
MVP定VIP ?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVI 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1006 02-06-13 05:17 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIII 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1009 08-31-12 03:12 PM
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM

現在的時間是 08:23 AM

手機版 | APP版