Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-12, 02:47 PM   #351
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
多玩《合金裝備 食蛇者3D》中文主題站

http://3ds.duowan.com/zhuanti/mgs3d/
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-12, 05:54 PM   #352
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
操控如何?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-12, 08:00 PM   #353
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 1515 查看文章
操控如何?
幾乎同PEACE WALKER完全一樣,
不過3DS十字掣喺SLIDE PAD下面,冇PSP咁方便
另,完成版冇改善DEMO中CUTSCENE跌FRAME問題
淨係睇完個OP都已經疾到冇哂MOOD,唔開3D都一樣
而3D版中YOSHI比舊版D青蛙大隻得多,唔難搵,
不過位置同舊版唔一樣,要花D時間搵過
真心講句,有心玩MGS3絕對應該玩HD版,流暢度比3D重要得多!!

舊 03-14-12, 08:17 PM   #354
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
真心講句,有心玩MGS3絕對應該玩HD版,流暢度比3D重要得多!!
thx , 因我見信和美版 $250 , 真係心動過

而家留錢買光神話算
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-12, 11:33 AM   #355
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
日版已見2字頭...買了來玩 , 真係無DEMO咁差的(其實DEMO主要係無乜野試)
而且改了做4/PW O既操作 , 呢度都幾好
柴台只因隻GAME真係出了又出 , 作為隻GAME本身 , 當然無做D好驚訝O既大改 , 但少少野總有做的
(之前再玩了HD版 , 發覺3DS版的SNAKE個樣好似有D改了 , 唔知有無睇錯...)

如果未玩過MGS3 , 又O係度諗緊HD版定3DS版好 , 我個人推薦3DS版的
始終HD版的操作同舊版一樣未夠好
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-12, 11:54 AM   #356
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: kakajit 查看文章
日版已見2字頭...買了來玩 , 真係無DEMO咁差的(其實DEMO主要係無乜野試)
而且改了做4/PW O既操作 , 呢度都幾好
柴台只因隻GAME真係出了又出 , 作為隻GAME本身 , 當然無做D好驚訝O既大改 , 但少少野總有做的
(之前再玩了HD版 , 發覺3DS版的SNAKE個樣好似有D改了 , 唔知有無睇錯...)

如果未玩過MGS3 , 又O係度諗緊HD版定3DS版好 , 我個人推薦3DS版的
始終HD版的操作同舊版一樣未夠好
有冇得詳細2字頭位置

舊 04-06-12, 11:55 AM   #357
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: ゆり 查看文章
有冇得詳細2字頭位置
琴晚旺角好景見到, $300-1
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-12, 01:40 PM   #358
kiko_0304
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
日板個價真係跌得好快,唔知咩事,同樓上兄弟一樣美板個價好爽
kiko_0304 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 01:44 AM   #359
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
今日信和見到289 跌到同美版差不多就係時候入手wwwwww
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-12, 04:27 PM   #360
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
終於入手!289!
本身講明絕對唔入,但個價真係驚喜價!
雖然相信仲會跌多二三十,但呢家都到左心理關口~
曾經諗過買psv版玩(psv未出個時)
但呢家梗係冇咁笨啦!
Mgs3系咁多集裡面唯一一集冇玩(gb版都有玩)
Ps2時有買但細佬打我係隔來睇咋

舊 04-12-12, 07:05 PM   #361
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
終於入手!289!
本身講明絕對唔入,但個價真係驚喜價!
雖然相信仲會跌多二三十,但呢家都到左心理關口~
曾經諗過買psv版玩(psv未出個時)
但呢家梗係冇咁笨啦!
Mgs3系咁多集裡面唯一一集冇玩(gb版都有玩)
Ps2時有買但細佬打我係隔來睇咋
我係mgs1時阿哥打
我係隔離睇住佢打爆機

估唔到你插隻game但都忍唔到手買(我都有份插)
我之前見到美版$220時都想買
最後係game鋪想左好耐
好多game未打爆
都係唔好買住先
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-12, 07:18 PM   #362
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
初初隻winning去過$99架, 等下啦

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-12, 08:47 PM   #363
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: shodanng2 查看文章
我係mgs1時阿哥打
我係隔離睇住佢打爆機

估唔到你插隻game但都忍唔到手買(我都有份插)
我之前見到美版$220時都想買
最後係game鋪想左好耐
好多game未打爆
都係唔好買住先
係個價真係好靚,好耐未買過一隻二百幾蚊嘅GAME LAW
而因為一直未玩,本身一年前係諗買PSV版,
但呢一刻梗係唔會咁傻啦
真係自己都估唔到
價錢果然可以頂晒啲缺點
二百幾蚊將貨就價底下,就變左可入手~~

舊 04-12-12, 11:10 PM   #364
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
係個價真係好靚,好耐未買過一隻二百幾蚊嘅GAME LAW
而因為一直未玩,本身一年前係諗買PSV版,
但呢一刻梗係唔會咁傻啦
真係自己都估唔到
價錢果然可以頂晒啲缺點
二百幾蚊將貨就價底下,就變左可入手~~
PSV個隻MGS3睇圖其實都冇咩靚到
係解像度高過3DS版囉
貼圖個D一樣係濛
舊 04-12-12, 11:19 PM   #365
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
PSV個隻MGS3睇圖其實都冇咩靚到
係解像度高過3DS版囉
貼圖個D一樣係濛
變左我同你係度吹水咁
就係之前公布PSV隻MGS啲畫面如你所講,
仲要睇返啲REPORT HD版啲操作大致同PS2版一樣
3DS版真係改良過似4同PW
先令我決定到~
(剩返嘅畫面FRAME唔夠問題就因為跌價解決左~~)

舊 04-21-12, 06:26 PM   #366
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
@O@ 今日本來出去買光神話
行到良品見到門口MGS 有GW 240$
入到去買GW連光神話都減到455$ 一口氣買晒番來 O口O
平過美版既日版MGS 終於買到你了wwwwww
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 12:31 AM   #367
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
好耐冇開過機,頭先一開見到早兩日出咗1.1更新,
唉...隻GAME出咗4個月先嚟FIX D BUG仔,
唔知幾知會有更新改善埋FRAME RATE問題?

舊 07-06-12, 01:03 AM   #368
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
好耐冇開過機,頭先一開見到早兩日出咗1.1更新,
唉...隻GAME出咗4個月先嚟FIX D BUG仔,
唔知幾知會有更新改善埋FRAME RATE問題?
望向同廠隻New Love Plus

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 01:16 AM   #369
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: Suda 查看文章
望向同廠隻New Love Plus
望埋隻彼方, 全部都係死格數嚴重不足
見到窒下窒下咁已經唔想玩
三隻都係konami

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 05:28 AM   #370
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: W!LL 查看文章
望埋隻彼方, 全部都係死格數嚴重不足
見到窒下窒下咁已經唔想玩
三隻都係konami
Konami明顯開發技術落後
唔係剩係3DS係咁
PS3隻MGS4
小島自己都話唔滿意MGS4畫質 (我覺得只係人物靚,場境唔靚)
所以Konami搞緊新遊戲引擊
但搞得太遲了
舊 07-13-12, 02:19 PM   #371
NetNetBoy
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
琴日買左隻.... 店主話可能美版...

但我開封時見 底/面 都有中文Label...
咁... 都係美版?

但個盒入面得張卡... 咩都冇...

舊 07-13-12, 02:55 PM   #372
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: NetNetBoy 查看文章
琴日買左隻.... 店主話可能美版...

但我開封時見 底/面 都有中文Label...
咁... 都係美版?

但個盒入面得張卡... 咩都冇...
除左LABEL之外一隻日文都冇就肯定係美版

舊 07-13-12, 04:36 PM   #373
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
http://www.konami.jp/kojima_pro/japa...=201207&id=251

引用:
「メタルギア ソリッド スネークイーター 3D」修正データ配信について

平素は弊社製品をご愛顧いただきまして誠にありがとうございます。

2012年3月8日に発売いたしましたニンテンドー3DS用ゲームソフト「メタルギア ソリッド スネークイーター 3D」にて下記状況が確認されました。

● 拡張スライドパッドが「有効」になっている状態で、WIG機内でのオセロット戦でセーブした場合、セーブデータに異常が発生し、次回プレイ時にセーブデータをロードできなくなってしまう恐れがある。

※万一、症状が発生してしまった場合でも、本アップデートファイル配信に対応することで使用可能になります。

この症状を修正するアップデートファイルを、2012年7月5日(木)より配信を開始いたしました。
以下の準備と手順で、修正データのダウンロードをお願い申し上げます。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-12, 04:55 PM   #374
shodanng2
留言太密會比人ban

遲來的fix bug patch?
舊 07-13-12, 05:02 PM   #375
square-enix

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
引用:
遲來的fix bug patch?
裝在假支, オセロット戦既SAVE有機會LOAD唔到, 通過更新可以解決
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
[PSP] METAL GEAR SOLID PORTABLE OPS+ [已售] steve 手提遊戲機討論版 55 06-29-09 07:39 PM
[PS2] Metal Gear Solid 3 Snake Eater [加強版Subsistence登場] 交流區! Vol.3 山貓Ocelot 攻略及心得交流區 486 05-15-06 12:52 PM

現在的時間是 09:17 AM

手機版 | APP版