Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-08, 12:15 AM   #351
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
???

另....呢套又reset一次batman??不過今次整體感覺昏暗番唔錯........我唔要那個xx係羅賓.....

香港....
冇人提o既?睇個錶大約7-8分鐘..真係卓頭多過實際用途 ....某A出現左幾秒

p.s.
唔關事的....
開場預告係星戰animation????有冇咩資料???????
點解咁講,係接住上集Begins㗎喎
應該有Christopher Nolan, Christian Bale參與嘅一日都唔會有Robin存在(我都拜托電影公司高層唔好食飽冇野做話要加Robin......)

其實係香港本地宣傳先經常提住話有香港份
第二度都唔會特別提
香港某程度上可以話係俾Christopher Nolan用IMAX鏡頭拍靚野而設嘅場景 (雖然要親自捉個中國人呢個橋段都講得通)

Star Wars: The Clone Wars
http://www.imdb.com/title/tt1185834/

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 12:48 AM   #352
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: 鯊魚丸 查看文章
少有地唔係首映都有人o係完場時拍掌, Heath Ledger 個名出o個時又再拍多次掌
Ledger is Legend......
我諗當年佢做緊斷背山o既時候唔會咁多人咁做....
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 01:32 AM   #353
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

個故事架構好好,
整個Batman同Joker既較量上,
檢察長Harvey就係整個較量上既主軸,
Harvey呢個角色係呢場較量同埋整個葛咸市正邪形勢上既意義係好重要,
所以其實Batman今次係完全輸左,
僅僅算係收拾到爛攤子。
所以我覺得上頁有人話朋友睇左唔開心就係咁解。

舊 07-19-08, 01:41 AM   #354
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: cancerman 查看文章
個故事架構好好,
整個Batman同Joker既較量上,
檢察長Harvey就係整個較量上既主軸,
Harvey呢個角色係呢場較量同埋整個葛咸市正邪形勢上既意義係好重要,
所以其實Batman今次係完全輸左,
僅僅算係收拾到爛攤子。
所以我覺得上頁有人話朋友睇左唔開心就係咁解。
其實又唔係輸的問題~
始終JOKER沒有任何限制去玩呢個GAME~
而BATMAN就要在有限之中去突破!

如果BATMAN真係要好似JOKER咁對抗, 當然可以啦~
不過就真係兩個痴人怪物互片了~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 02:04 AM   #355
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
睇完離場果陣冇人出過一粒聲
個個都呆左咁既樣

一個字正
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 02:07 AM   #356
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
作者: KIM 查看文章
其實又唔係輸的問題~
始終JOKER沒有任何限制去玩呢個GAME~
而BATMAN就要在有限之中去突破!
我覺得今次既輸贏正正就係今集Batman比其他超級英雄片好睇既地方,
佢跳出左超級英雄片既框框去話比你知,
超人最後捉左壞人並係一定代表左正義已經勝利。

舊 07-19-08, 02:30 AM   #357
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
呢套我會9(-0.5)分...
呢-0.5分係比個字幕的...... 香港冇人翻譯到咩.....用台版

???
呢套唔應該叫batman........叫joker貼切d ...成套片都係由joker帶住的
睇完更加可惜一個好演員咁就死左 太入戲了.....

另....呢套又reset一次batman??不過今次整體感覺昏暗番唔錯........我唔要那個xx係羅賓.....

另另....呢套好似反諷番套Hancock做英雄唔係要萬人景仰的.....

香港....
冇人提o既?睇個錶大約7-8分鐘..真係卓頭多過實際用途 ....某A出現左幾秒

p.s.
唔關事的....
開場預告係星戰animation????有冇咩資料???????

我覺得成套戲其中一個重點
係英雄根本就唔可能真正咁受萬人景仰........
當世界需要你果時,你既出色會有人歡呼
不過當世界唔需要你果時,你就只可以比人追著黎打\
而且其實成件事,Joker既峰起,源頭始終都其實係「英雄」本身
福叔都講過,係因為batman既出現、逼到黑暗狗急跳牆,先會出現Joker呢種人搞事
如果batman真係順左joker既意,我諗分分鐘joker就會覺無癮收山唔玩野

Joker真係成套戲咩重心思想都比佢帶晒出黎
Joker係怪胎,batman何嘗唔係\

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 02:32 AM   #358
KIM
GAF足球隊金虎拾號

《蝙蝠俠-黑夜之神》破本年開畫記錄
(星島)7月18日 星期五 17:48
《蝙蝠俠-黑夜之神》連續兩天首映之後,昨日正式上映,結果這部矚目電影首日票房高達$3,355,957,成為本年度中西片開畫日票房最高的電影!而《蝙蝠俠 – 黑夜之神》亦是香港有史以來,非假期超級英雄電影的開畫日票房冠軍!《蝙蝠俠-黑夜之神》在港如此矚目,當然是因去年曾來港取景,片中更有話題人物陳冠希 演出,雖然結果戲分只得3秒,但反而成為熱門話題。另外,飾演小丑的希治烈查,演出非常出色,備受讚賞,但卻不幸地在今年年頭去世,亦為《蝙蝠俠-黑夜之神》增添吸引力,相信大有機會成為暑假票房冠軍。

多得 愛得生 ~~~

舊 07-19-08, 02:35 AM   #359
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

我覺得成套戲其中一個重點
係英雄根本就唔可能真正咁受萬人景仰........
當世界需要你果時,你既出色會有人歡呼
不過當世界唔需要你果時,你就只可以比人追著黎打\
而且其實成件事,Joker既峰起,源頭始終都其實係「英雄」本身
福叔都講過,係因為batman既出現、逼到黑暗狗急跳牆,先會出現Joker呢種人搞事
如果batman真係順左joker既意,我諗分分鐘joker就會覺無癮收山唔玩野

Joker真係成套戲咩重心思想都比佢帶晒出黎
Joker係怪胎,batman何嘗唔係\
其實戲中出現咁多假BATMAN~意思係咩?

舊 07-19-08, 02:36 AM   #360
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
《蝙蝠俠-黑夜之神》連續兩天首映之後,昨日正式上映,結果這部矚目電影首日票房高達$3,355,957,成為本年度中西片開畫日票房最高的電影!而《蝙蝠俠 – 黑夜之神》亦是香港有史以來,非假期超級英雄電影的開畫日票房冠軍!《蝙蝠俠-黑夜之神》在港如此矚目,當然是因去年曾來港取景,片中更有話題人物陳冠希 演出,雖然結果戲分只得3秒,但反而成為熱門話題。另外,飾演小丑的希治烈查,演出非常出色,備受讚賞,但卻不幸地在今年年頭去世,亦為《蝙蝠俠-黑夜之神》增添吸引力,相信大有機會成為暑假票房冠軍。

多得 愛得生 ~~~
原來係神哥咁重要,

唔怪得好地地無lala要譯做黑夜之"神"

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 02:49 AM   #361
◇◇◇
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
引用:

多得 愛得生 ~~~
星島想講乜??
講到套Dark Knight 當堂cheap曬(靠來港取景+冠希?!)
一係就表示普遍香港觀眾品味低 (為左睇冠希?!)

咁早知潛行果段改去東京喇,再整個木村拓哉做接待員
到時票房重高

完全侮辱左Dark Knight
其實就算冇香港果段我都咁想睇
◇◇◇ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 03:29 AM   #362
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
今日睇0左啦~~

尾段爆醫院個度好正...佢d動作..表情
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 03:36 AM   #363
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
今日睇0左啦~~

尾段爆醫院個度好正...佢d動作..表情
有番傳統JOKER的烏龍位~~~! (按了BOMB都唔爆~)

舊 07-19-08, 03:37 AM   #364
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
其實戲中出現咁多假BATMAN~意思係咩?
呢個亦都係其中一個Batman既任性所做成既惡果
batman會出現,其實只係想激發起人們正面的想法同埋帶來希望
但係正因為batman既活躍同象徵著法律以外的正義
呢班不自量力既就嘗試去模仿batman,同埋想成為batman
就係到最後佢地只係幫自己招致緊殺生之禍,或者自己都成為罪犯
呢段可以睇成係表現緊batman所帶來的矛盾,但亦都有其他意思
Batman有財力有科技有裝備有The Boss直傳CQC(誤)
呢班蛋散頂多只係有支槍同埋......欖球器具

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 03:56 AM   #365
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
今集SCARECROW走返出嚟...其實有乜嘢意義?

舊 07-19-08, 04:10 AM   #366
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
呢個亦都係其中一個Batman既任性所做成既惡果
batman會出現,其實只係想激發起人們正面的想法同埋帶來希望
但係正因為batman既活躍同象徵著法律以外的正義
呢班不自量力既就嘗試去模仿batman,同埋想成為batman
就係到最後佢地只係幫自己招致緊殺生之禍,或者自己都成為罪犯
呢段可以睇成係表現緊batman所帶來的矛盾,但亦都有其他意思
Batman有財力有科技有裝備有The Boss直傳CQC(誤)
呢班蛋散頂多只係有支槍同埋......欖球器具
...
事實上batman根本否定唔到佢地同自己行為既差異,
(偽物問佢佢地到底有咩唔同既時候,佢其實冇答到d乜野...)
所以主角先至將希望託付俾白騎士,
可惜白騎士唔係佢心目中真正英雄既材料

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 04:23 AM   #367
◇◇◇
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
我估原本下集個位奸角
都係小丑。再另外搭一個謎語人
◇◇◇ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 05:08 AM   #368
Banned

註冊日期: Jul 2008
今日睇左
精彩到
小醜太屈機..真有腦假傻..D美金燒晒
4548 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 06:16 AM   #369
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
今集SCARECROW走返出嚟...其實有乜嘢意義?
可能係實力的對比
Joker >>>>>>>>遠超>>>>>>>> Scarecrow

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 06:40 AM   #370
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
點解咁講,係接住上集Begins㗎喎
應該有Christopher Nolan, Christian Bale參與嘅一日都唔會有Robin存在(我都拜托電影公司高層唔好食飽冇野做話要加Robin......)

其實係香港本地宣傳先經常提住話有香港份
第二度都唔會特別提
香港某程度上可以話係俾Christopher Nolan用IMAX鏡頭拍靚野而設嘅場景 (雖然要親自捉個中國人呢個橋段都講得通)

Star Wars: The Clone Wars
http://www.imdb.com/title/tt1185834/
我冇睇到begin/\

Star Wars:The Clone Wars...thx~

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 06:44 AM   #371
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
睇左!的確係好片,長度亦都好fit
好中意batman開頭跳落架van果野

同埋joker既制服誘惑look

舊 07-19-08, 09:15 AM   #372
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
睇左Imax版。

雖然個營幕會時大時細。(Imax拍既會係full screen,普通菲林拍既會變番16:9既畫面)。但係完全唔會有唔協調既感覺。

好多遠境或者追車畫面都會係Imax畫面。
但係,初初睇果陣我就有一種好似係一個好近既距離睇緊一部46"或以上既電視機咁,有少少想暈。 ^^

買飛最好就買由最高數落第三或者第四行中間位就perfect啦。

我座尾二個行中間偏右位置,發覺左邊既喇叭俾條柱遮左,所以覺得好似唔多夠聲咁。

總括黎講,Imax版既畫面真係好清,連d小丑面具好細微既花痕都睇得一清二楚。飛車同爆炸畫面直頭好似你就係現場咁。

遲d會再去睇多次Imax版。

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 09:30 AM   #373
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
聽講IMAX版當播返一般16:9片時會比普通戲院冇咁好,有少少濛...係咪?

睇完兩日諗返都好精彩
真係要睇多次

小弟喺外國forum開嘅DK topic
http://revision3.com/forum/showthread.php?t=20761
十個有十個都話係神作
仲話Christopher Nolan唔應該再拍,因為已經好難再有野超越到DK
亦都應該冇人再敢接Joker角色演,因為唔會超越到Heath Ledger

此篇文章於 07-19-08 09:33 AM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 09:35 AM   #374
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
聽講IMAX版當播返一般16:9片時會比普通戲院冇咁好,有少少濛...係咪?

睇完兩日諗返都好精彩
真係要睇多次
我就唔覺!
我第一日係UA黃埔睇,發覺一d地方真係有少少濛。
反而Imax就唔覺濛。

[魔鬼mode]睇Imax版啦。好正架~~~[/魔鬼mode]

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 12:55 PM   #375
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:

睇完兩日諗返都好精彩
真係要睇多次

小弟喺外國forum開嘅DK topic
http://revision3.com/forum/showthread.php?t=20761
十個有十個都話係神作
仲話Christopher Nolan唔應該再拍,因為已經好難再有野超越到DK
亦都應該冇人再敢接Joker角色演,因為唔會超越到Heath Ledger
我都覺得今集個尾埋得好好...感覺架硬加埋第三集會好怪
始終太多因素令到第三集唔能夠做得完美
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 04:19 AM

手機版 | APP版