Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 
攻略及心得交流區>ダークソウル3 -薪の王たちに玉座なしー 攻略Thread
信長 12:38 PM 05-03-16
我壓Lv 75 武器+7,係咪太低
坐去樓梯都無人召做暗月警察
teealpha 02:09 PM 05-03-16
作者: LEGOCAPTOR:
個人覺得約定之證真係唔駛刻意刷,
因為你做藍靈去幫青教徒,無論打贏定輸其實都無乜損失,
打完返自己世界,又唔會扣你做藍靈果場戰役消耗的元素瓶,
盡情打就得~!
同埋反正都係幫人,個心態好個玩入侵少少的~!
CHING不如你縮細下D圖先PORT啦,你野野都咁大張幾張幾張黎好食手機流量
fufufu123456 02:16 PM 05-03-16
貼圖真系最好用返spoiler,數據好寶貴
金戰士 03:51 PM 05-03-16
想問...黑暗之手,今集只可以每個周目買一個嗎...
雷火武 07:21 PM 05-03-16

IDGAF 09:07 PM 05-03-16
作者: teealpha:
CHING不如你縮細下D圖先PORT啦,你野野都咁大張幾張幾張黎好食手機流量
作者: fufufu123456:
貼圖真系最好用返spoiler,數據好寶貴
其實已經縮咗,你咁要求到日後當然可以再縮。

同埋我打晒二週目先得呢幾張圖,唔係好似係講到咁誇張呀…

另外,
GAF有手機版(Moblie Pro),圖片全部自動變link,
應該節省到你好多手機數據~!

http://www.gaforum.org/index.php?styleid=14
IDGAF 09:19 PM 05-03-16
作者: 信長:
我壓Lv 75 武器+7,係咪太低
坐去樓梯都無人召做暗月警察
我自己一週目打到最終boss果個營火,
應該都只係LV88左右,當時未打返妖王、英雄同埋無名王者,
打晒好似就LV93-98左右吧,而且一直都召到人玩。
所以我覺得你一週目應該唔駛壓制自己個LV。

不過,去到二週目都覺得前期要限制下LV會好D,
因為未必人人會打晒三週目,應該會越來越難召到人玩,
所以我二週目前期都係維持係LV 115以下,中段LV 118左右,
宜家維持係LV 120唔敢再升。

因為根據網友提供個DS LV差計算機,
你LV 120時,街客最少要有LV 100加入到你,
而且最大又可以召到LV 140應該夠晒打BOSS。
同埋條HP應該都夠食到BOSS最少1.5下重攻擊同埋夠持久力打兩下敵人再轆開…

http://darksouls3.wiki.fextralife.co...nge+Calculator
鈴蘭 09:21 PM 05-03-16
不如你諗下你果幾張圖除左滿足閣下個人衝動同強迫症之外有無咩用途先諗貼唔貼
IDGAF 09:31 PM 05-03-16
作者: Dyhalt Rushifar:
你呢張真係完全觀戰MODE
其實唔係o架,
打呢場之前已經拉鋸、追蹤、激戰咗一輪,
開頭係由教堂出發遇到誓約召喚嚟的紅藍色守衛靈,
之後拉鋸+追蹤到大型升降機去到亞諾爾隆德舍,
邊打邊召黃/白靈幫手,但中途又有入侵的紅靈,先再用手指…
連場混戰後打到幫手的黃/白靈,唔係死就黑水晶回自己世界,
到後期邊打邊開亞諾爾隆德舍正門時,紅靈同藍靈兩邊都再有增援,
同時正門隻怪又跌埋落嚟,
我見個畫面咁精彩真係要快手連按兩下XBOX制+X即CAP低圖先繼續打。

慶幸6個人的位置已滿,無位比敵我不分的發狂紫靈入嚟,唔係真係亂到唔知轆去邊同打邊個先好了。

不過,我覺得無論有無用到手指,亞諾爾隆德舍呢個位都好似係入侵者快過被召喚嚟的玩家入場咁。
IDGAF 09:37 PM 05-03-16
見GOW 4 OPEN BETA出咗(又限時玩…),
快手爆咗DS3一週目先,召喚4個人打下,個最終BOSS唔算難打。
爆咗「傳火終結」結局,即係交隻眼比防火女(未打BOSS前可以補交)>打完BOSS召喚佢出嚟>唔殺佢就「傳火終結」結局,
打算二週目再召防火女出嚟先殺佢,解另一結局,三週目先乜都唔搞直接打BOSS爆機。

已知SKIP咗龍人靈廟同該地區BOSS無名之王無打,聽聞呢個BOSS好似難打過最終BOSS…

目前仍停係一週目狀態,無去二週目,打完GOW 4 BETA再打落去,
今集NPC支線好伕都幾類,我已經唔知幾時開始唔見咗睇點字書果個囡仔同魔法師…
作者: 鈴蘭:
かぽたん都講到明隻眼見到既世界係無光同暗存在既灰之世界、係裏切り都仲有人可以講係傳火sosad
究竟有無睇清楚故事做緊咩架.....
作者: 鈴蘭:
不如你諗下你果幾張圖除左滿足閣下個人衝動同強迫症之外有無咩用途先諗貼唔貼
其實你有說話就直接講啦,
唔駛次次都要靠有抽水位先出聲的,
上次我個留言打漏咗「終結」兩隻字都已經要單單打打,
我印象中都無得罪過你,甚至都同你唔熟,唔記得你係邊位,
如果覺得我咁有問題,可以唔回應同加我入黑名單入面,
我都唔會刻意去煩你…
鈴蘭 10:03 PM 05-03-16
哇唔係你Quote我都唔知果段原來又係你手筆sosad
雷火武 06:09 PM 05-04-16
其實d圖咁大張
無理由要其他全forum既人就你一個而特登用手機版
另外就係分享係無問題但前提我地道德上都會自律唔會影響到其他人
何況個d圖唔係攻略資料。想share大可去貼上自己Facebook,instagram之類
信長 06:18 PM 05-04-16
睇片見隻隱形介指咁屈, 行咁近都睇唔到
終於明我點解成日搵唔到對手.....
izumo 06:21 PM 05-04-16
睇片見隻隱形介指咁屈, 行咁近都睇唔到
終於明我點解成日搵唔到對手.....
你指靜音果隻?
中BOSS都識破唔到隱形呢點真係吹漲....
面對卑鄙的外鄉人 無名都要跪低
信長 06:34 PM 05-04-16
作者: izumo:
你指靜音果隻?
中BOSS都識破唔到隱形呢點真係吹漲....
面對卑鄙的外鄉人 無名都要跪低
幻肢介指 (手指教 10換)
PVP 向
我未打無名,LAST BOSS, 成版介指都未睇有咩細節

樓梯殺大狗...
https://youtu.be/gCZqegcDb18
玩入侵同吞噬者時,有時見host 停去梯中間, 引你落去同佢玩樓梯戰XD (R1,R2 攻擊)
如果有貓介好似係無傷, (薄暮女劍士 泠谷過橋打紅魂任務)
未試過人地係樓梯中間,落下擊會唔會打中人
IDGAF 06:50 PM 05-04-16
作者: 雷火武:
其實d圖咁大張
無理由要其他全forum既人就你一個而特登用手機版
另外就係分享係無問題但前提我地道德上都會自律唔會影響到其他人
何況個d圖唔係攻略資料。想share大可去貼上自己Facebook,instagram之類
咁按你個想法,
其實你呢段說話都係對我講姐,
咁你又唔選擇用pm功能向我反映,
原本果兩位講完話可能用多咗佢手機數據用量,我都覺得可以接受,
而且我只係貼咗果幾張之後都無貼過,
唔明之後兩位仲有咩位可以插…
你仲誇大到去道德層面上,教人點做…

我入嚟都係講緊隻game內容,唔知你要點判斷係攻略資料先出得post?
izumo 07:07 PM 05-04-16
PVP 向

樓梯殺大狗...
玩入侵同吞噬者時,有時見host 停去梯中間, 引你落去同佢玩樓梯戰XD (R1,R2 攻擊)
法師隱身 >放大法 >爬上頂跑遠d>位置reset
Slush 09:08 PM 05-04-16
估唔到一個鐘就刷左29條劍草
仲差食神守護人同指頭
IDGAF 09:23 PM 05-04-16
作者: Slush:
估唔到一個鐘就刷左29條劍草
仲差食神守護人同指頭
有無心得?
我都需要狼劍草~!
Slush 09:27 PM 05-04-16
有無心得?
我都需要狼劍草~!
法蘭遺跡營火前有三隻,我應該殺左200隻左右就出左.
寶箱怪頭+結晶長老劍+金蛇介 加埋300發見力 刷刷下就出
信長 09:42 PM 05-04-16
有無人開左全戒指
如果要全獎盃, +1,+2係咪必須, 定同名就得?
......................
搵到答案... +1,+2 係必須.. 另外係追加位置
鈴蘭 10:36 PM 05-04-16
PVP 向

樓梯殺大狗...
今集入侵方太不利 特別係如果你係法術系我覺得無幻肢其實好難成功
果兩隻狗其實我都係射一隻出黎企係樓梯位同佢打 係無上上落落咁解
打人既話如果有人咁樣行緊 你落下致命係會打中的
不過呢個位咁高用銀貓都得?
信長 11:09 PM 05-04-16
我大約係中間比人拉左落去,大字形撻都無扣血
最高點就未試
......
無無聊聊,打PVP .. 我有時等打都係做低能野... 柏奇式坐.. 之後放低一舊屎.. 我一行開真係有好奇人執 執野一定硬食,無得say no, 之後佢丟左舊屎入場中間
有時擬態扮石像周圍走,感染到D 人一齊變周圍走
見過有D host 好似high 左,係場邊向天噴火... 成個MAD MAX 噴火結他咁
有次見人除晒裝撩打拳頭交

真係咩人都有
下次試下邊打邊瀨屎先.. 含草的屎真係好似瀨屎咁
IDGAF 02:25 PM 05-05-16
作者: Slush:
法蘭遺跡營火前有三隻,我應該殺左200隻左右就出左.
寶箱怪頭+結晶長老劍+金蛇介 加埋300發見力 刷刷下就出
咦,我都係呢個位用同樣的裝備打,好似尋寶能力都有34X-38X左右,
不過,個成效就無咁師兄咁大…
反而係法蘭要塞打青舌期間都出咗少少狼劍草比我~!

其實宜定PS4版DS3係ver.幾?
XBOX ONE版宜家係App ver.1.04,規則1.06,
我睇佢game入面公佈1.04其實應該4月28日出,但我印象中XBOX ONE版都係踏入5月先正式有更新…
之前一直是App ver 1.03,規則1.04…

由於之前一週目係為興趣亂打,我覺得2、3週目咁打落去要乜都100%會難打咗唔夠快,
所以索性開過新角重頭玩,有經驗識路玩真係打得快好多~!
Dyhalt Rushifar 02:28 PM 05-05-16
FARM寶呢D野真係睇你運數既。
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 

返回主題版面