Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-22-12, 01:44 AM   #326
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: middledragon 查看文章
梗係唔好啦.覆個what's app都要show曬啲証件出黎
http://www.tunewear.com/en/168-tunef...hone-4s-4.html

打直開, 正

一小英口 目前離線  
舊 04-24-12, 09:23 PM   #327
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有無人同樣發生 4s 成日自己開 3G ?
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 04-24-12, 09:54 PM   #328
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
請問冇信用卡或point 卡係咪開唔到日本a/c?

已攪店

此篇文章於 04-25-12 01:57 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線  
舊 05-01-12, 11:30 PM   #329
袓哥
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2002
please help!

weird thing happens on my Music App

while on iTunes in my computer, everything is normal.
Please help!
袓哥 目前離線  
舊 05-12-12, 11:10 AM   #330
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
仲有一個月就WWDC
iOS 6, Mountain Lion應該走唔甩

呢兩日有關iOS 6最大傳聞就係Apple會正式棄用Google Map (iPhoto for iOS已經用OpenStreet Map)
改為自家地圖
Apple早前已經收購Placebase, C3 Technologies, Poly9作準備

以以往tech demo睇
將來iOS Map有可能係咁......

真係好掂
不過唯一擔心係佢個database有冇Google咁豐富
尤其海外...街景又有冇呢?始終影街相唔係一朝一夕做到......

Metal Gear NT 目前離線  
舊 05-13-12, 11:25 PM   #331
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
仲有一個月就WWDC
iOS 6, Mountain Lion應該走唔甩

呢兩日有關iOS 6最大傳聞就係Apple會正式棄用Google Map (iPhoto for iOS已經用OpenStreet Map)
改為自家地圖
Apple早前已經收購Placebase, C3 Technologies, Poly9作準備

以以往tech demo睇
將來iOS Map有可能係咁......

真係好掂
不過唯一擔心係佢個database有冇Google咁豐富
尤其海外...街景又有冇呢?始終影街相唔係一朝一夕做到......
C3 Technologies 's 3D map = nokia map ,冇實境死得
http://maps.nokia.com/22.2839044,114...0,0,normal.day

nokia map 已用C3 Technologies 's 3D map 好耐,
只有主要城市有3D, 冇香港3D,更加不是nokia map 2Dmap 豐富!!

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 05-14-12 12:08 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 05-18-12, 09:38 AM   #332
Moderator
核搭載二足步行戰車

4吋 mon以上iPhone 5
WSJ, 路透社講到言之鑿鑿......

舊 05-18-12, 09:44 AM   #333
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
4吋 mon以上iPhone 5
WSJ, 路透社講到言之鑿鑿......
4寸或4.3寸最好渣,太大唔好

舊 05-18-12, 09:46 AM   #334
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
佢照顧到developer、App可以順利過渡
可以輕易單手操作就得

舊 05-18-12, 02:10 PM   #335
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
佢照顧到developer、App可以順利過渡
可以輕易單手操作就得
呢一點,唔係好多用家理會
由其本身BB用家轉的話,9成單手home,back就得,
input 都想左右手不易按錯

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
ZlWS 目前離線  
舊 05-24-12, 01:50 AM   #336
C.K.F.

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
4" 係單手全操控的極限.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 05-24-12, 02:10 AM   #337
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: C.K.F. 查看文章
4" 係單手全操控的極限.
講單手操作真係晒氣
視覺先最重要同搞好UI有新體驗先

ZlWS 目前離線  
舊 05-29-12, 11:02 PM   #338
Moderator
核搭載二足步行戰車

作為電話,單手操作點會唔重要?Note係好賣,但係我真係接受唔到>4點幾
就快WWDC,iOS 6, new iPhone傳聞又開始浮面

Is this the back and sides of the new iPhone?
http://9to5mac.com/2012/05/29/is-thi...he-new-iphone/

Apple’s iOS 6 Maps app with 3D mapping gets rendered
http://9to5mac.com/2012/05/29/report...ndered-photos/

此篇文章於 05-29-12 11:05 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
舊 06-03-12, 09:10 PM   #339
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
ipad2唔經itune可以點update個OS
就咁用wifi上網可以update嗎

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 06-03-12, 11:27 PM   #340
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
想問一件事,
我d歌係iphone入面直接delete jor

但我link去computer個陣又會show番我deleted 左既songs既record

咁樣點解應樣fix? thanks
Kris 目前離線  
舊 06-03-12, 11:35 PM   #341
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: mikemike 查看文章
ipad2唔經itune可以點update個OS
就咁用wifi上網可以update嗎
可以
Setting>General>Software Update

引用:
作者: Kris 查看文章
想問一件事,
我d歌係iphone入面直接delete jor

但我link去computer個陣又會show番我deleted 左既songs既record

咁樣點解應樣fix? thanks
iTunes入面唔好sync呢首歌/playlist

舊 06-03-12, 11:58 PM   #342
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
可以
Setting>General>Software Update

iTunes入面唔好sync呢首歌/playlist

唔見有Software Update

而且自動我個router既wifi無set到password
部ipad2唔識得自動連上wifi
why..............

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 06-04-12, 12:01 AM   #343
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
iOS 5.0開始先有OTA

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 06-04-12, 12:38 AM   #344
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

即是唔裝itune就無得update?
咁唔識得自動連上wifi又知唔知乜問題

舊 06-07-12, 11:52 PM   #345
Moderator
核搭載二足步行戰車

下個禮拜就WWDC
iOS 6應該見光,hardware...要等等吧

iPhone 5外殼實拍影片?!

iOS 6 beta?!

舊 06-08-12, 12:02 AM   #346
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
下個禮拜就WWDC
iOS 6應該見光,hardware...要等等吧

iPhone 5外殼實拍影片?!
iOS 6 beta?!
80% fake

大量fd&同事討論過,(全部iphone4->andriod)由其女同事, 100%唔再用iphone
1.mon太細
2.UI冇自由
3.唔想用itunes
4.唔想衝機/誤

ZlWS 目前離線  
舊 06-08-12, 12:13 AM   #347
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
果個所謂小型化的dock位我懷疑根本就係micro USB
*btw生果fake人有前科... 認真你就輸了

劍路 目前離線  
舊 06-08-12, 01:15 AM   #348
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: B|WINS 查看文章
80% fake

大量fd&同事討論過,(全部iphone4->andriod)由其女同事, 100%唔再用iphone
1.mon太細
2.UI冇自由
3.唔想用itunes
4.唔想衝機/誤
某程度上1,2,3係我愛iPhone理由之一

Apple有方法加大個mon又單手用到的話就冇得講啦
我試過想,唔加闊地拉長個mon都叫做到
不過真正問題係點可以放棄幾年來十萬個apps嘅一致性
developer就係鍾意咁所以even Android>iOS
apps開發比例仲係iOS lead住2:1

UI同樣啦,一致性
好似myspace vs Facebook咁

iTunes?反應兩極
就係有佢幫我管晒music, movie, app library, auto sync先咁方便,我只要plugin, auto sync完,出得街

香港人好貪新,有新機咪又衝晒去
Apple一年一款顯得舊囉

所以WP7如果早啲出今時今日真係唔同環境
我覺得M$集到兩家之大乘
Steve Woz都話真係好鍾意WP7

舊 06-08-12, 02:52 AM   #349
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
某程度上1,2,3係我愛iPhone理由之一

Apple有方法加大個mon又單手用到的話就冇得講啦
我試過想,唔加闊地拉長個mon都叫做到
不過真正問題係點可以放棄幾年來十萬個apps嘅一致性
developer就係鍾意咁所以even Android>iOS
apps開發比例仲係iOS lead住2:1

UI同樣啦,一致性
好似myspace vs Facebook咁

iTunes?反應兩極
就係有佢幫我管晒music, movie, app library, auto sync先咁方便,我只要plugin, auto sync完,出得街

香港人好貪新,有新機咪又衝晒去
Apple一年一款顯得舊囉

所以WP7如果早啲出今時今日真係唔同環境
我覺得M$集到兩家之大乘
Steve Woz都話真係好鍾意WP7
"大mon返唔到轉頭" + "iOS用到悶,忍夠了" 已KO了apple
99%對住mon用,普通人今年後係睇mon size,
玩iOS的人都用iPad, no iphone repeated OS more!!!

我一向itune的手動mode ipc入歌仲自由,之前幾年iphone都係,慢慢OS upgrade...真係丫!!!!
WP7仲順過iOS

呢版太靜都知乜事

此篇文章於 06-08-12 02:58 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 06-13-12, 08:54 PM   #350
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
係iTunes下載的恐怖在線只得近30集,有無方法可以下載之前果D?THX

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
itunes更新iphone內mp3問題 lunn Mac 討論區 0 06-07-11 03:21 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[Iphone] Super Monkey Ball Iphone - US $9.99, 110 Level GimGim 手提遊戲機討論版 6 06-11-08 02:15 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM

現在的時間是 01:17 PM

手機版 | APP版