Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24  ... 最後
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
ryvius123 10:19 AM 02-27-17
作者: Gundam MK-2:
頭版第一個攻略網有
暫時基本上打左個指定敵人就會有,唔駛特別用咩人去觸發事件

的確
不過算,我唔想單機屈使徒

反而TacP先真正最唔夠駛
搵唔到WOR...佢STAGE攻略剩係寫果關會掉咩, 但點掉沒寫, 同埋點先有掉TAC POINT都沒
Gundam MK-2 10:22 AM 02-27-17
作者: pet3:

但平均打的人根本不會一周目的30關之前拿到
修正
正常打+有買DLC的話,打完第27話後個DLC關有得攞プラーナコンバーター
Gundam MK-2 10:24 AM 02-27-17
作者: ryvius123:
搵唔到WOR...佢STAGE攻略剩係寫果關會掉咩, 但點掉沒寫, 同埋點先有掉TAC POINT都沒
唔駛特別用咩人去觸發事件←即係打死就會掉
TacP同錢一樣,打死敵人就會有
pet3 10:36 AM 02-27-17
修正
正常打+有買DLC的話,打完第27話後個DLC關有得攞プラーナコンバーター
即係有2個
ryvius123 10:42 AM 02-27-17
唔駛特別用咩人去觸發事件←即係打死就會掉
TacP同錢一樣,打死敵人就會有
係, 但有d tac pt係過關後個ai妹妹仔比, 果d要解發條件先比

暫時記得:
喬出來果關用舞人單挑比100
大和號奪回那關用大號擊破2機比100
Gundam MK-2 10:44 AM 02-27-17
作者: ryvius123:
係, 但有d tac pt係過關後個ai妹妹仔比, 果d要解發條件先比
差d忘記呢個
暫時所見未有攻略有呢個條件資訊
ultimawk 11:09 AM 02-27-17
今集TacP好似重要過錢好多
d勁skill全部2000起標
都唔知升得幾多個
Gundam MK-2 11:24 AM 02-27-17
作者: ultimawk:
都唔知升得幾多個
無錯
skill同parts都靠TacP

變相迫人買DLC
pet3 11:41 AM 02-27-17
都唔知升得幾多個
2周目唔洗-50% 你已經還神了\0.0/
鐵之侍 12:09 PM 02-27-17
福田 己津央‏@fukuda320 2月25日

スパロボV、ようやくアンジュ達が出てきたが、アスランさま……って(;^_^A

Gundam MK-2 01:17 PM 02-27-17
聽聞中文版自入BGM有bug,每次系統save都會蓋過自訂

請問是否真有其事?
詳細希望
pet3 01:22 PM 02-27-17
聽聞中文版自入BGM有bug,每次系統save都會蓋過自訂

請問是否真有其事?
詳細希望

所以我就說了
一結束遊戲就要重入嘛

反正ps4 休息很方面
所以唔關遊戲都沒有問題

但早點有修正更新吧

不想重入 又要次次完整關機
可以關機之前上傳save (遊戲中的上傳
進遊戲之前 先把系統save 刪掉 再入 之後下載save

不過很麻煩 我不建議
雷火武 01:32 PM 02-27-17
錢可以屈、tacp無得屈
所以工廠一開始建議選tacp 2倍
ultimawk 02:14 PM 02-27-17
作者: 雷火武:
我好後悔揀左TacP+錢

好憎班火星佬d罩
19話玩左幾次先拎到SR
pet3 02:15 PM 02-27-17

好憎班火星佬d罩
用2點啦
人人都爆網
s3b21 02:16 PM 02-27-17
作者: hkpm:
我而家打到vilkiss加入, tac自定 1. hp en 10%回, 2. tac point, 3. 氣力
4. 我會揀氣力 or exc, 但要成3200 point先得,
我現有18xx tac, 只用過初回特典, 無入229 DLC, 程式路線只開左潛力, 其他全部未用過tac point
其實會唔會一周目爆機都未夠tac point入tac自定4 ?
大家會點玩? 全力儲tac開tac 4定好似我咁開到3, 之後開始開發程式路線/技能? tac 4留返2周目?
達成左某啲條件就可以買氣力150之後資金同tac2陪嘅晶片,我當時先廿四話左右,tac4亦都開了,但係都未買件晶片,如果裝比ZZ高達,你懂的
Gundam MK-2 02:38 PM 02-27-17

好憎班火星佬d罩
我一到第10話第一件事就係去爆廠
TacP 2倍同一出場氣力+10真係超有用

而家目標就係升舞人(Ace後社長能力x2)同薇薇安(Ace後每次出場過版後送1件ぺロリーナ人形)上Ace
仲有捷度都係(Ace後獲得$$$同TacP為1.2倍)
(TacP對策)
fatbean 02:56 PM 02-27-17
有冇朋友知道點解決入歌問題?每次入完save左之後重新入game就冇晒啲歌.....
Gundam MK-2 06:04 PM 02-27-17
作者: jason_kasim:
玩到遊戲中段,呢兩個入隊唔意外
今集機戰好有初代機戰(SFC第三次,第四次)感覺(故事方面)
估唔到拎番Z/ZZ敵役黎融合UC個故事

另外,笨大為左谷ZZ可以去到幾盡
捷度好多表演機會,雖然佢會同UC個故事好夾
我都覺今次有返無印果代個feel
特別係俾玩家嘅用機同故事(高達方面感覺最似,有日扎好似係第一次)
其實UC年代出得UC就唔應該學富野光頭奄左ZZ
故事嘛,唔駛特別用晒,齋機+過去式都夠

唔谷唔得,因為奄左ZZ肯定俾人投訴左好多年

作者: fatbean:
有冇朋友知道點解決入歌問題?每次入完save左之後重新入game就冇晒啲歌.....
上面有講,中文版特有bug,等update啦
ultimawk 06:25 PM 02-27-17

唔谷唔得,因為奄左ZZ肯定俾人投訴左好多年
Z劇場版最大敗筆係加奶油冇變星星眼
我寧願睇多幾次TV版都唔想再掂劇場版

不過ZZ係比人遺忘好多年
係UC將ZZ由黑歷史拉返上嚟
雷火武 07:56 PM 02-27-17
其實zz同uc 都融合得幾好
BTW其實有無攻略網可以講到三個世界本身有咩系列

新正歷
主角、宇宙戰艦大和號、海盗高達

西歷
驚爆危機、機動戰艦、EVA、天使龍,真三一,鐵甲萬能俠

宇宙世紀
Z,ZZ ,UC

有錯請指正/補完
pet3 08:02 PM 02-27-17
其實zz同uc 都融合得幾好
BTW其實有無攻略網可以講到三個世界本身有咩系列

新正歷
主角、宇宙戰艦大和號、海盜高達

西曆
驚爆危機、機動戰艦、EVA、天使龍,真三一,鐵甲萬能俠

宇宙世紀
Z,ZZ ,UC

有錯請指正/補完
驚爆 真三一,鐵甲萬能俠都是宇宙世紀
jason_kasim 08:39 PM 02-27-17
Z劇場版最大敗筆係加奶油冇變星星眼
我寧願睇多幾次TV版都唔想再掂劇場版

不過ZZ係比人遺忘好多年
係UC將ZZ由黑歷史拉返上嚟
今集Z劇場版原則上都係掛個名
原則上係接住TV版(有提過嘉美尤變星星眼係地球休息)
其實再嚴格講的話, 今次Z算係原創劇情TIM
尊尼,保蘭都冇死到
Eclair 10:02 PM 02-27-17
打完27出隱藏關...ボン太くん
Gundam MK-2 10:43 PM 02-27-17
作者: Eclair:
打完27出隱藏關...ボン太くん
請問當時宗介同其餘3人擊墜數幾多?
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24  ... 最後

返回主題版面