Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 32 82 122 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 142 182 232  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
傑斯特 06:43 PM 10-09-18
家下D細路咁有錢
搶低價市場諗下好喇
只會多左條垃圾產品line
個少少差價根本無意義
唔通買部機剩玩demo唔買game咩
AKIRA桑 07:14 PM 10-09-18
作者: MultiPASS:
今時今日父母嘅想法真係好簡單,就係由細路主導,
個細路想要啲乜咪買俾佢囉話知你幾錢,
上年美國感恩節聖誕咪就係佢地搞到Switch冇哂貨,
有啲家長炒價都照入,真係一機無價。

講番部冇joy-con冇dock嘅Switch(如果有的話),
個細路發覺冇joy-con又冇得駁電視,
Game嘅玩法又少人一啲,跟手俾朋友笑佢冇錢買正價Switch...
收到唔喊先出奇。
人地係會喊, 係開心到喊,無得折又無得3D裸眼既垃圾2DS,當然你可以話ALEX CND呢個係奇芭先會比人呃近十萬LIKE
https://www.youtube.com/watch?v=5mtM5F4cWsk

作者: 傑斯特:
家下D細路咁有錢
搶低價市場諗下好喇
只會多左條垃圾產品line
個少少差價根本無意義
唔通買部機剩玩demo唔買game咩
美國一般家庭真係咁諗?
MultiPASS 07:28 PM 10-09-18
作者: AKIRA桑:
人地係會喊, 係開心到喊,無得折又無得3D裸眼既垃圾2DS,當然你可以話ALEX CND呢個係奇芭先會比人呃近十萬LIKE
https://www.youtube.com/watch?v=5mtM5F4cWsk

美國一般家庭真係咁諗?
咁你自己腦補啦,唔阻你!
AKIRA桑 07:49 PM 10-09-18
咁你自己腦補啦,唔阻你!
我提供SOURCE你就話補腦,咁你淨講又係係乜呢? 係未双計?
MultiPASS 09:07 PM 10-09-18
我提供SOURCE你就話補腦,咁你淨講又係係乜呢? 係未双計?
師兄,講緊Switch你就答2DS,
我都唔知點回你...要睇收switch喊嘅youtube大把,
如下:

要睇細路收冇joy-con冇dock嘅Switch喊嘅等佢真係出先啦!
唔回嘞!
AKIRA桑 09:24 PM 10-09-18
師兄,講緊Switch你就答2DS,
我都唔知點回你...要睇收switch喊嘅youtube大把,
如下:

要睇細路收冇joy-con冇dock嘅Switch喊嘅等佢真係出先啦!
唔回嘞!
你話DownGrade左既ns唔掂,咁一部未存在既野,係未用過去最近磅既平版2DS做例子去比較呢?
定係好似你乜數據都無,靠把口去決定一件過百億既生意呢?
再講,貼張細路收到NS很開心又支持到你邊個論點呢?好易找?但你既例子可以同ALex比?
你睇下ALex係乜背景背先啦,睇下邊個夠貼地? 但有得比乜?你絛影片個細路係乜背景都唔知,咁可以比較乜?
MultiPASS 09:57 PM 10-09-18
我淨係show啲父母錄低細路真心收到Switch嘅片,
你唔信嘅上youtube搵,大把。
同啲有商業成份嘅youtuber博like做生意去比做乜?

至於部所謂冇joy-con冇dock另外整掣嘅低價版Switch得唔得,
真係出嘅咪知囉,可能你啱㗎!
我唔同意係我嘅觀點,唔重覆嘞。
AKIRA桑 10:06 PM 10-09-18
我淨係show啲父母錄低細路真心收到Switch嘅片,
你唔信嘅上youtube搵,大把。
同啲有商業成份嘅youtuber博like做生意去比做乜?

至於部所謂冇joy-con冇dock另外整掣嘅低價版Switch得唔得,
真係出嘅咪知囉,可能你啱㗎!
我唔同意係我嘅觀點,唔重覆嘞。
我唔會懷疑呢類影片既真假,但要明白我貼ALex呢個玩左七年既Youtuber既影片,由14玩到今年21,就會明白佢家庭有多草根,而唔係住係長島或比華利山既富家子弟,
亦唔係香港大陸常見寵壞既熊小孩,唔啱口胃就吐落地,咁ALex細妹收到2DS係未會喊呢? 唔係囉,再睇埋果過萬條comments又睇下有無認受性囉。
相反,唔知來路既影片代表什麼呢? 細路仔收到NS好開心? 哦,理解,咁又點? 呢個唔係比較囉,亦唔係論據囉。

當然,批評比理解容易,吋人腦補更容易。
MultiPASS 11:35 PM 10-09-18
我唔會懷疑呢類影片既真假,但要明白我貼ALex呢個玩左七年既Youtuber既影片,由14玩到今年21,就會明白佢家庭有多草根,而唔係住係長島或比華利山既富家子弟,
亦唔係香港大陸常見寵壞既熊小孩,唔啱口胃就吐落地,咁ALex細妹收到2DS係未會喊呢? 唔係囉,再睇埋果過萬條comments又睇下有無認受性囉。
相反,唔知來路既影片代表什麼呢? 細路仔收到NS好開心? 哦,理解,咁又點? 呢個唔係比較囉,亦唔係論據囉。

當然,批評比理解容易,吋人腦補更容易。
搵部2DS嘅片講個網紅個妹收2DS喊同討論緊低階版Switch可行性真係冇乜關係,
一段片可以印證親情同大多數父母會唔會買部低階版Swtich我唔覺得有關係,
既然答到咁九唔答八我覺得用心回都冇意思,所以咪同你講你腦內補完就ok,

而事實係Switch就真係成為上年美國感恩節聖誕父母送子女嘅電子產品禮物頭三位,
Switch要US$299甚至斷貨價錢再上都供不應求,好明顯父母根本唔理乜嘢150美金上限,
只要部機夠hit細路鍾意就會買。
高級嘍囉 11:41 PM 10-09-18
搵部2DS嘅片講個網紅個妹收2DS喊同討論緊低階版Switch可行性真係冇乜關係,
一段片可以印證親情同大多數父母會唔會買部低階版Swtich我唔覺得冇乜關係,
既然答到咁九唔答八我覺得用心回都冇意思,所以咪同你講你腦內補完就ok,

而事實係Switch就真係成為上年美國感恩節聖誕父母送子女嘅電子產品禮物頭三位,
Switch要US$299甚至斷貨價錢再上都供不應求,好明顯父母根本唔理乜嘢150美金上限,
好奇頭另外兩位係咩嚟?
MultiPASS 11:51 PM 10-09-18
作者: 高級嘍囉:
好奇頭另外兩位係咩嚟?
電子產品第一係超任Mini,
第二係星戰玩具,

https://www.google.com.hk/amp/amp.ti...p-10-toys-2017
N0T51B 09:09 AM 10-10-18
其實我都係估下姐,個個當正堅料咁:XDXD
同埋我無講過手提機無dock mode 同體感....
MultiPASS 09:57 AM 10-10-18
作者: N0T51B:
其實我都係估下姐,個個當正堅料咁:XDXD
同埋我無講過手提機無dock mode 同體感....
都係討論下啫,
我自己嗰觀點就係出高階版同將現時Switch減價效果比出Cost down低階版好。
AKIRA桑 05:33 PM 10-10-18
一段片可以印證親情同大多數父母會唔會買部低階版Swtich我唔覺得有關係,

你又回文?咁得意既你,定係細路仔講野唔算數。你唔覺得有關係咁你係有問題,話細路收到低階版Swtich會喊,咁SHOW部細路收到部平版2DS開心到喊又話無關係。呢D咁成功既推論,阿里士多德都唔及你啦。
至於Switch上年好賣,係未代表佢去到200-150美元會唔會賣得更多呢?定係因為上年首發先係咁呢?咁究竟係睇一年數據定係係十年數據呢,邊個價位好賣唔係作出來,而係統計出來,你要自欺欺人有個限度啦。
唔知超任Mini呢D低階版遊戲機既價格又係多少呢?,唔知買返去,細路仔又喊唔喊呢?
MultiPASS 06:33 PM 10-10-18
你又回文?咁得意既你,定係細路仔講野唔算數。你唔覺得有關係咁你係有問題,話細路收到低階版Swtich會喊,咁SHOW部細路收到部平版2DS開心到喊又話無關係。呢D咁成功既推論,阿里士多德都唔及你啦。
至於Switch上年好賣,係未代表佢去到200-150美元會唔會賣得更多呢?定係因為上年首發先係咁呢?咁究竟係睇一年數據定係係十年數據呢,邊個價位好賣唔係作出來,而係統計出來,你要自欺欺人有個限度啦。
唔知超任Mini呢D低階版遊戲機既價格又係多少呢?,唔知買返去,細路仔又喊唔喊呢?
我話唔阻你腦補同唔重覆講我嘅論點,
同回文講點解話你腦補以及父母會買Switch唔理價錢有乜關係?
我唔會再回你啲假設嘅問題,
Switch上年美國感恩聖誕熱賣係事實,
聖誕新年期間賣多過同期平成截嘅3DS一倍亦係事實。
https://www.google.com.hk/amp/s/www....day-sales-2017
睇細路喊做乜丫,想說服人就客觀啲揾數據支持啦!
AKIRA桑 07:00 PM 10-10-18
我話唔阻你腦補同唔重覆講我嘅論點,
同回文講點解話你腦補以及父母會買Switch唔理價錢有乜關係?
我唔會再回你啲假設嘅問題,
Switch上年美國感恩聖誕熱賣係事實,
聖誕新年期間賣多過同期平成截嘅3DS一倍亦係事實。
https://www.google.com.hk/amp/s/www....day-sales-2017
睇細路喊做乜丫,想說服人就客觀啲揾數據支持啦!
事實係好賣,但好賣既其他原因可以IGNORE或只提單一原因,呢D未係你成功既推論囉。那邊廂自己提既超任MINI又唔算,只係用支持自己既論據未就係你所謂既客觀囉,得啖笑。
MultiPASS 07:09 PM 10-10-18
事實係好賣,但好賣既其他原因反而完全IGNORE或只提單一原因,呢D未係你成功既推論囉。那邊廂自己提既超任MINI又唔算,只係用支持自己既論據未就係你所謂既客觀囉,得啖笑。
乜玩到咁遠呀?
超任mini係可以換遊戲玩你啲依家低價game嘅遊戲機咩?
而且係80美金...噢,比你個150-200美金價位低好多喎。
唔得....Sorry....笑到肚痛。
AKIRA桑 07:11 PM 10-10-18
乜玩到咁遠呀?
超任mini係可以換遊戲玩你啲依家低價game嘅遊戲機咩?
而且係80美金...噢,比你個150-200美金價位低好多喎。
唔得....Sorry....笑到肚痛。
講唔通就耍嘴皮,理解。
MultiPASS 07:15 PM 10-10-18
你鍾意啦,我諗大家有眼睇嘅自有公論。
如果仲想為駁而駁我唔會阻你!
版主如果覺得寫到離題,請自行刪除。唔該。
AKIRA桑 07:18 PM 10-10-18
你鍾意啦,我諗大家有眼睇嘅自有公論。
如果仲想為駁而駁我唔會阻你!
版主如果覺得寫到離題,請自行刪除。唔該。
隨便,我唔學得人地口講當秘笈。_
風間鈴木仁 08:01 PM 10-10-18
大家熱烈討論 及 表述自己立場
我及大家版友又學左探討左好多領域 大家版友都樂見。

謝謝大家分享立場。

http://www.nintendo.com.hk/switch/pokemon_letsgo/

公佈Nintendo Switch遊戲軟體『精靈寶可夢 Let's Go!皮卡丘/Let's Go!伊布』搶先購入特典及預訂開始日

Nintendo Switch遊戲軟體『精靈寶可夢 Let's Go!皮卡丘/Let's Go!伊布』最新資訊

http://www.nintendo.com.hk/switch/su...ltimate/store/

公佈Nintendo Switch遊戲軟體『任天堂明星大亂鬥 特別版』早期購入特典及預訂開始日
MultiPASS 04:35 PM 10-12-18
有fans將Switch改成Dreamcast 2

https://www.google.com.hk/amp/s/kota...1829695115/amp
IDGAF 07:16 PM 10-12-18
Nintendo Switch Review (2018 Update)

https://www.youtube.com/watch?v=K0D2xAI2TqA

我覺得如果Nintendo Switch 2019年真係出改良版、加強版的話,
希望佢會:

1.重新設計設過Dock,
宜家呢個Dock我覺得有點阻礙散熱,
而且都容易整花個芒,又善用唔到NS本身個螢幕做第二螢幕的可能性。

2.重新設計設過NS主機本身個kickstand,
宜家呢個kickstand無得調校角度,又有點軟腳蟹唔穩陣,
希望佢會參考下Microsoft Surface、Lenovo Yoga Tab系列果種kickstand的設計。

https://www.microsoft.com/zh-hk/surface
https://www.lenovo.com/hk/zf/tablets.../p/ZZITZTBYT3L

3.螢幕,
如果出新版我想最少提升至1080p解像度是基本吧?
不過,如果可以改善埋螢幕反光度同係日光下的表現就更好。

4.用返主機Voice chat棄用手機apps(Fortnite已經示範咗點做),同埋順手直接支援藍芽耳機。

5.加大電量延長實際可以使用的時間。
JoJo 08:28 PM 10-12-18
哈哈 我熟悉的GAF終於返黎啦
風間鈴木仁 11:03 PM 10-12-18
作者: JoJo:
哈哈 我熟悉的GAF終於返黎啦
歡迎回來呀!

NS

DARK SOULS™: Remastered

發售日期: 2018.10.18 
※首批有機會獲贈Dark Souls Remastered公仔乙個 
※數量有限,送完即止。 
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 32 82 122 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 142 182 232  ... 最後

返回主題版面