Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-10, 02:39 PM   #301
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: ahleung 查看文章
在市場策略上,部份電影為求催谷票房,也許會採用保留票尾以換取優惠、禮品或作抽獎之用以增加吸引力。可是,採用這個方法時,也許有需要有始有終。

大家還記得上述的通告麼?

由寰宇發行的電影《風雲II》於上月十二月十日公映,在公映之時,上映戲院的票房處均張貼上如上圖的告示,表示「賞完好戲 有禮賞你」,請觀眾保留正場票尾,並說稍後公佈詳情。

可 是,事隔差不多一個月,當《風雲II》上映已縮場至接近落畫之時,至今仍未公佈「有禮賞你」的詳細。莫非是有關公司最終認清了《風雲II》不是一部好戲, 故此「賞完劣戲 無禮賞你」,還是電影公司有關人員因其聖誕假期情緒極度高漲,早已將有關的告示拋諸腦後?還望不望是所謂的「稍後」是指數年後,連電腦熱 敏印出的戲票也完全褪色時才公佈詳情好了。
得千五萬票房仲點會拎錢出嚟送禮

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-10, 12:32 AM   #302
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
DVD 今天有售~~~!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-10, 10:52 PM   #303
raymonitor
Junior Member
潮七

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: HIM 查看文章
得千五萬票房仲點會拎錢出嚟送禮
其實有ga...
一月頭嘉禾院線憑票尾有風雲II file送...
我都係last day先去換...

舊 02-06-10, 03:10 AM   #304
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: KIM 查看文章
DVD 今天有售~~~!!!
唔出BD o既a

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-10, 04:44 AM   #305
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
唔出BD o既a
BD聽聞今日星期六出

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-10, 09:27 AM   #306
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
BD聽聞今日星期六出
爭嗰兩日都唔擺埋一齊出...

PS. BD都出埋了,$199入手~~

此篇文章於 02-06-10 09:59 PM 被 豪傑公子 編輯。
豪傑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-10, 12:20 AM   #307
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
爭嗰兩日都唔擺埋一齊出...

今次DVD係3D限定版, 要買埋佢~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-10, 02:01 AM   #308
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
做乜咁有愛a

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-10, 04:46 AM   #309
豪傑公子

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
做乜咁有愛a
對風雲我一向有愛架啦~~

PS. 通常D著重視覺效果同特技嘅戲我都會買BD,
以劇情為主嘅我覺得買DVD就夠,而且以BD而言$199都唔算太貴啦~~

舊 02-08-10, 03:07 PM   #310
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
對風雲我一向有愛架啦~~

PS. 通常D著重視覺效果同特技嘅戲我都會買BD,
以劇情為主嘅我覺得買DVD就夠,而且以BD而言$199都唔算太貴啦~~
不過呢套戲冇劇情而且視覺效果同特技都唔好睇, 打鬥又悶, 真係好雷woo. 反而有一個全院一齊笑的笑點.

舊 02-11-10, 01:36 AM   #311
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
D特技好假的.....

笑點:哩個字係世上並不存左的....
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 03:06 AM   #312
豪傑公子

引用:
作者: wing 查看文章
不過呢套戲冇劇情而且視覺效果同特技都唔好睇, 打鬥又悶, 真係好雷woo. 反而有一個全院一齊笑的笑點.
唔知你有冇睇過原著/港漫啦,冇睇開嘅可能未必接受到港漫嘅表現方式、節奏,
不過我同幾個朋友傾開都覺得視覺效果上做得ok,叫做重現到部份招式~~

引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
D特技好假的.....

笑點:哩個字係世上並不存左的....
香港d電腦特技冇荷里活做得咁好就一定,做到咁我收貨架嘞~~
再加上以hd去播,好多detail位都令你睇得出邊d係實物邊d係電腦做出嚟,
其實唔止風雲,我睇iron man bd都覺得有d假,明明喺戲院睇嗰時唔覺...

此篇文章於 02-11-10 03:12 AM 被 豪傑公子 編輯。
豪傑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 09:03 AM   #313
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
唔知你有冇睇過原著/港漫啦,冇睇開嘅可能未必接受到港漫嘅表現方式、節奏,
不過我同幾個朋友傾開都覺得視覺效果上做得ok,叫做重現到部份招式...
但我睇過原著同其它港漫都覺得風雲D打鬥表現方式不是咁樣噃!原版D格鬥戰多好多之餘,節奏仲超爽快添,邊有而家套電影咁鬼慢。

不過,我都覺得今次用HD拍係睇到D穿崩位。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 09:23 AM   #314
豪傑公子

引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
但我睇過原著同其它港漫都覺得風雲D打鬥表現方式不是咁樣噃!原版D格鬥戰多好多之餘,節奏仲超爽快添,邊有而家套電影咁鬼慢。

不過,我都覺得今次用HD拍係睇到D穿崩位。
我都覺得slow motion用得太多,不過部份武功都表現得唔錯(eg.萬劍歸宗、不滅金身)
打鬥算唔上好,不過都合格啦~~

舊 02-11-10, 01:37 PM   #315
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
我都覺得slow motion用得太多,不過部份武功都表現得唔錯(eg.萬劍歸宗、不滅金身)
同絕無神打果場都還好, 最後風,雲對戰, 真係悶到... 我旁邊個男人friend係度問我: "佢地仲要打幾耐?" 大家都好想走.

舊 02-25-10, 10:55 AM   #316
hkbenny

註冊日期: Feb 2010
我真係睇到訓左.......最後十幾分鐘係度打....勁失望......
hkbenny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 11:14 AM   #317
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
擒日搭MTR, 聽到個女人話覺得套戲都OK, 因為D動畫同服裝好靚
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 11:14 AM   #318
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
根本就用錯曬d slow motion...................

戰狼300 的slow motion 係神在可以表達到班斯巴達既男兒氣概

但風雲 II 就好似只係為用而用..................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 11:21 AM   #319
豪傑公子

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
根本就用錯曬d slow motion...................

戰狼300 的slow motion 係神在可以表達到班斯巴達既男兒氣概

但風雲 II 就好似只係為用而用..................
呢個好認同,係又用唔係又用,拖慢咗成套戲嘅節奏...

舊 02-25-10, 03:14 PM   #320
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
反而 好吸引我係風雲2 出既公仔 有時行過旺角好景附近都入去地鋪果間風雲2公仔專賣店 想問有去果間賣風雲2公仔既大大 果d公仔大約幾錢

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 07:14 PM   #321
raymonitor
潮七

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
反而 好吸引我係風雲2 出既公仔 有時行過旺角好景附近都入去地鋪果間風雲2公仔專賣店 想問有去果間賣風雲2公仔既大大 果d公仔大約幾錢
普通o既好似每個$11XX...
新出入魔版聶風$1480...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty 4 Modern Warfare - GAF反恐小隊叫你去打仗! 大覺屋師真 攻略及心得交流區 664 07-02-08 01:31 AM
[NDS] 地球の歩き方DS 香港,イギリス,ソウル・釜山,上海 *小榮* 手提遊戲機討論版 26 02-08-08 08:53 PM
[NDS] Dungeon Explorer 邪神の領域 [已售] imgahou 手提遊戲機討論版 27 11-25-07 08:15 PM
[Wii] 人生ゲームWii [12月6日發售 ] neo 電視遊戲討論版 12 09-15-07 04:47 AM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版