Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-01-07, 07:14 PM   #301
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
有冇人用過呢件嘢
http://www.myblu.biz/
好唔好用呢??
會唔會好食電呢??
你真系suppurt我啫
但你知吾知又推緊我落火炕

DC 97 目前離線  
舊 11-01-07, 07:19 PM   #302
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: DC 97 查看文章
你真系suppurt我啫
但你知吾知又推緊我落火炕
乜你唔知我仲有另外一個名
就係:地獄推銷員

查實我自己都考慮緊買唔買囉

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線  
舊 11-01-07, 07:24 PM   #303
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
蘋狂陣有相關myBlu討論
可作參考
http://mac.hk/appletalk/viewtopic.ph...ighlight=myBlu
http://mac.hk/appletalk/viewtopic.ph...ighlight=myBlu

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-01-07, 07:45 PM   #304
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
非常感激
不過好似冇人提及到佢嘅耗電情况

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 11-01-07, 09:34 PM   #305
喪力
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
要睇你用乜方式排列個playlist
用歌手名排的話
歌手名唔同(合唱已經算唔同歌手)都會將同一專輯分開
最好就用CD convert之前highlight晒o的歌check Compilation一項(convert完先做都冇問題,不過convert前揀好就方便o的,佢會將convert好o既放入iTunes Music/Compilation folder入面)
唔明,我而家係某幾首歌唔識自己合埋一齊,其他都識自己一隻碟過
喪力 目前離線  
舊 11-01-07, 09:43 PM   #306
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 喪力 查看文章
唔明,我而家係某幾首歌唔識自己合埋一齊,其他都識自己一隻碟過
咁你個playlist係跟乜排列?歌手名?專輯名?歌名?
唔識排呢幾首同其他"應該係一齊"o既歌有冇乜info唔同(歌名除外)?
一張專輯入面o既所有歌有冇選part of compilation一項?

舊 11-01-07, 11:24 PM   #307
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
唔知點解

我用唔到iOrder

出左句" "Cannot parse file"

NT大可否幫下我
StevenLeong 目前離線  
舊 11-01-07, 11:34 PM   #308
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
我想問ipod nano除了插電腦仲有冇咩差電方法

遲少少我要返大陸無可能下下搵電腦差電
闇影風 目前離線  
舊 11-01-07, 11:52 PM   #309
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: 闇影風 查看文章

買隻火牛咪得囉

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 11-02-07, 02:10 AM   #310
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 闇影風 查看文章

Apple iPod USB Power Adapter,香港配的會是三腳:
http://store.apple.com/800-908-988/W...nplm=MA592ZA/A
內地可能要換插頭,就要再買 World Travel Adapter Kit:
http://store.apple.com/800-908-988/W...&nplm=M8794G/B
這些轉換插頭應該有平價的代用品。

另外好像有些用筆芯電來充的充電機。

此篇文章於 11-02-07 02:13 AM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線  
舊 11-02-07, 09:03 PM   #311
喪力

引用:
咁你個playlist係跟乜排列?歌手名?專輯名?歌名?
唔識排呢幾首同其他"應該係一齊"o既歌有冇乜info唔同(歌名除外)?
一張專輯入面o既所有歌有冇選part of compilation一項?
邊度係part of compilation?
我用中文itunes的

仲有如果itunes入面係分開的話,咁入左ipod touch之後係咪都係分開架?
喪力 目前離線  
舊 11-02-07, 09:13 PM   #312
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
邊度係part of compilation?
我用中文itunes的

仲有如果itunes入面係分開的話,咁入左ipod touch之後係咪都係分開架?
中文好似叫...合輯?

Get Info->Info
右下角個選項,剔o左佢就得
或者highlight晒全碟歌曲再Get Info
左下角應該有個"合輯", 揀Yes

正常就係
iTunes係點入到iPod就係點

舊 11-02-07, 09:38 PM   #313
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
本身對iPhone極不熟悉但又心思思想買部

各位apple fans可否指教下有甚麼要注意及從那裡入手比較好?
C@T 目前離線  
舊 11-02-07, 10:03 PM   #314
喪力

聽日去買IPOD TOUCH啦~

不過驚冇得賣

有冇兄台呢一兩日見過旺角有8GB IPOD TOUCH 賣?
喪力 目前離線  
舊 11-02-07, 10:44 PM   #315
赤目黑龍
赤貧神

引用:

不過驚冇得賣

有冇兄台呢一兩日見過旺角有8GB IPOD TOUCH 賣?
雖然唔知邊度有得賣
不過今日響公司玩過
真係好好玩~~~

但係...
我唔會買
因為個人都係以際為主
始終覺得iPod classic 80GB->1980 較為抵玩

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 11-02-07, 11:22 PM   #316
MR WONG

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
引用:

不過驚冇得賣

我自已用過後.發覺8GB IPOD TOUCH 吾係好夠用...

買16G 會好好多.(當然要比多些代價)

我是買16G的

此篇文章於 11-03-07 04:29 AM 被 MR WONG 編輯。
MR WONG 目前離線  
舊 11-03-07, 02:44 AM   #317
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: 2dn 查看文章
Apple iPod USB Power Adapter,香港配的會是三腳:
http://store.apple.com/800-908-988/W...nplm=MA592ZA/A
內地可能要換插頭,就要再買 World Travel Adapter Kit:
http://store.apple.com/800-908-988/W...&nplm=M8794G/B
這些轉換插頭應該有平價的代用品。

另外好像有些用筆芯電來充的充電機。
很貴 Orz
看來只好放棄在內地差電了
闇影風 目前離線  
舊 11-03-07, 12:07 PM   #318
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
中左毒,入左部16G iPod Touch....
都幾好玩,尋晚試機試到兩點幾

舊 11-03-07, 01:06 PM   #319
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
中左毒,入左部16G iPod Touch....
都幾好玩,尋晚試機試到兩點幾
你今日hack o左未?
可能玩到天光都未定

......take your risk

舊 11-03-07, 01:14 PM   #320
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
你今日hack o左未?
可能玩到天光都未定

......take your risk
一定會~~~

HON HON 目前線上  
舊 11-03-07, 02:59 PM   #321
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
hack完會唔會慢左?
頭先上網見u壇D人話慢左 and 易hang 機....

舊 11-03-07, 03:14 PM   #322
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
hack完會唔會慢左?
頭先上網見u壇D人話慢左 and 易hang 機....
好難保證100%冇事
不過依家hack方法同效果都方便、進步不少
起碼我同GAF呢度幾位機主都好滿意呢部"完全版"iPod touch (我仲覺得少o左以前邊聽歌邊上網會突然停止播放o既情況發生 )
真係不幸有問題咪restore過囉

舊 11-03-07, 03:32 PM   #323
喪力

頭先落旺角

間間都冇8gb =_=
喪力 目前離線  
舊 11-03-07, 03:47 PM   #324
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
頭先落旺角

間間都冇8gb =_=
我問左幾個禮拜都冇

舊 11-03-07, 03:52 PM   #325
喪力

引用:
作者: Strider 查看文章
我問左幾個禮拜都冇
我係度諗不如係豐澤訂好過- -
喪力 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
仁濟醫院驚現「吸血殭屍」 windart ~清談館~ 83 09-19-07 03:50 AM
影 視 處 開 綠 燈 : 時 代 變 遷 ‧ 港 產 粗 口 電 影 不 列 三 級 IamO 電影版 17 09-15-07 05:14 PM
港 客 拉 角 子 機 $5 贏 4000 萬 ,星 際 稱 機 械 故 障 拒 賠 凍檸茶 ~清談館~ 78 09-03-07 11:57 AM

現在的時間是 12:20 AM

手機版 | APP版