Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-08-10, 12:49 AM   #301
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
玩夏娜捏玩到過火位
仲有糸色望...
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-10, 02:08 AM   #302
mousekiki
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
今集TVB串我
瑪利亞講左句幻覺- -'
中左個東京鐵塔~yo

此篇文章於 08-08-10 02:17 AM 被 mousekiki 編輯。
mousekiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-10, 02:11 AM   #303
mousekiki

引用:
作者: ty1106 查看文章
玩夏娜捏玩到過火位
仲有糸色望...
糸色望應該係串我..我認為
舊 08-08-10, 07:49 AM   #304
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
作者: mousekiki 查看文章
今集TVB串我
瑪利亞講左句幻覺- -'
中左個東京鐵塔~yo
咁易比你中 佢地仲洗撈ge
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-10, 06:43 PM   #305
mousekiki

引用:
作者: 風萌翔 查看文章
咁易比你中 佢地仲洗撈ge
咁又係a_a…撞彩中左1個je~
其他果啲都唔中Orz~

此篇文章於 08-08-10 06:45 PM 被 mousekiki 編輯。
舊 08-15-10, 02:46 AM   #306
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
任天堂大亂鬥都有, 勁喎

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-10, 02:04 AM   #307
結城yuuki
Senior Gamer
軍曹

註冊日期: Sep 2006
今集動畫製作,啲cosplay角色都全部用番原聲,GJ!
(連唔係T記嘅星河滿月都跟番原聲!!勁!!)

阿Zen(楊善諭)萬歲~~~!

未有時間了解人物、故事線、冇資料就要配音<---係咪講緊"玩同步"嘅黑執2?
聽聞真係玩死配音嗰邊。
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-10, 12:56 PM   #308
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 結城yuuki 查看文章
今集動畫製作,啲cosplay角色都全部用番原聲,GJ!
(連唔係T記嘅星河滿月都跟番原聲!!勁!!)

阿Zen(楊善諭)萬歲~~~!

未有時間了解人物、故事線、冇資料就要配音<---係咪講緊"玩同步"嘅黑執2?
聽聞真係玩死配音嗰邊。
所以日本有唔少聲優0係知道聲演一套動畫0既時候都已經做定功課
方便自己融入角色入面
舊 08-23-10, 02:24 AM   #309
結城yuuki
軍曹

引用:
所以日本有唔少聲優0係知道聲演一套動畫0既時候都已經做定功課
方便自己融入角色入面
聽講香港有啲都會,主要係較新嘅,會找定資料、上網睇定等等。
老一輩那些,會傾向較多靠配音前的睇片,以及和導配的溝通,
但因為互聯網普及,也有些會先找資料,甚至跟fans傾談角色。

黑執的問題是「玩同步」,又唔跟漫畫,想做功課都冇得做,
連別人的故事也不知道,聽說日本又不肯預先給你稿件、故事大綱等,
結果玩死前線的配音員工。
舊 08-23-10, 09:40 PM   #310
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
聽講香港有啲都會,主要係較新嘅,會找定資料、上網睇定等等。
老一輩那些,會傾向較多靠配音前的睇片,以及和導配的溝通,
但因為互聯網普及,也有些會先找資料,甚至跟fans傾談角色。

黑執的問題是「玩同步」,又唔跟漫畫,想做功課都冇得做,
連別人的故事也不知道,聽說日本又不肯預先給你稿件、故事大綱等,
結果玩死前線的配音員工。
咁之前A記花冠之淚有無呢個情況?
(日本無稿俾 首播變無字幕版)
舊 08-24-10, 04:30 AM   #311
結城yuuki
軍曹

引用:
A記的同步好像都沒配音喎,
沒有T記要面對的問題。
舊 08-28-10, 11:31 AM   #312
ty1106
Game Master
おれいも

今日0個集唔理動畫、聲優、自己人一律有打錯無放過

PG係因為桂雪路...
舊 08-28-10, 04:26 PM   #313
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

註冊日期: Dec 2002
引用:
首播已經有字幕,
應該話"自家下週預告"O個陣已經有.>花冠之淚

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |   〞  〝 | A:因為「やばい」.
 | \\  ﹏   |_
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
HTW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-10, 09:47 PM   #314
結城yuuki
軍曹

今集的TVB對白,還有今期ANIWAVE,
都炮轟中文維基百科把爆笑管家港版資料亂改或刪除。
不知維基裏爆笑管家條目的那些刪港版還要作對到何時?
舊 08-31-10, 07:17 PM   #315
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
今集的TVB對白,還有今期ANIWAVE,
都炮轟中文維基百科把爆笑管家港版資料亂改或刪除。
不知維基裏爆笑管家條目的那些刪港版還要作對到何時?
只要仲可以自由編輯
就自然會繼續有呢0的情況
舊 09-04-10, 10:08 AM   #316
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
堅過富樫唔交稿既決心

龍劍道被串w

舊 09-04-10, 12:19 PM   #317
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
唔玩呢個惡搞,我仲以為武上同豬爪已經忘記了龍劍道了

另外再來個驚轉...可能有人晨早就知了
http://gnn.gamer.com.tw/6/46656.html

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-10, 12:37 PM   #318
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
堅過富樫唔交稿既決心
呢句真係好正
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-10, 12:41 PM   #319
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: kwsyeung 查看文章
唔玩呢個惡搞,我仲以為武上同豬爪已經忘記了龍劍道了

另外再來個驚轉...可能有人晨早就知了
http://gnn.gamer.com.tw/6/46656.html
樓下有討論
http://www.gaforum.org/showpost.php?...1&postcount=47
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-10, 07:09 PM   #320
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
loli變熟女
並乳瑪莉亞變巨乳明模...
orz台灣電視台...
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-10, 07:21 PM   #321
結城yuuki
軍曹

引用:
只要仲可以自由編輯
就自然會繼續有呢0的情況
可惜看過網典的記錄,現在不是無關痛癢的人來胡亂編輯搞破壞,
而是有幾個長期盤踞「旋管」條目的維基人,本身討厭港版,
故意不斷把港版東西刪除和亂改。

可見:
http://evchk.wikia.com/wiki/%E7%88%8...88.AD.E8.AD.B0
舊 09-05-10, 07:23 PM   #322
結城yuuki
軍曹

今集又CUT了……
學生會三人組遭三連CUT,連對白都CUT走,
明明一向的尺度,這種只是浸溫泉的畫面不會CUT的!
守則科肯定瘋了。
舊 09-05-10, 07:23 PM   #323
結城yuuki
軍曹

(系統有問題,重覆了,敬請刪除)

此篇文章於 09-06-10 12:23 AM 被 結城yuuki 編輯。 原因: (系統有問題,重覆了,敬請刪除)
舊 09-05-10, 11:41 PM   #324
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
可惜看過網典的記錄,現在不是無關痛癢的人來胡亂編輯搞破壞,
而是有幾個長期盤踞「旋管」條目的維基人,本身討厭港版,
故意不斷把港版東西刪除和亂改。

可見:
http://evchk.wikia.com/wiki/%E7%88%8...88.AD.E8.AD.B0
zh個wiki 佢地擺明愛台厭港
迫我地用zh-yue貼番港版0既0野

呢個情況下即使嘈到wiki admin都係無意思
因為admin都做唔到0的咩

唯有就係將中文wiki信任度自動調節...
(日版反而無咁明顯見到呢0的翻譯問題)

此篇文章於 09-05-10 11:47 PM 被 ty1106 編輯。
舊 09-11-10, 10:34 AM   #325
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
紅豆咸魚軍艦壽司
原件乾炒公仔麵

仲以為今集13號真係講取代阿颯
真係超展開

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 原作:あさのますみ(浅野真澄) 作画:畑健二郎 「それが声優!」好評放送中丨第4話ゲスト 銀河万丈(CV: 銀河万丈) money 日本動漫畫討論版 56 10-09-15 11:27 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 02:12 AM

手機版 | APP版