Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-01-12, 11:44 AM   #301
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大家樂職員 查看文章
我再試試...打mission 5好累﹐ 第一關守護防線好麻煩.. 之後我又過唔到1:30...我見有人上網話1:30點打都係打Jaegan好容易 ,我打親都係Delta Kai

唔該大家先.....

剛剛用這組合打任務5s....(容易模式)

5-2 飛到去時4:20 ,2次全彈發射 ko
5-3 一開始睇雷達看到後方有一遠點,飛過去有D+(金) ,全彈發射2次秒殺,出現大量敵人,不斷使用L1+o 轟炸運全滅, 3:50秒之前已經完成合格線,雷達右上出一遠點,飛過去用重光槍連石一炮射穿,果然又有一隻D+(金),秒殺後再有一批敵人,未全清已經過關 時間還餘下2:23秒

5-4 敵人改變為全武裝獨角獸,0距離全彈發射 即死

5s完成

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-12, 03:37 PM   #302
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
[/img]

剛剛用這組合打任務5s....(容易模式)

5-2 飛到去時4:20 ,2次全彈發射 ko
5-3 一開始睇雷達看到後方有一遠點,飛過去有D+(金) ,全彈發射2次秒殺,出現大量敵人,不斷使用L1+o 轟炸運全滅, 3:50秒之前已經完成合格線,雷達右上出一遠點,飛過去用重光槍連石一炮射穿,果然又有一隻D+(金),秒殺後再有一批敵人,未全清已經過關 時間還餘下2:23秒

5-4 敵人改變為全武裝獨角獸,0距離全彈發射 即死

5s完成
好羨慕你講得咁易﹐ 我每次都係如下........

我一直用開Delta Kai/巴剌雞 , 利迪/Delta Gundam, 馬利坦/FA Unicorn (Aiming/Lock/光劍等已經改爆)

5-2 變飛機飛到去4:20左右﹐ 敵人每次都係用Deltai Kai. 一到我已經出funnel, 加追住黎斬 (炮我用改爆Shinanju Stein個支) ﹐ 但佢避得好快..咁多次最快都大概1:45左右先殺到 (所以每次都係下位)

5-3 一開次睇雷達﹐ 見到有遠點就飛埋去﹐ 但係通常都係D雜兵仔﹐ 從來見唔到Delta Plus / Delta Plus Gold。 你地話埋去咁上下位﹐ Delta Plus會飛出黎但真係無....Delta Plus只會係任務倒數到後期先亂入 (有進場畫面). 敵人擊落數目條bar 大概60%滿已經無時間﹐ 去下位.....

5-4 5-3每次都fail...5-4下位只係要你10mins之打夠一定數就得﹐ 呢關容易到爆但係已經悶到嘔..........

舊 04-02-12, 01:14 AM   #303
大家樂職員
Crazy Gamer

終於S到任務5啦

我發現1:30個到如果用非巴辣雞(我換左馬利坦 / Delta Kai)﹐ 就幾次都係打Stark Jaegan, 兩下KO..

上位打35隻..換返巴辣雞+FAUC , 終於比我搵到D遠點金色Delta Plus, 飛出黎之後快手KO就會湧一堆雜兵出黎...KO晒之後搵多一次遠點金D+, 殺左之後湧多堆雜兵就好快35隻

上位之後個關就變相簡單殺曬敵人就OK

舊 04-03-12, 08:45 AM   #304
大家樂職員
Crazy Gamer

前日已經打晒所有S關﹐ 家下拎緊杯仔同儲錢﹐ 想問:

1) 有個杯係要打爆晒架艦既砲台先擊沉﹐....我用mission 3 第一關打爆7首Clop Class艦個關...無論係Clop Class定另外綠色個隻艦都出唔到個杯

2) “獲得20種類MS" & "獲得角色30種類" ..唔明點拎?

舊 04-03-12, 08:48 AM   #305
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
部FA UC遊戲入面賣幾錢?
由手機版發出
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 08:52 AM   #306
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:

1) 有個杯係要打爆晒架艦既砲台先擊沉﹐....我用mission 3 第一關打爆7首Clop Class艦個關...無論係Clop Class定另外綠色個隻艦都出唔到個杯

2) “獲得20種類MS" & "獲得角色30種類" ..唔明點拎?
1: 去教學個關解
2: 買廿款ms,唔係買同一部,人物都係一樣

舊 04-03-12, 10:28 AM   #307
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

http://bbs.a9vg.com/thread-2200619-1-1.html
自己睇........
引用:
作者: Transformers 查看文章
部FA UC遊戲入面賣幾錢?
由手機版發出
免費入手
賣出就約4萬

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 03:26 PM   #308
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: kyo353 查看文章
1: 去教學個關解
2: 買廿款ms,唔係買同一部,人物都係一樣
試左好多次教學個關打艦 , 打爆晒D砲台﹐ 最後先射橋艦or光劍斬橋艦﹐ 我都無杯

舊 04-06-12, 04:11 PM   #309
大家樂職員
Crazy Gamer

有無人買左第5彈DLC EWAC Jaegan? 個任務好似幾過癮咁

舊 04-06-12, 04:15 PM   #310
kyo353
Game Master

引用:
試左好多次教學個關打艦 , 打爆晒D砲台﹐ 最後先射橋艦or光劍斬橋艦﹐ 我都無杯
有d艦底個D都爆埋?
有d陰濕位唔飛近lock唔到
真係冇既話解淨呢個杯之後del save再黎啦

舊 04-06-12, 10:03 PM   #311
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
有d艦底個D都爆埋?
有d陰濕位唔飛近lock唔到
真係冇既話解淨呢個杯之後del save再黎啦
呢個拎左LU~~
我差d改機體個d杯就齊晒

舊 04-06-12, 10:27 PM   #312
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
爆了全盃明日有人要我中古game交易
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-12, 10:38 PM   #313
Game Master
YOONA!!!!

暫時見過全新行版210
由手機版發出
舊 04-06-12, 11:22 PM   #314
kyo353
Game Master

引用:
作者: Transformers 查看文章
暫時見過全新行版210
由手機版發出
痴線...
我入限定版望住普通版個價真係唔知講咩好

舊 04-07-12, 05:07 PM   #315
他一個人
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
我見個佢好似一直沉緊
應該好快見到扺
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-12, 10:10 PM   #316
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
痴線...
我入限定版望住普通版個價真係唔知講咩好
我都係買限定, 主要係為張特典BLU RAY DISC, 行貨唔駛五舊我覺得好抵買~ 至於普通版跌價就預咗, 隻隻都係咁, 已經冇乜出奇. 最緊要係第一日入手嗰陣開心就得, 我隻GAME到而家都未玩添, 但隻特典就一早睇完~
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-12, 09:02 AM   #317
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: Hawk 查看文章
我都係買限定, 主要係為張特典BLU RAY DISC, 行貨唔駛五舊我覺得好抵買~ 至於普通版跌價就預咗, 隻隻都係咁, 已經冇乜出奇. 最緊要係第一日入手嗰陣開心就得, 我隻GAME到而家都未玩添, 但隻特典就一早睇完~
其實隻game係衰太短, story mode預左但係mission mode可以多好多關數都得
佢都算齊晒咁多款UC機體 (ep 1-3) ..唔計重覆既都有成40隻..自己組隊打多D過癮D

舊 04-08-12, 10:23 PM   #318
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
220行貨普通版入手, 本來無打算買, 但見咁抵結果忍唔住, 呢隻價錢插水度媲美海賊無雙
玩左一陣覺得比想像中好, 不過唔係太掌握到敵機距離, 武器又多, 成日唔知出咩武器好, 結果係咁斬斬斬
同埋武器彈數不會自動RELOAD, 補給又好麻煩
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-12, 10:44 PM   #319
kyo353
Game Master

引用:
作者: green 查看文章
220行貨普通版入手, 本來無打算買, 但見咁抵結果忍唔住, 呢隻價錢插水度媲美海賊無雙
玩左一陣覺得比想像中好, 不過唔係太掌握到敵機距離, 武器又多, 成日唔知出咩武器好, 結果係咁斬斬斬
同埋武器彈數不會自動RELOAD, 補給又好麻煩
係咁斬拎補給先最易
殺佢個刀按實三角/按交叉就會有得補給

舊 04-09-12, 10:37 AM   #320
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
係咁斬拎補給先最易
殺佢個刀按實三角/按交叉就會有得補給
原來仲有呢招, 多謝指教, 等我仲打打下成日要去搵補給
但畫面好似無顯示敵人HP, 有時唔知打幾耐佢先會死
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-12, 10:14 PM   #321
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: green 查看文章
原來仲有呢招, 多謝指教, 等我仲打打下成日要去搵補給
但畫面好似無顯示敵人HP, 有時唔知打幾耐佢先會死
無錯﹐ 溶斷敵人會出SUPPLY補給﹐ 通常D雜兵都溶到
空間中既SUPPLY (黃點)﹐ 你靠得近之後用十字制圈住佢就可以直飛埋去 (要r1/r2控制高度)

敵人就無出HP...不過槍就推薦Uniocorn Beam Magnum (應該係game中最強破壞力﹐ max左30發, easy mode可以一野一隻) / Delta Kai個支 (max40幾發﹐ 破壞力算高 ﹐ 但要等先可以再射) /Shinanju Stein個支 (max 成90發﹐ 可以好密咁射)

舊 04-12-12, 03:24 PM   #322
連合一等兵
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
d dlc 真係無日無之...今次連馬反都唔放過...
洗唔洗慢慢出到去 0079 d 機?!
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-12, 11:07 PM   #323
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: 連合一等兵 查看文章
今次DLC我覺得真係過份﹐ 夠膽死出Nu / Sazabi仲要賣500羊一隻﹐ 有無搞錯? 佢地同UC 0096 既故事到底有咩關係先? 係咪真係會DLC埋0079 雷射大砲太空坦克? 之後有無埋wing啊freedom啊個D?

舊 04-12-12, 11:36 PM   #324
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: 連合一等兵 查看文章
我都極之討厭架仔哩啲做法! 以前哩啲都係作為隱藏機靠打高分高ranking攞返嚟既bonus,可惜而家已經俾佢地抽起哂出嚟屈水,亦都間接令遊戲既耐玩性降低…
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-12, 08:36 PM   #325
Game Master
YOONA!!!!

Unhappy

全新插到199

可PM

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾柒回 (歡迎約戰及加入M群) - 喪B們:依家係我既主場 mario0606 攻略及心得交流區 1049 04-13-12 06:00 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS機師約戰區 第十五回 (歡迎約戰及加入M群) - あんたが正しいっていうのなら!俺に勝ってみせろっ!! kamkam 攻略及心得交流區 1004 02-26-12 12:17 AM
[CW26][M16][雪菜魂★UC介入大作戰]UC鋼彈惡搞新刊+精品s *21/8 sample up* 。檸。 Cosplay同人MIX討論區 1 08-22-08 12:15 AM
[CWT-E12] 聖鬥士、MABINOGI、富士見、東方、UC。20070806更新UC本資料。 Kamui.野草 Cosplay同人MIX討論區 4 08-22-07 10:07 PM

現在的時間是 02:32 AM

手機版 | APP版