Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-06-17, 07:28 PM   #3051
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
唔被MA搞亂局我想唔到點返身……

舊 03-06-17, 08:11 PM   #3052
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
9估
雙方火星交戰
太多波波爐關係喚醒MA

雙方協力屠MA, 直落bbq happy end
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 08:55 PM   #3053
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
MAO算係咁
三爺開到聲要你消失都冇事
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 01:11 PM   #3054
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
編劇好明顯想做到前無去路,後有追兵,完全捱打嘅緊張感。

只不過,應該好多人唔收貨,因為成個困局係以中二病為前題而展開。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 01:20 PM   #3055
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
難睇既地方主要都係朱古力太弱智造成
咁大個計劃唔係周詳部署只係建基於迷信上仲要連plan B都冇
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 02:01 PM   #3056
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
K島看到的

無念 [17/03/05(日)21:43 ID:I4A/oOto] No.1192626
各位!我們要相信尼哥!
尼哥至今都待在艦橋沒出來害自己人
下了火星我相信他無論如何都要出來跑跑的
可以用替茱麗葉報仇為由
大叔也會覺得快贏了就放他出來跑跑無妨
只要他一出來...可惡我竟然在期待尼哥(掩面)

無念 [17/03/05(日)21:46 ID:PxTHHXNs] No.1192635
>>No.1192626
說起這個黑人......我怎麼覺得編劇根本超愛他的,搞不好還要洗白...

無念 [17/03/05(日)21:50 ID:19SEel4U] No.1192645
>>各位!我們要相信尼哥!

尼哥:我要為了之前的事情報仇!!
開了台最新式的魔劍型機體
結果一個瞄準(無誤)就把萊斯達爾給射死了
觀眾:...........
編劇真敢這樣玩我最後那一集的一定收藍光
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 02:21 PM   #3057
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
K島看到的

無念 [17/03/05(日)21:43 ID:I4A/oOto] No.1192626
各位!我們要相信尼哥!
尼哥至今都待在艦橋沒出來害自己人
下了火星我相信他無論如何都要出來跑跑的
可以用替茱麗葉報仇為由
大叔也會覺得快贏了就放他出來跑跑無妨
只要他一出來...可惡我竟然在期待尼哥(掩面)

無念 [17/03/05(日)21:46 ID:PxTHHXNs] No.1192635
>>No.1192626
說起這個黑人......我怎麼覺得編劇根本超愛他的,搞不好還要洗白...

無念 [17/03/05(日)21:50 ID:19SEel4U] No.1192645
>>各位!我們要相信尼哥!

尼哥:我要為了之前的事情報仇!!
開了台最新式的魔劍型機體
結果一個瞄準(無誤)就把萊斯達爾給射死了
觀眾:...........
編劇真敢這樣玩我最後那一集的一定收藍光
同意上面話, 去到革命篇呢度腳本崩壞因為實在朱古力太智障, 領藽力值負數, 打又唔夠打, 又好痴呆咁太坐定粒六得滯, 睇到想掟嘢

話放MA 出嚟亂鬥仲衰, 得嗰四話埋唔到尾

編劇你夠胆死咁玩死人黑仔少爺, 本人承諾買晒成套第二季DVD 又點話! (戴頭盔:無講幾時 )

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 02:52 PM   #3058
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 真!DC 查看文章
咁大個計劃唔係周詳部署只係建基於迷信上仲要連plan B都冇
由手機版發出
最慘係部MS打又唔係好打得...編劇實在寫得太難睇...
迷信完,再加少許智力,捉哂班人脅持佢地將兵力交出黎都好啊...
跟著再話萊斯達爾用D更強大的禁咒兵器加策反成功都好過變弱智。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 03:07 PM   #3059
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
由手機版發出
佢既PLAN B 咪火星支部既兵力 點知自己"安插"落去既人竟然話變就變 無事前CHECK 清楚 又一中二病之作 朱古力S2尾嚴重比弱智化...想點 好爛尾FEEL 囉而家 還我野心家朱古力 我都寧願係朱古力+鐵華 滅左 黑鬼+胡SO佬先 再被朱古力賣豬仔 都好過而家咁低能 好似職業對業餘咁
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 03:39 PM   #3060
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
仲有朱古既左右手大叔未出場
可能係最後王牌
可以期待下
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 03:55 PM   #3061
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
最可惡係第二季個火星支部長係朱古力提拔嘅,後者出去玩革命居然無留到後路。

心諗多少少:與其走去火星,不如返落地球,夾住班老嘢同鬍鬚大叔講數,玩困獸鬥,仲可能有機。

都係嗰句:有野心唔係代表有能力,專玩陰謀詭計未必打得仗,朱古力好成個計劃唔係佢執行能力範圍入面嘅,如果佢好似上季咁畀啲心機耐性,慢慢蝕晒其餘五家實力先正式反枱都吾遲。跟手出賣同佢賣命嘅鐵華,「堂堂正正」做最後之大佬。

如果到目前為止都係朱古力預計之中,佢仲有皇牌未出,本人願意收返之前講嘅嘢。

此篇文章於 03-07-17 04:03 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 04:01 PM   #3062
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
如果MA大量蘇醒,鐵華團後勤又唔知要死幾多人
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 05:32 PM   #3063
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: freemanl 查看文章
如果MA大量蘇醒,鐵華團後勤又唔知要死幾多人
我覺得堆MA只會攻擊有威脅性既目標,殲敵後就組好防線唔比任何軍備落火星

然後火星就真正的獨立了

其實之前浪費時間寫件垃圾雙下巴,不如花幾集描寫下鬍鬚阿叔同條女依邊好過啦

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-07-17 05:35 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 05:42 PM   #3064
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得堆MA只會攻擊有威脅性既目標,殲敵後就組好防線唔比任何軍備落火星

然後火星就真正的獨立了

其實之前浪費時間寫件垃圾雙下巴,不如花幾集描寫下鬍鬚阿叔同條女依邊好過啦
MA之前有攻擊過農場。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 05:47 PM   #3065
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:

然後火星就真正的獨立了

MA係攻擊人口密集既地方

舊 03-07-17, 05:54 PM   #3066
細路翔
The One

引用:
作者: ゆり 查看文章
MA係攻擊人口密集既地方
所以又玩OPEN ENDING想拍劇場版打MA?

但我記得好似要有亞哈爐接近佢先會彈起身?

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-07-17 06:00 PM 被 細路翔 編輯。
舊 03-07-17, 07:45 PM   #3067
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
所以又玩OPEN ENDING想拍劇場版打MA?

但我記得好似要有亞哈爐接近佢先會彈起身?
會唔會做番集前傳講三百年前場戰爭,咁又可出過d改色高達模型....
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 09:23 PM   #3068
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
アニメージュ4月号

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 09:45 PM   #3069
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
omg.....越黎越睇唔透
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 10:39 PM   #3070
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
諗返轉頭,其實都幾真實吓

看看自己公司,政府部門,上市公司,一大堆蠢貨身居要職。

始終,佢而家個位係靠訓返嚟 同能力冇關。。。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 12:09 AM   #3071
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
其實故事告訴我們豬一樣的隊友任何地方都一定存在,
但唔可以俾豬隊友話事
鐵華累事係朱古力
萊斯達爾累事係尼哥

寫實係今次軍事上再無高達主角一騎擋千..........

舊 03-08-17, 12:35 AM   #3072
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
我硬係覺得朱古力有大招可以一野打殘對面,
有可能直頭在火星,
之前D死傷慘重都係引佢入局,
畢竟呢個兵力對比係宇宙戰果度就算嬴都好大機會比對方走到再東山再起,
而成功陰到胡鬚佬後就更加表現到鐵華到最後都只係棄子的身份, 死左大半都只係為左做誘餌
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 02:03 AM   #3073
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: sugoteam 查看文章
會唔會做番集前傳講三百年前場戰爭,咁又可出過d改色高達模型....
原裝巴巴一定出啦,唔理動畫出唔出場
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 02:15 AM   #3074
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
仲有朱古既左右手大叔未出場
可能係最後王牌
可以期待下
由手機版發出
我諗佢會出返黎插多佢一刀多D

舊 03-08-17, 08:04 AM   #3075
細路翔
The One

其實巴巴都只係72部雜魚機既其中一部

果然係個cpu夠喪先會用得出堆鋼彈100%出力

話唔定部巴力個功能係一落火星就激到d ma彈晒起身呢

英國說大家抱團死

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 02:57 AM

手機版 | APP版