Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-18-12, 05:18 PM   #276
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
終於有時間打
就打晒Unicorn mode, 打到去新安州要打幾隻Rezel同打爆Nael Agama 炮台個關過唔到﹐ 因為我唔識點打砲台 ...... 去返0088個到先知原來有training教

另外我想話story mode大家係咪都拎到晒D杯.....本身我唔知拎杯條件跟住打其實都拎到幾隻﹐ 但係我見佢有D要“擊落一半Funnel" 個D點打 ﹐ 可以lock on funnel架咩?

仲有想問點level up機體/武器/pilot? 係咪入Laboratory個到? tune up之後story mode有無得用定係組隊mode先有用?

舊 03-20-12, 09:16 AM   #277
達布爾傑特
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDcatking579
XBox Live GamertagZZ GUNDAM 579
我玩完TRAINING都唔係好明個操作...雖然我當左佢係BATTLE系列咁玩...但總係怪怪地...D槍硬係好難打中人...
達布爾傑特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 10:02 AM   #278
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 達布爾傑特 查看文章
我玩完TRAINING都唔係好明個操作...雖然我當左佢係BATTLE系列咁玩...但總係怪怪地...D槍硬係好難打中人...
你用幼女控果支 要集氣半秒當然要有技巧

其他槍就好容易中

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 03:41 PM   #279
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
見到$268...有少少吸引...
不過應該好快回到200樓下...
都係等下先入...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 03:25 PM   #280
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
シルヴァ・バレト 係射擊型機体。

http://youtu.be/RLnZ1UhM0-g?hd=1
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 05:37 PM   #281
大家樂職員
Crazy Gamer

想問大家有無hang機問題
每次我click親一D “灰色” (可以玩既係藍色﹐ 睇片係黃色) 既關﹐ 就會係hang.............

舊 03-24-12, 08:11 PM   #282
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: GP03D 查看文章
見到$268...有少少吸引...
不過應該好快回到200樓下...
都係等下先入...
我想等應該有的完全版
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 08:41 PM   #283
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
引用:
作者: 大家樂職員 查看文章
想問大家有無hang機問題
每次我click親一D “灰色” (可以玩既係藍色﹐ 睇片係黃色) 既關﹐ 就會係hang.............
果d要俾錢DLC

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 11:17 PM   #284
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: Cucu 查看文章
果d要俾錢DLC
我都估到係一定要DLC左先
但係都唔洗hang機下話.....

DLC第3彈有兩個無料movie....但係download左都係灰色既? 係咪同其他DLC任務有關? (要比錢個D我一個都未買)

舊 03-25-12, 02:10 AM   #285
starstar0083
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
PSN  IDStardustMemories
XBox Live GamertagStardust0083
引用:
我都估到係一定要DLC左先
但係都唔洗hang機下話.....

DLC第3彈有兩個無料movie....但係download左都係灰色既? 係咪同其他DLC任務有關? (要比錢個D我一個都未買)
應該有bug, in game download的DLC要再load過隻game先用到
starstar0083 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 03:46 PM   #286
pet3
The One

dlc 有全武裝獨角獸高達

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 03-31-12 01:03 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-30-12, 07:32 AM   #287
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: pet3 查看文章
好像dlc 有全武裝獨角獸
呢隻game簡直係DLC地獄﹐ 但你又會比錢買.....
以入Gundam Delta Kai / Angelo mission / 戰後之戰爭....
Unicorn FA肯定會入

有無人可以解釋下點Custom Cast Mission 2-2 點樣先可以打到之後上位Route?
佢話 "分岐条件 / 全敵艦の撃沈 / 自軍MS4機以上健在 / 母艦健在" 都齊 都比人彈落去下位...

舊 03-30-12, 07:41 AM   #288
pet3
The One

引用:
呢隻game簡直係DLC地獄﹐ 但你又會比錢買.....
以入Gundam Delta Kai / Angelo mission / 戰後之戰爭....
Unicorn FA肯定會入

有無人可以解釋下點Custom Cast Mission 2-2 點樣先可以打到之後上位Route?
佢話 "分岐条件 / 全敵艦の撃沈 / 自軍MS4機以上健在 / 母艦健在" 都齊 都比人彈落去下位...
4機以上
即戰艦上有機

另外"全"敵艦 有一些是會逃出地圖外的

FGO 目標預算

此篇文章於 03-31-12 01:03 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-30-12, 10:16 AM   #289
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
好多部未見過既機

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 09:57 AM   #290
大家樂職員
Crazy Gamer

MISSION 3 ,4 比相信中容易﹐ 一路S落去...

黎到MISSION 5, 問題出現.....
1:30之內殺唔到隻LEADER (我次次都係要打Delta Kai).....

之後去唔到上位打35隻﹐ 打下位 30隻都有問題.......
D敵人黎得好慢..每次黎幾隻﹐ 打爆之後等一陣先再黎....點打都唔夠數....
求教各位....

我主力係Delta Kai + 巴辣雞 (重要數值改過/改爆)

舊 03-31-12, 10:33 AM   #291
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
MISSION 3 ,4 比相信中容易﹐ 一路S落去...

黎到MISSION 5, 問題出現.....
1:30之內殺唔到隻LEADER (我次次都係要打Delta Kai).....

之後去唔到上位打35隻﹐ 打下位 30隻都有問題.......
D敵人黎得好慢..每次黎幾隻﹐ 打爆之後等一陣先再黎....點打都唔夠數....
求教各位....

我主力係Delta Kai + 巴辣雞 (重要數值改過/改爆)
用新安洲啦...飛彈改爆直衝連發...咩大佬都死...

打35隻個度...係要先殺左隻DELTA PLUS先會有下批機...
冇殺就要等...所以一見到就要先殺

舊 03-31-12, 11:48 AM   #292
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: kyo353 查看文章
用新安洲啦...飛彈改爆直衝連發...咩大佬都死...

打35隻個度...係要先殺左隻DELTA PLUS先會有下批機...
冇殺就要等...所以一見到就要先殺
頭先試多左兩次都1:30 KO唔到﹐ 試下新安州先 (不過無錢 ...)

30隻個到 (我打唔到上位)﹐ 我見佢好多時好後先出delta plus個wor....我記得有殺過佢但係唔見D雜機湧出黎

舊 03-31-12, 12:18 PM   #293
pet3
The One

引用:
頭先試多左兩次都1:30 KO唔到﹐ 試下新安州先 (不過無錢 ...)

30隻個到 (我打唔到上位)﹐ 我見佢好多時好後先出delta plus個wor....我記得有殺過佢但係唔見D雜機湧出黎
其實 幼女控用L1 三角出雷射機槍
玩容易的話 射6-7秒就爆
玩一般的話10秒到

FGO 目標預算
舊 03-31-12, 06:47 PM   #294
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
其實 幼女控用L1 三角出雷射機槍
玩容易的話 射6-7秒就爆
玩一般的話10秒到
我今晚再試下...但係我見有D攻略話 “要飛遠D去搵係雷達邊緣既delta plus" ...我之前都試過下飛遠D唔覺地圖邊緣有敵人....

到底邊個版本先岩? 定係其實“每一批敵人當中都有一隻Delta Plus, 要殺佢先﹐ 之後會出雜兵" ?

舊 03-31-12, 07:19 PM   #295
kyo353
Game Master

引用:
我今晚再試下...但係我見有D攻略話 “要飛遠D去搵係雷達邊緣既delta plus" ...我之前都試過下飛遠D唔覺地圖邊緣有敵人....

到底邊個版本先岩? 定係其實“每一批敵人當中都有一隻Delta Plus, 要殺佢先﹐ 之後會出雜兵" ?
DELTA PLUS唔會係敵人堆入邊...通常都係相反方向

舊 03-31-12, 08:14 PM   #296
pet3
The One

引用:
DELTA PLUS唔會係敵人堆入邊...通常都係相反方向
而且雷達只會出現1-2秒就會消失

FGO 目標預算
舊 03-31-12, 10:34 PM   #297
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
剛剛入手聽日開始玩

舊 03-31-12, 10:43 PM   #298
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
而且雷達只會出現1-2秒就會消失
岩岩打多左次mission 5....
1:30挑戰仍然失敗 ﹐...之後下位再打30隻....

我留意到係雷達的確有一點離開好遠同好快消失﹐ 但係我飛到去搵又搵唔到佢......
之後好似連Delta Plus半路亂入既畫面都無

我都打下之前D任務upgrade下D人同D機...........

舊 03-31-12, 10:52 PM   #299
kyo353
Game Master

引用:
岩岩打多左次mission 5....
1:30挑戰仍然失敗 ﹐...之後下位再打30隻....

我留意到係雷達的確有一點離開好遠同好快消失﹐ 但係我飛到去搵又搵唔到佢......
之後好似連Delta Plus半路亂入既畫面都無

我都打下之前D任務upgrade下D人同D機...........
佢隱藏係D石後邊...但係你走近佢就會飛出黎嫁喎

舊 03-31-12, 10:55 PM   #300
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
佢隱藏係D石後邊...但係你走近佢就會飛出黎嫁喎
我再試試...打mission 5好累﹐ 第一關守護防線好麻煩.. 之後我又過唔到1:30...我見有人上網話1:30點打都係打Jaegan好容易 ,我打親都係Delta Kai

唔該大家先.....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾柒回 (歡迎約戰及加入M群) - 喪B們:依家係我既主場 mario0606 攻略及心得交流區 1049 04-13-12 06:00 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS機師約戰區 第十五回 (歡迎約戰及加入M群) - あんたが正しいっていうのなら!俺に勝ってみせろっ!! kamkam 攻略及心得交流區 1004 02-26-12 12:17 AM
[CW26][M16][雪菜魂★UC介入大作戰]UC鋼彈惡搞新刊+精品s *21/8 sample up* 。檸。 Cosplay同人MIX討論區 1 08-22-08 12:15 AM
[CWT-E12] 聖鬥士、MABINOGI、富士見、東方、UC。20070806更新UC本資料。 Kamui.野草 Cosplay同人MIX討論區 4 08-22-07 10:07 PM

現在的時間是 02:27 AM

手機版 | APP版