Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-27-07, 09:21 PM   #276
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
如果你係買Apple出隻牛就係世界牛
係當地買就會跟返當地插頭(有travel kit for其他地區插頭...另買)

iPod Hi-Fi...評價好似普通
而且Apple已經停產啦
搵到應該會係減價清貨(我o係外國早排仲見到係大減價清貨尾)
原來係咁..
THANKS

如要IPOD駁AMP..是不是要買DUCK..AND COMPONENT AV..共$740...

好貴... 有平一些的其它方法嗎?
MR WONG 目前離線  
舊 10-27-07, 09:34 PM   #277
StevenLeong
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: MR WONG 查看文章
咁奇.

那你換左機後.還有問題嗎?

同覺吾覺..電用得好快呀..

想問...

如用火牛會充得快一些嗎? 火牛是三脚插嗎? 110V-220V世界牛嗎?

又有無綱友知..IPOD HI-FI ..邊到有得賣..而又平呢?

THANKS
就係換左機之後先知係自己電腦問題

因為妹妹部機整出來的冇事, 自己部機整出來的都係有事
StevenLeong 目前離線  
舊 10-28-07, 10:12 AM   #278
yefai

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDyefai
想問iTunes Smart Playlist
想整一條最少播的歌曲 List
我selected by選左least often played
但係佢會連埋movie, 點樣可以except movie?
yefai 目前離線  
舊 10-28-07, 11:31 AM   #279
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
我唔會用WAV聲過~係咪唔好買IPOD呢??

DC 97 目前離線  
舊 10-28-07, 12:32 PM   #280
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: yefai 查看文章
想問iTunes Smart Playlist
想整一條最少播的歌曲 List
我selected by選左least often played
但係佢會連埋movie, 點樣可以except movie?
你可以加多個條件
Kind is/contain "audio file"

Metal Gear NT 目前離線  
舊 10-28-07, 01:19 PM   #281
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
因為可以edit o既Calendar原本係iPhone專有
iPod touch o個個只可以睇冇得改
oh i see....so i still have chance to use it next Feb.....

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-28-07, 03:49 PM   #282
yefai

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDyefai
引用:
你可以加多個條件
Kind is/contain "audio file"
原來就係咁簡單...唔該
但其實"audio file"依d keyword
我可以點搵到依d keyword?
定係我真係隨便打落去就得?
yefai 目前離線  
舊 10-28-07, 04:12 PM   #283
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: yefai 查看文章
原來就係咁簡單...唔該
但其實"audio file"依d keyword
我可以點搵到依d keyword?
定係我真係隨便打落去就得?
right click歌曲、影片->Get Info
Summary o個個Tab有一項係kind

舊 10-28-07, 07:37 PM   #284
喪力

註冊日期: Jan 2005
聽人講話改完機出現播播下歌停左既情況喎?

係咪真架?
喪力 目前離線  
舊 10-28-07, 07:55 PM   #285
bb RoY
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
我又有問題.點解我用free-ipod-video-converter轉RMVB做MP4係IPOD VEDIO度播,但就得影但就冇聲0既.
bb RoY 目前離線  
舊 10-29-07, 10:12 PM   #286
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
IPOD CLASSIC可吾可以用RADIO REMOTE?

DC 97 目前離線  
舊 10-29-07, 10:35 PM   #287
StevenLeong

引用:
作者: 喪力 查看文章
聽人講話改完機出現播播下歌停左既情況喎?

係咪真架?
唔駛改機

只要你用wifi 上網+播歌 停既情況機會就好大

我今日在ive 試左幾次
希望呢個係bug , 可以fix

如果係ram 少就
舊 10-29-07, 10:37 PM   #288
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: DC 97 查看文章
IPOD CLASSIC可吾可以用RADIO REMOTE?
沒問題
http://store.apple.com/1-800-MY-APPL...&nplm=MA070G/D

舊 10-29-07, 10:40 PM   #289
DC 97
The One

PSN  IDDC97
thx~
而家打算改買classic 80g 加 radio 線控
不過系亦軒睇到classic有自己走電情況
系咪可以用新ver fix走??
同埋出邊有冇人識整ipod同換電??貴吾貴??

DC 97 目前離線  
舊 10-29-07, 10:44 PM   #290
StevenLeong

引用:
thx~
而家打算改買classic 80g 加 radio 線控
不過系亦軒睇到classic有自己走電情況
系咪可以用新ver fix走??
同埋出邊有冇人識整ipod同換電??貴吾貴??
1. 唔知新firmware 解唔解決到呢?

2.我寧願比$440 買apple care 好過, 我部3gen ipod 都有電ge 問題,但我會㨂搵apple 整
舊 10-29-07, 10:48 PM   #291
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: StevenLeong 查看文章
2.我寧願比$440 買apple care 好過, 我部3gen ipod 都有電ge 問題,但我會㨂搵apple 整
第三代依家仲有得保?
我仲打算返o黎拎部第三代去深水埗換電等佢重生

舊 10-29-07, 11:05 PM   #292
StevenLeong

引用:
第三代依家仲有得保?
我仲打算返o黎拎部第三代去深水埗換電等佢重生
我04年5月尾買

Apple Care舊年過左了, 當中因為電同Harddisk 問題整過3-4次

到最後而家部3gen 15G仲很健在, 電都冇問題

此篇文章於 10-29-07 11:09 PM 被 StevenLeong 編輯。
舊 10-31-07, 11:30 PM   #293
喪力

我係度諗緊買番黎之後改唔改好
因為聽d人講,改完之後部機慢左....
改左又有咩好裝?

近排好似出左新既改機方法喎,用ipod touch上一個網就得
喪力 目前離線  
舊 11-01-07, 06:54 AM   #294
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
我係度諗緊買番黎之後改唔改好
因為聽d人講,改完之後部機慢左....
改左又有咩好裝?

近排好似出左新既改機方法喎,用ipod touch上一個網就得
改o左機乜都好
最基本將iPhone apps放返落iPod touch已經係足夠理由
Mail, Notes, Editable Calendar, Google Maps...真係好大分別
另外好多3rd party apps: Instant Messenger, NES...都好玩/實用

我又唔覺部機速度有乜唔同喎
真係有乜唔妥咪restore囉,新o既一樣
當然改機唔可以話百分百安全,但係咁耐都冇乜聽過人話有事/救唔返
自己諗諗啦~

新o既方法係上個網佢就會幫你裝埋Installer
你只要跟指示restart就得
hacker們仲幫Apple修補o左一個software本身漏洞...

舊 11-01-07, 10:21 AM   #295
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
新o既方法係上個網佢就會幫你裝埋Installer
你只要跟指示restart就得
尋晚我就係用呢個方法改機, 勁方便又安全, 裝埋個INSTALLER同SSH呢下先好, 仲有埋D APP.可以即時入黎玩下, 無得頂, 只係改ICON同其他IPHONE有既TOOLS都要自己搵黎入番, 不過大致上都係方便好多既...

HON HON 目前離線  
舊 11-01-07, 02:45 PM   #296
DC 97
The One

PSN  IDDC97
除左apple 出果個radio remote外
仲有冇其他product可以聽收音機??

DC 97 目前離線  
舊 11-01-07, 04:07 PM   #297
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
除左apple 出果個radio remote外
仲有冇其他product可以聽收音機??
有好多,不過唔知iPod touch, iPhone用唔用到咁解......
就算係iPod classic都最好問清楚夾唔夾先買
http://www.ilounge.com/index.php/rev...w_grades/C180/

舊 11-01-07, 06:35 PM   #298
喪力

有樣野唔識搞

點解明明同一張圖,同一個專輯

但係係ITUNES入面插圖方式黎睇, 果幾首歌係佔幾個位,而唔係一個專輯過既?
喪力 目前離線  
舊 11-01-07, 06:53 PM   #299
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
有樣野唔識搞

點解明明同一張圖,同一個專輯

但係係ITUNES入面插圖方式黎睇, 果幾首歌係佔幾個位,而唔係一個專輯過既?
要睇你用乜方式排列個playlist
用歌手名排的話
歌手名唔同(合唱已經算唔同歌手)都會將同一專輯分開
最好就用CD convert之前highlight晒o的歌check Compilation一項(convert完先做都冇問題,不過convert前揀好就方便o的,佢會將convert好o既放入iTunes Music/Compilation folder入面)

舊 11-01-07, 07:12 PM   #300
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
有冇人用過呢件嘢
http://www.myblu.biz/
好唔好用呢??
會唔會好食電呢??

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
仁濟醫院驚現「吸血殭屍」 windart ~清談館~ 83 09-19-07 03:50 AM
影 視 處 開 綠 燈 : 時 代 變 遷 ‧ 港 產 粗 口 電 影 不 列 三 級 IamO 電影版 17 09-15-07 05:14 PM
港 客 拉 角 子 機 $5 贏 4000 萬 ,星 際 稱 機 械 故 障 拒 賠 凍檸茶 ~清談館~ 78 09-03-07 11:57 AM

現在的時間是 01:42 AM

手機版 | APP版