Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-12-13, 02:23 AM   #276
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
睇黎你都好耐無去 ATM 提款!
成日去親 d ATM 都叫人記得去海外提款前要設定個限額喎。
根本冇打算過要係外地提款所以冇開, 只係理財失左預算...
最灰係要人收SMS 來approve ....大佬, 你當人人都有開roaming 咩....OTL

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 04-12-13, 08:52 AM   #277
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
做咩事唔夠現金使?
難道早排報紙果單大阪打劫遊客 ...
ammms 目前離線  
舊 04-12-13, 12:55 PM   #278
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: ammms 查看文章
做咩事唔夠現金使?
難道早排報紙果單大阪打劫遊客 ...
行過菊一文字唔小心手鬆左
行過Volks 又唔只手鬆....重見到隻Ryu Paladin, 有個FD嘈左幾個月話搵唔到...於是做水貨佬...
總之就係又唔係多錢又唔睇住來洗啦OTL

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 04-12-13, 04:50 PM   #279
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
根本冇打算過要係外地提款所以冇開, 只係理財失左預算...
最灰係要人收SMS 來approve ....大佬, 你當人人都有開roaming 咩....OTL
意外好難計,外地旅遊都唔留後著係另一樣問題

上台個PLAN應該有開漫遊(打去取消除外),插張SIM卡入手機接收SMS,海外都唔洗收錢。(發訊才收嘛)
你都係攞個number網上確認啫

http://www.smartone.com/jsp/mobile/p...=1365756391894

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。

此篇文章於 04-12-13 04:52 PM 被 Jonney 編輯。
Jonney 目前離線  
舊 04-12-13, 05:00 PM   #280
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
前日先去完返黎, 見到個匯率, 又開始身痕....
雷帝.嘉芙 目前離線  
舊 04-13-13, 02:09 AM   #281
Jonney
フゥーハハハハ

六月同八月最尾個星期飛成田,機票整體都好似貴過上年......

六月日本有花菖蒲睇

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
Jonney 目前離線  
舊 04-13-13, 08:31 AM   #282
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
爛桃愧稱廉航

依家一件行李+揀位閒閒地4到尾5千+

怪盜小G 目前離線  
舊 04-13-13, 11:16 AM   #283
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
爛桃愧稱廉航

又真係好貴WO
分分鐘買PACKAGE 仲平過佢
每個月888 的日子差唔多一隻手數得晒

舊 04-13-13, 12:42 PM   #284
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Jonney 查看文章
六月同八月最尾個星期飛成田,機票整體都好似貴過上年......

六月日本有花菖蒲睇
莫講話飛成田~飛邊度機場都貴左
我宜家睇緊轉機果d~~靚仔果d來回時間而又最平果d位好多都已經七七八八...
往年平果d位真係任揀...

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
爛桃愧稱廉航

佢連5/6月d非旺季日子都唔見得平
閒閒地連行李都3k...

jetstar你快d開日本線同佢死過啦

Hitomi 目前離線  
舊 04-13-13, 02:55 PM   #285
Hunter

註冊日期: Jan 2002
真係到最後一日都咁精彩。5點幾地震醒左,算,當早d 出門。6點45到南海站,但機鐵停駛。等十分鐘唔對路搭巴士,巴士站好多人,差d miss班機。去到登機閘1030,1045起飛。
由手機版發出
Hunter 目前離線  
舊 04-13-13, 10:23 PM   #286
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Hitomi 查看文章
jetstar你快d開日本線同佢死過啦
之前唔係有報道俾政府阻左o羊
仲有就算係Jetstar日本黎香港都可以避開関空只飛成田個陣又係唔會平得幾多

舊 04-13-13, 10:26 PM   #287
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: Hunter 查看文章
真係到最後一日都咁精彩。5點幾地震醒左,算,當早d 出門。6點45到南海站,但機鐵停駛。等十分鐘唔對路搭巴士,巴士站好多人,差d miss班機。去到登機閘1030,1045起飛。
由手機版發出
其實你遲得唔太勁都等埋你?
我去日本果程遲開機就係要等兩個人 ...
ammms 目前離線  
舊 04-13-13, 10:27 PM   #288
ovwhpuv
Senior Gamer

引用:
除左頭3日,後3日行程變左幾次。又黑仔,上機前銀包係褲袋唧左出黎,好在發現得早拿番。
第2日去京都又大風又凍又落雨。有日鬧鐘較錯pm, 要改行程等。明天last 一日去奈良,希望唔好再事。T_T
由手機版發出
我 12/4 去咗奈良,公園內機本上得返春日野園地有櫻花。今日13/4,行咗洛北一帶,京都內最好睇嘅櫻花,只有京都府立植物園,夜櫻好似開到聽日14/4
ovwhpuv 目前離線  
舊 04-13-13, 10:33 PM   #289
ovwhpuv
Senior Gamer

Delete

此篇文章於 04-13-13 10:36 PM 被 ovwhpuv 編輯。
ovwhpuv 目前離線  
舊 04-13-13, 11:45 PM   #290
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
意外好難計,外地旅遊都唔留後著係另一樣問題

上台個PLAN應該有開漫遊(打去取消除外),插張SIM卡入手機接收SMS,海外都唔洗收錢。(發訊才收嘛)
你都係攞個number網上確認啫

http://www.smartone.com/jsp/mobile/p...=1365756391894
完~全~圈~外~
想收都收唔到

冇留後路E下只可以話學教訓

舊 04-14-13, 12:29 AM   #291
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:

六月日本有花菖蒲睇
你剛去完北海道, 咁快又飛

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 04-14-13, 12:42 AM   #292
Jonney
フゥーハハハハ

引用:
作者: leotam3 查看文章
你剛去完北海道, 咁快又飛
田村ゆかり LOVE LIVE 2013*Cute'n Cute'n Heart* 2013.6.22 & 23
@さいたまスーパーアリーナ

同GAF網友一齊遠征ww
8月ASL2013......23&24&25
俾日本朋友吐糟如果住係東京一年間會去過百場event

Jonney 目前離線  
舊 04-14-13, 03:21 PM   #293
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

終於confirm~
名古屋入~大阪出~~順道去埋三重縣
坐東航
$4880 for 2~~
6/29 - 7/6~

難得夏季sales~分番少少時間shopping

Hitomi 目前離線  
舊 04-14-13, 04:30 PM   #294
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
終於confirm~
名古屋入~大阪出~~順道去埋三重縣
坐東航
$4880 for 2~~
6/29 - 7/6~

難得夏季sales~分番少少時間shopping
果然抽到時間去散心

舊 04-14-13, 05:22 PM   #295
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
果然抽到時間去散心
時間點都有~不過你見我由3月中磨到今日先拍板就知我猶疑左好耐...

Hitomi 目前離線  
舊 04-14-13, 05:46 PM   #296
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
時間點都有~不過你見我由3月中磨到今日先拍板就知我猶疑左好耐...
果個時候會好熱, 又算係雨季.........."

=============
仲有唔夠1個月就飛. 去埋今次就冇晒想去既地方. 有冇人俾D新靈感/刺激我

已去既景點/呢次會去既地方:
日本最東端 (納沙布岬)
日本最北端 (宗谷岬)
夢之浮島 (利尻島)
日本三景 (松島/宮島/天橋立)
出雲大社
伊勢大社
能登半島&金澤
高山(<--呢個如果有時間可能再去)
寢台列車 (TWILIGHT EXPRESS)

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 04-14-13, 08:17 PM   #297
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
由手機版發出
我住難波都係5點半地震醒左,好在我坐晚機所以一切尚算順利。

舊 04-14-13, 08:19 PM   #298
Hunter

今次第一次出國用GPS
又因為一個人, 所以成日亂咁行埋D 窄巷, 後街, 八卦下
都幾有趣

電電城好似都無咩好睇, 同秋葉原差好遠
二手野就多, 但無野岩買
同埋果頭咁多碟鋪, 好誇張

道頓堀都算遊客區, 點解咁多女拉客?
因為一個人, 入親去都俾女逗
而且都係7PM左右, 咁早拉客

引用:
作者: ammms 查看文章
其實你遲得唔太勁都等埋你?
我去日本果程遲開機就係要等兩個人 ...
唔敢博
不過過關時仲有CX人俾召喚, 好似10點正機
但我果時已經10點10分

引用:
作者: ovwhpuv 查看文章
我 12/4 去咗奈良,公園內機本上得返春日野園地有櫻花。今日13/4,行咗洛北一帶,京都內最好睇嘅櫻花,只有京都府立植物園,夜櫻好似開到聽日14/4
12/4 即係同我同一日去奈良
我係為左睇鹿的, 櫻花係京都睇左2日, 夠了

引用:
作者: Celes 查看文章
我住難波都係5點半地震醒左,好在我坐晚機所以一切尚算順利。
醒左都隔左陣先意識到其實係地震
望下酒店走廊又無人走出黎, 條街又無咩特別
仲以為個震度係日本係少事
返香港先知香港新聞都有報

此篇文章於 04-14-13 08:25 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線  
舊 04-14-13, 08:28 PM   #299
Celes

引用:
作者: ovwhpuv 查看文章
我4-10去平安神宮櫻花還未落,4-12到平野神社也可看到不同品種。總括來說這段時候京都お花見還滿不錯啦。

此篇文章於 04-14-13 08:34 PM 被 Celes 編輯。
Celes 目前離線  
舊 04-14-13, 08:48 PM   #300
Celes

引用:

醒左都隔左陣先意識到其實係地震
望下酒店走廊又無人走出黎, 條街又無咩特別
仲以為個震度係日本係少事
返香港先知香港新聞都有報
我醒後都重震多十至廿秒,初初以為咁猛,之後意識到地震就望下條街D車重好正常咁行緊。
地震停後聽到走廊有人說地震,立即打開電視知道原來係淡路六級,睇到幾近大阪。
過一陣見無乜事就六點鐘瞓番!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 10:54 AM

手機版 | APP版