Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 63 103 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 123 163 213  ... 最後
手機平板遊戲討論版>「スーパーロボット大戦X-Ω」討論區。サービス終了しました
LordofNightmare 10:42 PM 04-20-16
佢送我11石?!
ShinDou 10:50 PM 04-20-16
有石派咩﹖睇果個生放送就有﹖而家入有冇﹖

係喎,拎左11石了
fufufu123456 10:58 PM 04-20-16
作者: ShinDou:
CC正常陣容出咩都會搭隻奶補血,除左魔神戰玩歌舞純色隊,又或者自己友太勁打D廢野先會出晒弓魔放置PLAY,同埋僧唔駛上前打,係後面1定範圍內都補到,再唔係可以出必殺補,3星1珠奶都唔差,不過抽到4,5星就梗係用隻勁既
希望隻新近接TYPE真係僧啦
不過CC裡面僧侶既重要性亦都建基於系統平衡上
CC一樣有職相剋,但唔會好似呢邊既拳機咁一職獨大
想隻game好玩的話首先一定要將各職輸出做調整,其次就系unit skill
搞到呢3樣野出黎既話呢隻game就真系有返d遊戲性喇
LordofNightmare 10:59 PM 04-20-16
作者: ShinDou:
有石派咩﹖睇果個生放送就有﹖而家入有冇﹖
去說明到入過去就有,我都係成10點先點入去, 重要冇APP睇唔到~~~
ShinDou 11:06 PM 04-20-16
其實CC D戰都係好似機戰D拳咁屈,不過CC其他職都整到有D都好屈,幾隻被動BUFF防再加D主動防BUFF必既人,純色騎隊,搭隻補血必既騎,基本上好難死得去,係輸出冇戰士咁快,D弓手有D有招破盾,有D弓魔又有擊殺貫通,有D又識變身,多野玩好多

我岩岩俾佢昆左裝NICO個APPS,裝完都係睇唔到既,之後睇下BOX就有11石派左
clie 09:22 AM 04-21-16
咁都好似LANGRISSER,騎兵剋步兵剋槍兵剋騎兵(外加弓兵同僧侶),騎兵最強,但一對槍兵就死得慘重
而家拳耭就好似騎兵,少左個槍兵職種剋制,如果追加一種劍屬性就合理好多
射機似乎難挑輔助性質,但可以加啲BUFF增加重要性咯,講真隻GAME有心改其實都會好玩
ShinDou 10:01 AM 04-21-16
其實而家射都克拳,會扣多好多,不過因為普通射卒太廢,好快埋去秒到

係最近kaiser卒吹飛大到2下入艦咁濟,拳完全埋唔到身,先迫到人出盾
ryvius123 03:16 PM 04-21-16
剛剛用全盾陣 (4SSR, 1SR + R)打挑戰第3關都過唔到....有沒人有心得?
---
試埋挑戰第5關差少少才過到, 昨晚直播仲話要加大難度, 真是草___
書仔 03:26 PM 04-21-16
作者: ryvius123:
剛剛用全盾陣 (4SSR, 1SR + R)打挑戰第3關都過唔到....有沒人有心得?
看錯 DEL
LordofNightmare 04:53 PM 04-21-16
---
試埋挑戰第5關差少少才過到, 昨晚直播仲話要加大難度, 真是草___
http://dengekionline.com/elem/000/001/246/1246428/
我跟佢打法S咗3-3, 但只係過到一次咁多, 真好彩.
http://dengekionline.com/elem/000/001/249/1249388/
3-4都S埋, 但3-5炒咗幾次, 之後未打, 等兩隻啱啱MAX咗技嘅SSR盾機升高啲LV先再試.
亍 ◣ 10:42 PM 04-21-16
抽多隻....2突......4突mola....
ryvius123 09:08 AM 04-22-16
作者: LordofNightmare:
http://dengekionline.com/elem/000/001/246/1246428/
我跟佢打法S咗3-3, 但只係過到一次咁多, 真好彩.
http://dengekionline.com/elem/000/001/249/1249388/
3-4都S埋, 但3-5炒咗幾次, 之後未打, 等兩隻啱啱MAX咗技嘅SSR盾機升高啲LV先再試.
試過都係差少少, 等我升爆隻魔神皇帝再挑戰先...
ryvius123 03:18 PM 04-22-16
屁股綺羅星wwwwwwwwwwwwww

------
剛試打了地獄難度, 無限回血on_迫人棄game....
書仔 03:54 PM 04-22-16
地獄級過不到,又要等各位師兄的心得了
ryvius123 04:32 PM 04-22-16
作者: 書仔:
地獄級過不到,又要等各位師兄的心得了
應該唔使心得, 剛剛留意到s rank條件沒禁止continue, 如果復活不計被擊破的話不斷投石就行了
書仔 04:47 PM 04-22-16
應該唔使心得, 剛剛留意到s rank條件沒禁止continue, 如果復活不計被擊破的話不斷投石就行了
師兄發現重點,燒2.3個石換20券都值得的
fufufu123456 05:36 PM 04-22-16
啱啱開game發現好多人last day衝kaiser
小弟隻gunbuster由琴晚3點直至剛才,10零個鐘內竟然被使用536次
開game以來未試過賺咁多fd pts
LordofNightmare 06:21 PM 04-22-16
睇番一直個情況. 只有爆艦CON先得.
ShinDou 09:54 PM 04-22-16
迫人出BEAM機,我得好少BEAM機,唔駛打,WAVE1都殺唔到隻大佬,打剩少少1補就滿
亍 ◣ 09:32 AM 04-23-16
抱歉連挑戰一下o既意欲都冇....

等多4日練滿小新就好
clie 11:10 AM 04-23-16
以為3號機已經好勁,點知轉頭出初號盾仲勁,好想要
小新又係磨你幾日先凸爆既廢機,果然新仔向
yorkyork 11:22 AM 04-23-16
新仔都唔知升唔升到部機70,
得幾日..
clie 11:31 AM 04-23-16
如果之前有日日一鑽單抽,應該拎咗好多張金射肥,瞬間升爆(假設大大無用晒)
而且招大絕廢到HIGH,唔駛MAX
元首KFC 12:45 PM 04-24-16
高登有人發現無z攻略

實測能成功S, 順便齊4箱, 抽中上次特效黃色個部盾ssr( ̄∇ ̄)b

強沙,阿花,魯魯,12妹,後備盾射信賴, 好友強沙

wave1, 魯魯不屈擋boss, 清卒後強沙必殺不用精神ko boss

wave2, 先清卒, 然後任何殘血3機放上最上面3格的無敵位, 等儲滿珠後換上後備的射盾, 連開兩次信賴, 之後換番全拳, 強沙魂必殺清boss, 以後不用再理後備

wave3, 清第一堆卒, 無血可在任何時候用希望回血, 一定要等第二堆卒 出來, 直接無視卒用魂強沙必殺清boss

wave4, 12妹熱血必殺x3完場
元首KFC 05:20 PM 04-24-16
抽中埋新初號機, 自帶盾珠未來應該有少少出場機會( ̄∇ ̄)b
標籤:スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω
第一 ... 13 63 103 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 123 163 213  ... 最後

返回主題版面