Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-17-11, 04:41 PM   #251
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
有無網站有教點jb?THX

舊 02-17-11, 05:59 PM   #252
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
"你想"有

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 02-17-11, 11:13 PM   #253
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
"你想"有
問到人囉,不過都多謝你~THX
JB完成

舊 02-25-11, 03:50 PM   #254
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: raver_leung 查看文章
可能你唔知..iTunes 係windows 係會另開一個library 再copy 你sync過既歌or片..即一首歌一首係你原本個位置.一首係再copy 去itunes library
for example.同一首歌會放係2個唔同位置
c:/ documents/ music
c:/documents/music/iTunes(因版權問題係會hidden左.但事實係放左係入面)

你del左c:/ documents/ music個個原始檔..基本上係itunes 個library 係冇del到..
有咩理由會因為move去第二度而應唔到首歌
可以揀唔setup個咁既folder架wor, 我部機連呢個folder都無
如果佢真係copy去既話, 用開160gb ipod classic果d...
真係用1TB都唔夠玩啦
雖然我家陣1TB堅唔夠玩 部機都outdate了 sosad

引用:
作者: 玄武 查看文章
正確少少講…jb不等於盜版…
講下有幾成人係JB完唔會用盜版

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 02-28-11, 10:51 PM   #255
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: irismong 查看文章
可以揀唔setup個咁既folder架wor, 我部機連呢個folder都無
如果佢真係copy去既話, 用開160gb ipod classic果d...
真係用1TB都唔夠玩啦
雖然我家陣1TB堅唔夠玩 部機都outdate了 sosad
從ITUNES初代就唔"整理資料庫",自己分好過
資料庫可以改paths eg.C ://(500GB) ---> R://(2TB)都得
引用:

一向買正版APPS
都J過玩THEME同為左買UPGRADE相簿功能

岩岩買左E個好正的WIKI APP 0.99
Articles – The Wikipedia App, v2.0, Developer: Sophia Teutschler (9+)

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 02-28-11 10:55 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 03-01-11, 05:46 PM   #256
Janus
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: irismong 查看文章
這是推己及人嗎﹖
自己就一定唔會用盜版
都是付費下載App較好

以前用iPod時有JB
但祗是用WinterBoard
自行設定背景牆紙

現在用iPhone4
就沒有JB了
JB後發生問題要重設時
要重新同步所有照片歌曲MTV及App
實在太麻煩
Janus 目前離線  
舊 03-01-11, 05:54 PM   #257
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
其實JB真係唔代表盜版, 但好多人就誤解左, 一聽到話JB就諗左去盜版, 唉~

HON HON 目前離線  
舊 03-02-11, 09:08 AM   #258
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
我公司有 8 部 iphone,有 3 個人有 jb,佢地都有玩盜版,當然,唔係個個 jb 左都會玩盜版既,係我未遇到o者~~

最攪笑有次個同事走黎話有兩隻相片特效 apps 幾正,free,我即刻上網睇賣緊 0.99,
跟住我仲問佢點解唔係 free 既?!最後先知原來佢玩 crack...

又有一次我整理緊 saisuke,佢見到話好靚,轉頭就 dl 左,不過係 crack 版...

舊 03-02-11, 09:36 AM   #259
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
手提個人資料太多, 我自己就唔JB, 暫時iOS唔JB保安都touch wood無大問題

4.3出埋wifi hotspot, 基本上fullfill自己既要求

iOS d game禁平, 禁都要玩番, 我都無咩好講!
Shinjyo 目前離線  
舊 03-02-11, 10:31 AM   #260
肉羊哩咖
griffin611

有好多人連自己做IT,寫program為生嘅都話捭錢買apps『太貴』,無嘢好講~(真咖,班友係政府某局嘅IT部)

肉羊哩咖 目前離線  
舊 03-02-11, 11:15 AM   #261
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
有好多人連自己做IT,寫program為生嘅都話捭錢買apps『太貴』,無嘢好講~(真咖,班友係政府某局嘅IT部)

引用:
作者: Shinjyo 查看文章
手提個人資料太多, 我自己就唔JB, 暫時iOS唔JB保安都touch wood無大問題

4.3出埋wifi hotspot, 基本上fullfill自己既要求

iOS d game禁平, 禁都要玩番, 我都無咩好講!
我成日都同人講,六千幾一部 iphone 都買得,個 10 元 8 塊話貴?? 有無「九菜」!!!
比起家用同手提 game,iOS 既 game 叫好好好好平啦..

舊 03-02-11, 12:55 PM   #262
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 布甸 查看文章
我成日都同人講,六千幾一部 iphone 都買得,個 10 元 8 塊話貴?? 有無「九菜」!!!
比起家用同手提 game,iOS 既 game 叫好好好好平啦..
通常口就咁講心裡就長嘟~(爆)

肉羊哩咖 目前離線  
舊 03-03-11, 10:43 AM   #263
死.屍神
Game Master

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDghostqoo
呢排部iphone4有時無啦啦重開機 有冇人知咩事?
玩玩下game 就重開機 3-5日發生一次
死.屍神 目前離線  
舊 03-04-11, 08:07 AM   #264
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
4.3 GM 已出,hotspot work on smv network. Safari上Forum快左。
Shinjyo 目前離線  
舊 03-05-11, 11:51 AM   #265
C.K.F.
Ultimate Gamer

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
問到人囉,不過都多謝你~THX
JB完成
JB...
我鄙視你

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 03-05-11, 04:07 PM   #266
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
JB...
我鄙視你
JB有咩問題

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 03-05-11, 04:37 PM   #267
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
JB...
我鄙視你
jb... y要鄙視呢?

HON HON 目前離線  
舊 03-07-11, 12:46 PM   #268
MAN
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
我想問下
因為一直同ip4同步既pc中左毒
假如我鏟哂成部pc(重新format hd 重裝windows)
之後再同ip4同步的話
那麽ip4入面啲data係會被del
定還是會儲返落pc度呢?
MAN 目前離線  
舊 03-08-11, 01:27 AM   #269
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

想問下如果想將Jailbreak左既iPhone還原到未Jailbreak之前應該點做?
SMS/Contact Book會唔會保留返係度?
係iTunes download既apps又會唔會係度呢?
Thanks in advance

舊 03-08-11, 01:37 AM   #270
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: MAN 查看文章
我想問下
因為一直同ip4同步既pc中左毒
假如我鏟哂成部pc(重新format hd 重裝windows)
之後再同ip4同步的話
那麽ip4入面啲data係會被del
定還是會儲返落pc度呢?
印象中你backup返個itunes library之後load返入去就ok, 唔肯定

引用:
作者: Marco 查看文章
想問下如果想將Jailbreak左既iPhone還原到未Jailbreak之前應該點做?
SMS/Contact Book會唔會保留返係度?
係iTunes download既apps又會唔會係度呢?
Thanks in advance
如果你jb o左想還原
首先你要back-up o左你部電話o的data先
之後o係itunes 按"回復"
restore完之後就load返自己個back-up就ok

contact list係跟windows通訊錄o個類o野的
sms同相就跟back-up
不過你o的相最好都另外back-up返

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
加瑪 目前離線  
舊 03-08-11, 01:43 AM   #271
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

已Backup~
但係係 itunes 度 resotre iPhone 會唔會連個backup都冇埋 ?
同埋想問下restore完點load返自己個backup ?

舊 03-08-11, 01:49 AM   #272
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
已Backup~
但係係 itunes 度 resotre iPhone 會唔會連個backup都冇埋 ?
同埋想問下restore完點load返自己個backup ?
you should be able to choose start as a new iPhone or backup from a file
choose the second one and pick the backup file u want

舊 03-08-11, 01:50 AM   #273
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
已Backup~
backup係back落你部腦度丫, 點會無o左, 除非你del埋個file
要load返backup就o係itunes左邊right click你個手機, 按"由備份回復"
之後揀返你需要o既backup file, 最後就等佢load

加瑪 目前離線  
舊 03-08-11, 01:51 AM   #274
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
anyway look at this:
http://support.apple.com/kb/ht1414

舊 03-08-11, 01:56 AM   #275
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

死火,Restore唔到既 ? "

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (壹) 2dn 影音館 1000 08-06-06 07:32 PM

現在的時間是 06:01 AM

手機版 | APP版