Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-02-09, 11:03 PM   #251
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
菲斯娜 應該係搵 合體姊妹花 開餐... 突然出現...

目前應該得合體姊妹花 有對抗能力... 睇現場 d高手都冇反擊力而估既
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-09, 11:13 PM   #252
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
菲斯娜 應該係搵 合體姊妹花 開餐... 突然出現...

目前應該得合體姊妹花 有對抗能力... 睇現場 d高手都冇反擊力而估既
但究竟姐妹花實力去到咩lv...
咁大舊野通常都企定定任人宰

照目前睇
菲斯娜>>>>>>>no.1/2>>>>>>>深淵>>>>>>>>主角群....
全部既實力差距都唔細...
小古唔知點先夠獨角打
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-09, 12:40 AM   #253
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 紫月  查看文章

照目前睇
菲斯娜>>>>>>>no.1/2>>>>>>>深淵>>>>>>>>主角群....
小古唔知點先夠獨角打
雙黑該與深淵差不多,嬴西蘿是因為有吞噬者聯手。

舊 11-03-09, 12:54 AM   #254
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:

照目前睇
小古唔知點先夠獨角打
絕對會被秒殺

除非佢腹中塊肉迪女神嚇走佢

此篇文章於 11-03-09 09:53 AM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-09, 04:14 AM   #255
carsonwan
Senior Gamer

引用:

照目前睇
小古唔知點先夠獨角打
小古有拉花娜加持
實力應該有去到深淵
carsonwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-09, 09:48 AM   #256
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: carsonwan 查看文章
小古有拉花娜加持
實力應該有去到深淵
好似話剩係加左知識,唔係咩
我最初都以為佢會勁左,但打d女神像仔仔個時好似都好辛苦咁...
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-09, 11:27 AM   #257
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
依家作者甘寫法,
間接繼續神化迪女神
唔會唔小古響生死關頭比迪女神意識出黎幫打??係就好la,hahaaa

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-09, 11:43 AM   #258
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
新人亂入...

菲斯娜唔係靠拉基身上微弱既氣去揾小古咩?

佢對住妖化緊既 No.1 講
"靠那男人身上微弱既氣味... 今天總算來到這裡"

男人 = 拉基
微弱既氣味 = 小古氣味?

有錯請教

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-09, 11:53 AM   #259
捲毛老爺

引用:
作者: 小毛明 查看文章
新人亂入...

菲斯娜唔係靠拉基身上微弱既氣去揾小古咩?

佢對住妖化緊既 No.1 講
"靠那男人身上微弱既氣味... 今天總算來到這裡"

男人 = 拉基
微弱既氣味 = 小古氣味?

有錯請教
氣味係咩目前仲未知~ 不過下話最少都會交代一下既~

另外現役 1,2號..其實都有好多限制...一分開左/ 兩個同時被攻擊 就出現明顯既缺點...
(好心就放一隻出來 另一隻係好遠後面控制咪好囉~ 初初出場個陣都係咁架 做咩而家企正係人地面前)
舊 11-03-09, 01:49 PM   #260
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
氣味係咩目前仲未知~ 不過下話最少都會交代一下既~

另外現役 1,2號..其實都有好多限制...一分開左/ 兩個同時被攻擊 就出現明顯既缺點...
(好心就放一隻出來 另一隻係好遠後面控制咪好囉~ 初初出場個陣都係咁架 做咩而家企正係人地面前)
可能氣味係迪女神
未睇今回,睇o尼今回好正返屋企搵下先

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-09, 09:32 PM   #261
carsonwan

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
好似話剩係加左知識,唔係咩
我最初都以為佢會勁左,但打d女神像仔仔個時好似都好辛苦咁...
拉花娜俾左佢0的記憶同感情小古
記憶裹里有包含經驗

此篇文章於 11-03-09 09:40 PM 被 carsonwan 編輯。
舊 11-03-09, 10:13 PM   #262
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: carsonwan 查看文章
拉花娜俾左佢0的記憶同感情小古
記憶裹里有包含經驗
經驗係重要,但唔會似game咁exp多就升lv掛...肉體本身能力應該冇提升到掛(感知同控制妖力方面就應該有進步)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-09, 01:57 AM   #263
carsonwan

引用:
經驗係重要,但唔會似game咁exp多就升lv掛...肉體本身能力應該冇提升到掛(感知同控制妖力方面就應該有進步)
肉體有無變化就唔清楚
但如果記憶包含拉花娜戰鬥資料
咁技巧一定會提升
重點係拉花娜講過小古搞錯左一樣野
但無時間同佢講清叫佢用身體去感受
呢點可能係小古實力提升嘅伏筆
舊 11-04-09, 09:49 AM   #264
捲毛老爺

引用:
作者: Castor 查看文章
可能氣味係迪女神
未睇今回,睇o尼今回好正返屋企搵下先
迪女神 同小古已合體.... 咁即係 搵佢.... ?

係男性身上嗅到既氣咪..應該係小古既氣味....

咁睇來應該好大件事下 (對主角來講)
舊 11-04-09, 02:43 PM   #265
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
當年有說明用雙眼變金色=用左10%妖力,而個時迪女神只係用左10%妖力就完全壓倒左用90%(左右吧!?)妖力ge菲斯娜. . .(當年ge no.2仲形容其中一方ge妖力(指迪女神)遠比另一方強)
點解我認為當年高速劍係話菲斯娜既妖氣完比迪女神強既???

舊 11-04-09, 03:12 PM   #266
捲毛老爺

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
的確係更強... 但當時都係迪女神強~(經驗+EQ) 潛力方面迪女神當時自己都知道 菲斯娜如果唔殺就會係最大既敵人... (可惜都係放軟左手反被殺...)
舊 12-02-09, 09:12 PM   #267
Aqours
Crazy Gamer

#98.....

No.1 & 2... RIP

希望辛西婭無事啦
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 09:33 PM   #268
carsonwan

辛西亞應該無事
菲斯娜只可以用屈機來形容
小古同組織根本無得打
舊 12-02-09, 11:52 PM   #269
捲毛老爺

雙子就咁玩完....而家真係要睇合體姊妹花 攪得出d咩
舊 12-02-09, 11:53 PM   #270
someday

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
當年佢係話雖然兩個人嘅妖氣都好強, 但係其中一方遠遠比另一方強得多.
之後一段片段就是大量解放妖力到不似人形的菲斯娜仍然比迪妮莎打到無得還手.
之後伊姐驚嘆 迪妮莎竟然只需用到令眼睛變色程度嘅妖力解放就已經完全超越菲斯娜.

佢講嘅 "更強的一方" 應該係指迪妮莎吧.
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 10:36 AM   #271
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

菲斯娜甘屈機,當初點會唔夠北馬打? = =''

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 10:40 AM   #272
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
孖女咁就玩完?
(而家就算唔死都變唔番人了吧?)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 10:41 AM   #273
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: ayato 查看文章
菲斯娜甘屈機,當初點會唔夠北馬打? = =''
係佢打到北馬跪係到投降效忠ar.....

舊 12-03-09, 11:05 AM   #274
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依本野D劇情越黎越似刃牙

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 02:32 PM   #275
捲毛老爺

睇下睇下 個差距真係好大下

no.1 / 2 西蘿都免強一打一隻

而怪物菲 一抽二 覺醒體.. 仲要單手 ... (隨手一按 其中一位就人頭落地)

睇來西蘿唔退役都唔得....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] CLAYMORE [大劍 / 獵魔戰記] ACT game 化決定~ 2009年春發行預定 Netnet 手提遊戲機討論版 30 05-01-09 02:03 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 1016 07-06-08 04:39 AM
bamboo claymore 邪教教主 Cosplay同人MIX討論區 5 06-24-08 03:44 AM
[漫畫] 請問claymore第79話出左未??? 普通人一個 日本動漫畫討論版 0 04-09-08 08:10 PM

現在的時間是 12:36 PM

手機版 | APP版