Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-15-12, 11:05 AM   #251
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
作者: pet3 查看文章
獨角獸任務故事改造共通

新安就任務模式的任務5 a級和s級
用左總共幾多時間白金呀 ?
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 11:47 AM   #252
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: kyo353 查看文章
咁睇黎初期都係得卒機用...
岩岩打第1個MISSION 打打下HANG機...
你無D高達咩 ?
dlc明送始初勁機比你啦

我到任務4 S級先轉做獨角獸(雷射格林槍)

引用:
作者: 亞比斯 查看文章
用左總共幾多時間白金呀 ?
無計過
因為我無用s/l 拿杯
最後錢改機買野的杯如果用s/l 的話
60萬就足夠
但我無咁做0_0

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 01:17 PM   #253
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:

我應該唔洗買了

白金

正式版的音樂會BD幾錢和幾長?
在哪裡有賣?
有行嗎?
恭喜~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 01:18 PM   #254
emoil

引用:
獨角獸任務故事改造共通

新安就任務模式的任務5 a級和s級
我重係3-1卡住,比D MS LOCK住打唔夠戰艦數..FAIL...

A9有冇LINK 找唔到~
舊 03-15-12, 01:21 PM   #255
pet3
The One

引用:
作者: emoil 查看文章
我重係3-1卡住,比D MS LOCK住打唔夠戰艦數..FAIL...

A9有冇LINK 找唔到~
http://bbs.a9vg.com/thread-2200619-1-2.html

3-1 你用咩機 ?

就咁用d高達變飛機 按緊o 就會變成解鎖
之後你唔再按o 不會鎖人的

直飛就好了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 03-15-12, 01:27 PM   #256
emoil

引用:
http://bbs.a9vg.com/thread-2200619-1-2.html

3-1 你用咩機 ?

就咁用d高達變飛機 按緊o 就會變成解鎖
之後你唔再按o 不會鎖人的

直飛就好了
THX...

金百式+2隻DLC 垃圾+1隻對艦MS...
舊 03-15-12, 01:54 PM   #257
pet3
The One

引用:
THX...

金百式+2隻DLC 垃圾+1隻對艦MS...
果部不是百式啦.....
叫D高達

百式製作公司的怨念機

FGO 目標預算

此篇文章於 03-15-12 01:58 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-15-12, 02:03 PM   #258
emoil

引用:
果部不是百式啦.....
叫D高達

百式製作公司的怨念機
好似係...
舊 03-15-12, 02:07 PM   #259
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
你無D高達咩 ?
dlc明送始初勁機比你啦

我到任務4 S級先轉做獨角獸(雷射格林槍)

無計過
因為我無用s/l 拿杯
最後錢改機買野的杯如果用s/l 的話
60萬就足夠
但我無咁做0_0
因為我諗緊會唔作唔入code都可以拎到所以未入

DLC機改機計唔計開杯先?

舊 03-15-12, 02:22 PM   #260
pet3
The One

引用:
好似係...
百式
原本設計是變飛機
當時技術和物料有限制做唔到保留現有能力再可以變飛機
但因為本身百式的性能也很好,所以就放棄變飛機方案出貨

這UC 80時代未
百式製作組做參考Z高達 的資料和有新物料
所以終於做到一台實驗機(發布會用)
又不想哂錢油金色反光束 就油了灰色
這台機叫D+

但又和當時新出的Z+ 撞實用性
所以直接入雪櫃

---------------------------------------
到UC 96
雖然係舊機+實驗機 但因為D+ 的性能太好,舊機也比現在的最新兵仔機還好
所以就拿回出黎用,被稱為無角的高達

D高達 就是 當時的計劃的真正設計(因為成本問題,實物無做過出黎,遊戲中也是D高達性能比較好,但少武裝)
D+(金色) 就是D+用回金色的反光束顏色
高達D KAI 就是UC 92 班製作人想挑戰開發NT炮的作品(試作機)

FGO 目標預算

此篇文章於 03-15-12 08:37 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-15-12, 02:23 PM   #261
pet3
The One

引用:
因為我諗緊會唔作唔入code都可以拎到所以未入

DLC機改機計唔計開杯先?
開到
因為我的D高達是第1部改爆的

雖然玩最後覺得金色好廚
所以有錢果時就改回用D+(灰色) 用D高達的槍

日服又出左新的dlc免費更新了

最後所用的隊伍

註:我用的組合有BUG
不斷打任務6屈錢
成日玩玩會無左特效音,又或者完場戰艦回AP,EN時會狂響.........
但這組合太好用,剎帝利成日殺到2爆大星,新安就1粒大星
剎帝利把槍轉左和幼女控同一種,D+(灰)和D高達交換槍
其他全部用回自己槍
當然全部人,機,武裝全改

FGO 目標預算

此篇文章於 03-15-12 07:30 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-15-12, 08:06 PM   #262
alvin009
Junior Member

註冊日期: May 2003
new DLC are available...
alvin009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 08:24 PM   #263
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
新quest打Rgz-95 Defence 用unicorn打3槍就死

U.C.0096 PROJECT UC / La+

此篇文章於 03-15-12 08:27 PM 被 Cucu 編輯。
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 09:26 PM   #264

註冊日期: Aug 2005
30秒打浮游砲点拿
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 10:24 PM   #265
pet3
The One

引用:
作者: 058719057 查看文章
30秒打浮游砲点拿
沒這杯吧

有這杯嗎

FGO 目標預算
舊 03-15-12, 10:26 PM   #266
alvin009

anyone can record movie of the 2nd dlc gudam stage...
舊 03-15-12, 10:44 PM   #267

註冊日期: Aug 2005
引用:
沒這杯吧

有這杯嗎
unicorn 出擊果排果個
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 10:57 PM   #268
pet3
The One

引用:
作者: 058719057 查看文章
unicorn 出擊果排果個
13.ブロンズ ガンダム…! チャプター「ユニコーン出撃」でクシャトリヤのファンネルを半分撃破する
在故事模式關卡「ユニコーン出撃」30秒之內擊破剎帝利的NT炮
方向鍵左右鎖定射一炮就好了

註: 被樓下修處為擊落一半

FGO 目標預算

此篇文章於 03-16-12 07:47 AM 被 pet3 編輯。
舊 03-15-12, 11:03 PM   #269
kyo353
Game Master

引用:
13.ブロンズ ガンダム…! チャプター「ユニコーン出撃」でクシャトリヤのファンネルを半分撃破する
在故事模式關卡「ユニコーン出撃」30秒之內擊破剎帝利的NT炮
方向鍵左右鎖定射一炮就好了
唔係30秒
係擊破佢一半既浮游炮

舊 03-16-12, 04:23 AM   #270
連合一等兵
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: alvin009 查看文章
new DLC are available...
好屈錢...連個馬沙控 mission 都要 30 蚊...
仲以為免費 tim~~

其實咁發展下去以後如要玩到 FULL GAME...
分分鐘過千...Bandai 真係太過份

本身這 game 內容已經少...仲要 hold 起咁多做 dlc...
d 人物就算 free 都好...個個都成幾十 MB...慢慢連個 harddisk 唔夠用...明明隻 BD 本身夠哂位裝!!
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 07:47 AM   #271
pet3
The One

引用:
唔係30秒
係擊破佢一半既浮游炮
是這樣嗎 ?
其實故事模式 好多杯我都是未睇條件就已經拿到........

但我除馬利坦果關主人之外
從沒有主動打過NT炮(應該說 在這關之前我根本不知道可以鎖定NT炮)

理論上就算我的流彈也不會射爆1半吧.....(佢有24隻的一半有12隻...........)

不過還是改掉好了....
我已經拿了杯...不能再去求證...

FGO 目標預算

此篇文章於 03-16-12 07:55 AM 被 pet3 編輯。
舊 03-16-12, 07:59 AM   #272
kyo353
Game Master

引用:
是這樣嗎 ?
其實故事模式 好多杯我都是未睇條件就已經拿到........

但我除馬利坦果關主人之外
從沒有主動打過NT炮(應該說 在這關之前我根本不知道可以鎖定NT炮)

理論上就算我的流彈也不會射爆1半吧.....(佢有24隻的一半有12隻...........)

不過還是改掉好了....
我已經拿了杯...不能再去求證...
我解個陣係射晒D頭炮再斬,一定多過三十秒
同埋新安洲第一關明明冇打晒D機但係佢都出左杯

舊 03-16-12, 08:14 AM   #273
pet3
The One

引用:
我解個陣係射晒D頭炮再斬,一定多過三十秒
同埋新安洲第一關明明冇打晒D機但係佢都出左杯
我的意思係30秒擊落1隻....

21.ブロンズ ガンダムは敵! チャプター「古い記憶」で自機のAPを75%以上残してクリアする
在故事模式關卡「古い記憶」AP 75%以上完成這關

這個杯先有趣
我根本未打完這關已經彈出黎

當然我也試過明明完成了條件 過左一陣(都幾耐....成5分鐘) 先彈過關杯....

另外之前也有提過這遊戲好多bug的....
增援畫面之前幾秒會無固爆音.....
我ps3 是出光纖5.1的...

FGO 目標預算

此篇文章於 03-16-12 08:18 AM 被 pet3 編輯。
舊 03-17-12, 03:52 PM   #274
alvin009

I recall this めぐりあい宇宙・ジョニー・ライデン編 Gundam after play this game....

http://www.youtube.com/watch?v=5th_rACKboM

http://www.youtube.com/watch?v=wUDLj...eature=related
舊 03-17-12, 04:00 PM   #275
alvin009

http://www.youtube.com/watch?v=n3wpW...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=v9PXH...b0RVAAAAAAAACw

此篇文章於 03-18-12 11:28 PM 被 alvin009 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾柒回 (歡迎約戰及加入M群) - 喪B們:依家係我既主場 mario0606 攻略及心得交流區 1049 04-13-12 06:00 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS機師約戰區 第十五回 (歡迎約戰及加入M群) - あんたが正しいっていうのなら!俺に勝ってみせろっ!! kamkam 攻略及心得交流區 1004 02-26-12 12:17 AM
[CW26][M16][雪菜魂★UC介入大作戰]UC鋼彈惡搞新刊+精品s *21/8 sample up* 。檸。 Cosplay同人MIX討論區 1 08-22-08 12:15 AM
[CWT-E12] 聖鬥士、MABINOGI、富士見、東方、UC。20070806更新UC本資料。 Kamui.野草 Cosplay同人MIX討論區 4 08-22-07 10:07 PM

現在的時間是 04:05 PM

手機版 | APP版