Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-31-09, 01:26 AM   #251
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: ^-^小人物 查看文章
你架車好靚呀
你講貓車?

架35好唔掂, 原來我都無set得太極端, 速度, 同class追唔上; up去R1, 只係R1尾, 又係追唔上R1車

無開TCS果場一開波真係玩死 大炒左兩獲先知咩事, 但原來D R車低轉時踩50%都係太多

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 01:31 AM   #252
^-^小人物
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDHero_Infinity
XBox Live GamertagHero Infinity
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
你講貓車?

架35好唔掂, 原來我都無set得太極端, 速度, 同class追唔上; up去R1, 只係R1尾, 又係追唔上R1車

無開TCS果場一開波真係玩死 大炒左兩獲先知咩事, 但原來D R車低轉時踩50%都係太多
係呀, 真係座貓車啦今次
我記得你秋葉果場反左2鑊

BlackTEAM
^-^小人物 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 01:33 AM   #253
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
第一次開牛開到反車
撞完全紅極速20km/h

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 02:03 AM   #254
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: ^-^小人物 查看文章
係呀, 真係座貓車啦今次
我記得你秋葉果場反左2鑊
係呀
坐完貓車貓貓係要倒轉架車倒你落地嘛

相薄
舊 10-31-09, 09:59 AM   #255
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:

就係未慣遲D先拖波
點知一禁又多左兩下就R
好彩果下無累到你

無得room內tune車真係好乞人憎 之前架35 極端地set左去加速
轉轉下彎見到你著閃尾燈...
不過唔係紅色係白色
果下真係比你嚇死

不過依家玩耐左,大家都少左攬炒
搞到成日都追唔到前面

舊 10-31-09, 10:13 AM   #256
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: seetold 查看文章
不過唔係紅色係白色
果下真係比你嚇死

搞到成日都追唔到前面
有時我想用格鬥技....不過好怕比你地嘈我....
以前同gamehit班人打forza2, 個個用格鬥技同埋打橫架車停o係彎心....好似打burnout咁~
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 10:35 AM   #257
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: RS 200 查看文章
有時我想用格鬥技....不過好怕比你地嘈我....
以前同gamehit班人打forza2, 個個用格鬥技同埋打橫架車停o係彎心....好似打burnout咁~
有限度碰撞..我都仲可以接受
但如果太猛烈就唔好啦
例如:唔brake入彎撞埋黎,直路閘車(係閘唔係封位)
見到依d真係要講:你想羸咪出聲lor,唔使咁呀

雖然我自己都唔好得幾多
eg:彎心brake,食內彎位逼人走
但依幾日都少用...
因為用反而追唔到前面

舊 10-31-09, 10:51 AM   #258
^-^小人物
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDHero_Infinity
XBox Live GamertagHero Infinity
我比較熟既賽道得2-3條, 其他成日都炒出沙
所以成日讓你地過左, 包尾先慢慢追
雖然最尾係追唔返

一陣搞返尋晚山路段片先

BlackTEAM
^-^小人物 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 10:54 AM   #259
RS 200

引用:
有限度碰撞..我都仲可以接受
但如果太猛烈就唔好啦
例如:唔brake入彎撞埋黎,直路閘車(係閘唔係封位)
見到依d真係要講:你想羸咪出聲lor,唔使咁呀

雖然我自己都唔好得幾多
eg:彎心brake,食內彎位逼人走
但依幾日都少用...
因為用反而追唔到前面
唔brake撞人入彎就真係過份左....呢d唔叫玩賽車啦....

係有時見前面架車brake, 我抽出去入彎又會錯線...佢一brake我又焗brake...搞到慢晒...所以想用格鬥技o者...
舊 10-31-09, 11:07 AM   #260
seetold
真貧窮堅冇錢....

近排又留意樣野,其實上集已經係,不過今集更明顯
改車方面...
車重唔代表,冇brake...
車輕又唔代表,d brake會好過人...
馬力大又唔代表,一定快
但係架車輕+大馬力,d point一定好高...

所以大家改車要留意埋其他野...
駛動系統,扭力,品牌
雖然唔排除某車廠,有個別車種射別強...(不過要搵)
但今集R地,馬仔,牛牛 D 車真係好強...
同埋多D用性能測試,試下架車大約性能

舊 10-31-09, 11:29 AM   #261
大覺屋師真
The One

引用:
不過唔係紅色係白色
果下真係比你嚇死

搞到成日都追唔到前面
有冇save replay? 依d咁精彩嘅場面一定要幫我up上youtube啦

係啦, 尋晚成日望你地前面攬炒點知都等唔到, 搞到依家成日無得做漁人

引用:
-skip-
雖然唔排除某車廠,有個別車種射別強...(不過要搵)
但今集R地,馬仔,牛牛 D 車真係好強...
同埋多D用性能測試,試下架車大約性能
我發覺我鐘意果d車都係戰力不足嘅
起碼直線差一條街真係無得鬥....一起步就包尾
係尋日架33好似好dd

此篇文章於 10-31-09 11:32 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 10-31-09, 11:36 AM   #262
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
有冇save replay? 依d咁精彩嘅場面一定要幫我up上youtube啦

係啦, 尋晚成日望你地前面攬炒點知都等唔到, 搞到依家成日無得做漁人

我發覺我鐘意果d車都係戰力不足嘅
起碼直線差一條街真係無得鬥....一起步就包尾
係尋日架33好似好dd
果場我記得我有save replay
今晚先up上youtube

我架s2000都係...
明明就有4xx ps
但加速,極速,制動,甚至轉向
都輸比一架只有
3xxps,又重過佢1xxkg既07年既R地TT

舊 10-31-09, 11:37 AM   #263
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
我見賽車版波箱會減好多起步....起步同加速有乜分別?

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 11:42 AM   #264
大覺屋師真
The One

引用:
果場我記得我有save replay
今晚先up上youtube

我架s2000都係...
明明就有4xx ps
但加速,極速,制動,甚至轉向
都輸比一架只有
3xxps,又重過佢1xxkg既07年既R地TT
重量好似喺forza3唔係d咩咁
只要隻game定義佢係勁, 佢就會勁
好似33, 34咁, 完全唔覺得有GT裡面果隻推頭感喺度

引用:
作者: 肥陸行鳥 查看文章
係lor, 我都想知

相薄
舊 10-31-09, 11:44 AM   #265
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
佢個分應該用個波箱既原本setting黎計
基本上校個波箱就唔使理

起步
應該係0-100(或者更少)
加速
應該係101-極速

不過唔知佢條數點計
架蓮花0-100,3.4秒
都可以高過架TT(0-100,2.7秒)

此篇文章於 10-31-09 11:50 AM 被 seetold 編輯。
seetold 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 11:47 AM   #266
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
o岩 o岩買左路筍9 推頭推到...... 有排執 .
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 11:50 AM   #267
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
佢個分應該用個波箱既原本setting黎計
基本上先已校個波箱就唔使理

起步
應該係0-100(或者更少)
加速
應該係101-極速

不過唔知佢條數點計
架蓮花0-100,3.4秒
都可以高過架TT(0-100,2.7秒)
我見個數減得勁,所以用跑車版波箱(其實係懶去記齒輪比)
暫時未完全掌握倒前/後驅車起步要比幾多油, 馬力越大就越容易空轉,搞到加速慢左

舊 10-31-09, 11:54 AM   #268
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
我見個數減得勁,所以用跑車版波箱(其實係懶去記齒輪比)
暫時未完全掌握倒前/後驅車起步要比幾多油, 馬力越大就越容易空轉,搞到加速慢左
起步就盡油啦
當warm up
暫時試過只要唔係R class
盡油起步係冇問題

舊 10-31-09, 11:57 AM   #269
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
起步就盡油啦
當warm up
盡油起步係冇問題
尋日玩F class,起步後1波加速見倒轉數錶指針係紅區>4-5000RPM>紅區
明顯係輪胎打滑
起步就輸比電腦

舊 10-31-09, 12:04 PM   #270
RS 200

引用:
起步就盡油啦
當warm up
盡油起步係冇問題
唔怪得知我起步慢你地咁多啦......原來個個地台油起步....
呢個setting真係好....人地gt地台油起步一定慢.....要keep3-4千轉彈極力子起步起快....
舊 10-31-09, 12:11 PM   #271
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: RS 200 查看文章
唔怪得知我起步慢你地咁多啦......原來個個地台油起步....
呢個setting真係好....人地gt地台油起步一定慢.....要keep3-4千轉彈極力子起步起快....
事實上地台油起步,真係慢d...
不過某d車唔明顯(4wd)
而且我個人懶,所以無所謂啦~
架tt 0-100冇2.7有3.0都好夠架啦

舊 10-31-09, 05:52 PM   #272
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
新貨上架,有愛力作

logo ︰2000
黃泉&神樂︰8000

圖1

圖2

此篇文章於 10-31-09 07:55 PM 被 JoeII 編輯。
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-09, 10:33 PM   #273
joker_square
Senior Gamer
天下第尾兵

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDjoker-_-000111
XBox Live Gamertagjoker decade
尋日第一次online玩, 但好快就無晒人
尋日有場最後個彎入多左, 想轉返出黎點知炒左個大哥,
真係超超超超唔好意思呀

同埋我想問推頭即係咩??

Add 我大家一齊玩啦

此篇文章於 10-31-09 10:42 PM 被 joker_square 編輯。
joker_square 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-09, 12:21 AM   #274
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:

仲有

此篇文章於 11-01-09 12:37 AM 被 seetold 編輯。
seetold 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-09, 12:53 AM   #275
MO

註冊日期: Aug 2005
請問有無人知點解我想入"塗裝"選項時, 會彈句咁既嘢?

我已經無set parent control
反而唔登入live時就入到去拉花...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Forza Motorsport 3 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 967 07-27-11 10:39 AM
Forza Motorsport 2 神祕人1號 電視遊戲討論版 322 09-07-09 04:46 AM

現在的時間是 07:56 AM

手機版 | APP版