Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-27-14, 04:31 PM   #2651
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
amazon 呢排真係好積極,

而任記又好順流, 利用埋強大網store能力既amazon, 掂!!

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-14, 05:43 PM   #2652
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: rictws 查看文章
我好似一早就加咗你架啦,你知唔知有冇方法,可以ONLINE MATCHING嘅時候搵到連線較好嘅PARTNER?依家次次都連啲得1格嘅比我⋯LAG 到爆
Sorry!
原來你已加左我啦!(之前懶得睇,見有人加我就係咁OK加左算啦!
------------------------------------
配對選手方面你係指Anyone掟Club先??(我就覺得選Friend應該係最好,因為大家都係同一區!但前題係要上網約到fd先得囉!)

PS:啱啱開過Wii Sports Club睇過,原來隻Game已經升到4.1版本啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 08-27-14 05:50 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-14, 10:45 AM   #2653
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
想問下Pokemon會唔會出正傳係wiiu度?
還是只出手提機?
真係好想認真研究Pokemon係咪真係咁好玩?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-14, 10:52 AM   #2654
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: 天野 查看文章
還是只出手提機?
PM正傳一直只出係手提機到,係因為PM的交換精靈個idea係出自日本的交換"甲蟲"嘛!
不過任系每代都會係家用機到隻PM格鬥場!

PS:如果想認真研究Pokemon係咪真係咁好玩,入部3DS/3DSLL咪得囉!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 08-28-14, 10:52 AM   #2655
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 八仙果 查看文章
(日本 Nintendo 在 Amazon.co.jp 開設 Nintendo Download Stroe)

Amazon.co.jp
「ニンテンドーダウンロードストア」を本日よりオープン

http://game.watch.impress.co.jp/docs...27_663809.html

http://www.amazon.co.jp/nintendodl
唔入黎睇睇都唔知
呢個正,可以用更平價格買DL版
亞馬遜JP GJ

引用:
作者: 天野 查看文章
還是只出手提機?
Pokemon正傳到而家都只出手提機上
家用機出嘅都係非正傳嘅其他類型
有心研究的話都係3DS啦~

舊 08-28-14, 12:51 PM   #2656
天野

引用:
作者: mrk 查看文章
PM正傳一直只出係手提機到,係因為PM的交換精靈個idea係出自日本的交換"甲蟲"嘛!
不過任系每代都會係家用機到隻PM格鬥場!

PS:如果想認真研究Pokemon係咪真係咁好玩,入部3DS/3DSLL咪得囉!
要買機就要諗諗先
始終我好少打手提機
Thx
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-14, 12:58 PM   #2657
PaulPaul
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDappolopp
3DS Friend Code1891 1377 4351
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
唔入黎睇睇都唔知
呢個正,可以用更平價格買DL版
亞馬遜JP GJ

Pokemon正傳到而家都只出手提機上
家用機出嘅都係非正傳嘅其他類型
有心研究的話都係3DS啦~

GC隻POKEMON XD係唔係正傳類型?
無玩過唔清楚
PaulPaul 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-14, 01:33 PM   #2658
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: PaulPaul 查看文章
GC隻POKEMON XD係唔係正傳類型?
無玩過唔清楚
所有非手提機出嘅都唔係正傳(RPG)玩法

舊 08-29-14, 10:16 PM   #2659
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp

USD 12.99
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-14, 03:24 AM   #2660
Chockles
Junior Member

註冊日期: Nov 2013
引用:
作者: enishi 查看文章

USD 12.99
由手機版發出
I want to buy a full set. Wonder where I can preorder these in HK?
Chockles 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-14, 04:44 AM   #2661
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
其實都幾貴吓,價錢同兩個孖車DLC一樣
而且除紀錄資料之外,明確用途暫時好似未明
不過應該點都會買返個
花多眼亂,都唔知㨂邊款好
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-14, 10:48 AM   #2662
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: usayarE 查看文章
其實都幾貴吓,價錢同兩個孖車DLC一樣
而且除紀錄資料之外,明確用途暫時好似未明
不過應該點都會買返個
花多眼亂,都唔知㨂邊款好
某幾隻應該會特別多人搶
揀得慢應該得番條毛

舊 08-30-14, 10:53 AM   #2663
SunSunny

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
點計都係mario同link

舊 08-30-14, 11:16 AM   #2664
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
有冇C兄知道依家日版32G街價大約幾錢?THX

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-14, 11:21 AM   #2665
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 哥薩克 查看文章
某幾隻應該會特別多人搶
揀得慢應該得番條毛
引用:
作者: SunSunny 查看文章
點計都係mario同link
我要村人

舊 08-30-14, 01:17 PM   #2666
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
點解無Luigi

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-14, 01:22 PM   #2667
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
因為luigi 年出哂事應該被永久雪藏

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-14, 01:30 PM   #2668
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
又係喎... 都真好多不利消息
2017 可以捧wario 25 週年
anti-hero 可能跑出,當然要出動作game

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-14, 03:47 PM   #2669
SunSunny

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
其實8月中已經買咗32GB日機, 不過無時間setup, 琴晚終於的起心肝create埋NNID同Mii, 不過wii SAVE > wii u 未攪,想知麻煩ma?

BTW 做左機主好開心, 同埋唔覺wii u 有分紙ge?

此篇文章於 08-31-14 03:56 PM 被 SunSunny 編輯。
SunSunny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-14, 10:04 PM   #2670
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
@@
唔講唔覺無左luigi
話說上年咩事? wii U慘淡?
都唔關L叔事掛?XD

瑪叔 link 同 比卡超應該出現一陣就俾人搶晒吧

舊 08-31-14, 10:07 PM   #2671
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
路易鬼屋2條數ok丫
係2D版mario出得太密, 唔應該入路易數

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-14, 10:40 PM   #2672
mrk

引用:
作者: SunSunny 查看文章
其實8月中已經買咗32GB日機, 不過無時間setup, 琴晚終於的起心肝create埋NNID同Mii, 不過wii SAVE > wii u 未攪,想知麻煩ma?

BTW 做左機主好開心, 同埋唔覺wii u 有分紙ge?
A1:我同你一樣,拖到依家都未轉Wii Save Date-->WiiU.
A2:買主機係冇分紙跟,因為入個主機型號No.去Club Nintendo就得啦!(當然每個型號No.只能用1次)

引用:
作者: W!LL 查看文章
路易鬼屋2條數ok丫
係2D版mario出得太密, 唔應該入路易數
認同+1(我都有入鬼屋2,不過重未有時間爆機著!)

PS:今日係買左美版MK8送4選1 DL Game最後1日期限,未上網換者,好快d啦!(自己啱啱成功攞到個Code啦!)

此篇文章於 08-31-14 10:54 PM 被 mrk 編輯。
舊 09-01-14, 08:49 AM   #2673
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
最近想入手WII U 日版..
想請問如果都係打算插usb hdd做儲存的話, 買8gb/32gb是否基本上無分別?
但會唔會話插usb hdd loading time會明顯耐左?
usb 手指(flash drive) 又可唔可以?

另外請問有沒有哪一間店係比較推薦, 又或者某些黑店係唔建議去的
玩另外兩家主機都有行貨有保養, 去大型連鎖店/partner shop買..
但wii u 只有水貨, 所以想問請楚.
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-14, 09:08 AM   #2674
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
今年E3 公報果3隻wii / wiiU classic controller 幾時先出?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-14, 11:02 AM   #2675
WAL1
Ultimate Gamer

引用:
作者: X&Y 查看文章
最近想入手WII U 日版..
想請問如果都係打算插usb hdd做儲存的話, 買8gb/32gb是否基本上無分別?
但會唔會話插usb hdd loading time會明顯耐左?
usb 手指(flash drive) 又可唔可以?

另外請問有沒有哪一間店係比較推薦, 又或者某些黑店係唔建議去的
玩另外兩家主機都有行貨有保養, 去大型連鎖店/partner shop買..
但wii u 只有水貨, 所以想問請楚.

買HDD 8gb/32gb係冇乜分別嘅,不過要睇埋其他配套有冇大分別。
插咗HD開機LOAD MENU輕輕慢咗1﹣2秒,入GAME差不多
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ドラゴンクエストヒーローズ《勇者鬥惡龍 英雄集結》I・II for Nintendo Switch 2017年3月3日 MO 電視遊戲討論版 46 03-13-17 04:56 PM
[NS] 任天堂 次世代主機 Nintendo Switch (ニンテンドースイッチ) okabe 電視遊戲討論版 2109 01-13-17 12:11 AM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
9月14日開始的Nintendo Wii產品展示會時間表(Wii Region-free) Netnet 電視遊戲討論版 371 09-17-06 06:18 AM

現在的時間是 08:04 AM

手機版 | APP版