Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
影音館>播放器討論區 (06)
石原夏織 12:50 AM 01-18-14
作者: teamkiller:
三叔機root左斬曬D垃圾app就會耐用好多...
同埋其實其它野唔會點用電...兇手係個mon同3.5G/4G...

昨日睇到個PCM1792既線路(fiio e18用果粒)....今朝就手狠訂左兩粒黎玩...睇下自己做唔做到電話用既DAC了....做到既就慳番五千連zx-1等都可以唔買住
玩LL唔root得
HAKAIDER 08:01 AM 01-18-14
作者: KTN:
部DECK抵玩喎~
其實我想要依部.............

http://www.sanyo-densi.com/dai2/audio/sony_mdsb5.htm
kennif 03:25 PM 01-18-14
三叔機root左斬曬D垃圾app就會耐用好多...
同埋其實其它野唔會點用電...兇手係個mon同3.5G/4G...

昨日睇到個PCM1792既線路(fiio e18用果粒)....今朝就手狠訂左兩粒黎玩...睇下自己做唔做到電話用既DAC了....做到既就慳番五千連zx-1等都可以唔買住
PCM1792軟控嫁喎
HI_Ricky 03:52 PM 01-18-14
作者: HAKAIDER:
其實我想要依部.............

http://www.sanyo-densi.com/dai2/audio/sony_mdsb5.htm
成田 仲有.... XD
HAKAIDER 05:27 PM 01-18-14
作者: HI_Ricky:
成田 仲有.... XD
講堅喎, 幾錢先? a
rorimoe 06:59 PM 01-18-14
都放左好耐下
應該係電台換機變垃圾
不過日日7x24你敢唔敢買
HAKAIDER 12:36 AM 01-19-14
作者: rorimoe:
都放左好耐下
應該係電台換機變垃圾
不過日日7x24你敢唔敢買
買二手業務用機就預左部機日日7x24

問題係磁頭/ 光頭仲有無備用品換
rorimoe 02:56 PM 01-19-14
買二手業務用機就預左部機日日7x24

問題係磁頭/ 光頭仲有無備用品換
業務用CRT都仲有得整
MD更加冇問題
由手機版發出
石原夏織 02:06 AM 01-20-14
請問Ak系列個盒有act貼紙就係行?
順便問下shure又點分唔該
HI_Ricky 11:00 AM 01-20-14
D人沒野玩玩番舊野,都係時候扲部bitplay去放
money 12:59 AM 01-22-14
入手

忍者 04:03 PM 01-22-14
部機幾多GB???
我想買ZX1係因為佢128GB...
如果兩舊野加埋但又冇128GB...又差唔多既話...咁我點解唔一部搞掂....
rorimoe 07:44 PM 01-22-14
作者: 忍者:
部機幾多GB???
我想買ZX1係因為佢128GB...
如果兩舊野加埋但又冇128GB...又差唔多既話...咁我點解唔一部搞掂....
一個係digital amp
一個係DAC + AMP

兩樣完全唔同
teamkiller 07:58 AM 01-23-14
作者: rorimoe:
一個係digital amp
一個係DAC + AMP

兩樣完全唔同
DAC應該都唔同...PHA-2用PCM1795
Zx-1應該係Sony自家
rorimoe 11:07 AM 01-23-14
DAC應該都唔同...PHA-2用PCM1795
Zx-1應該係Sony自家
咪就係果個s-master
只不過係一般digital amp
改個勁名就令人覺得係正野
由手機版發出
kawai 05:26 PM 01-31-14
未有時間佢去試,要試左先知....但CK100既聲我完全覺得係奇怪...
可能大家一早知,又或者ZX1同F880唔一樣....

但我用緊的F887在〝設定〞->〝音效〞內有〝選取耳機〞的選項,預設是〝隨附耳機〞的。我的經驗係如果用其他耳機,但沒有改選〝其他〞,整個音聲同音埸都會好怪。

我之前唔知,所以覺得d低音不受控同聲音好淡,聽純音樂時要開ClearAudio+,其實係預設的〝隨附耳機〞作怪。

如果大家無留意上述的,可以下次試機時改一下才試。

P.S. 用原廠耳機時,有選〝隨附耳機〞同〝其他〞,真係差好遠,明顯地sony真係有為原廠n-31特別設定調音。
石原夏織 06:37 PM 01-31-14
有冇人試左ak240
X&Y 09:21 PM 01-31-14
作者: kawai:

但我用緊的F887在〝設定〞->〝音效〞內有〝選取耳機〞的選項,預設是〝隨附耳機〞的。我的經驗係如果用其他耳機,但沒有改選〝其他〞,整個音聲同音埸都會好怪。

我之前唔知,所以覺得d低音不受控同聲音好淡,聽純音樂時要開ClearAudio+,其實係預設的〝隨附耳機〞作怪。

P.S. 用原廠耳機時,有選〝隨附耳機〞同〝其他〞,真係差好遠,明顯地sony真係有為原廠n-31特別設定調音。
我支sony nw-m505都係一樣,預設profile係for隨機送的nc耳機
插普通耳機明顯音場怪之外,仲要明顯地大noise
HAKAIDER 09:49 PM 01-31-14
作者: X&Y:
我支sony nw-m505都係一樣,預設profile係for隨機送的nc耳機
插普通耳機明顯音場怪之外,仲要明顯地大noise
因為NC 會用到3.5mm 插上最後的兩個極位
Coquelicot 10:00 PM 01-31-14
NW-M505本體唔支援FLAC
但接駁其他對應FLAC既player聽係咪冇問題?
teamkiller 11:15 PM 01-31-14
作者: kawai:

好在未去試....但諗諗下又好似係887抵玩D....
因為諗住自己砌DAC連Amp....如果砌出黎電話都用到既就真係連887都唔需要買
HAKAIDER 01:10 AM 02-01-14
作者: Coquelicot:
NW-M505本體唔支援FLAC
但接駁其他對應FLAC既player聽係咪冇問題?
誰説的?! a
Coquelicot 02:02 AM 02-01-14
誰説的?! a
http://tecstaff.blog.so-net.ne.jp/2013-12-05-4
手持ちの曲をMedia Goから転送するんですが。。。あらら、Media Goを使うとMP3、もしくはAACに変換されてしまうんですか。あらら、なんで? FLACの非圧縮音源を入れたかったのに。。。って、このモデルはFLAC非対応なんでした。

呢個用家唔係話入唔到FLAC?

http://www.sony.jp/walkman/products/...ries/spec.html
spec都唔見對應FLAC a
シェンムー 04:07 AM 02-01-14
兩隻SONY NC 耳機 , 隻X1000 跟機MDR-NC020質素真係好高 , 係衰難戴少少
HAKAIDER 09:56 AM 02-01-14
作者: Coquelicot:
http://tecstaff.blog.so-net.ne.jp/2013-12-05-4
手持ちの曲をMedia Goから転送するんですが。。。あらら、Media Goを使うとMP3、もしくはAACに変換されてしまうんですか。あらら、なんで? FLACの非圧縮音源を入れたかったのに。。。って、このモデルはFLAC非対応なんでした。

呢個用家唔係話入唔到FLAC?

http://www.sony.jp/walkman/products/...ries/spec.html
spec都唔見對應FLAC a
試返真係唔得

但電話播FLAC 過M505 無問題
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面