Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》情報區 Vol. 2 | 2.5D 格鬥︱Switch版已售
zzzdx 02:05 PM 09-24-18
作者: charcsc2000:
有呀..
究極版 - 109.99
純+season pass版 - 94.99

相信日本都會有...
而且呢次應該係國際版...
相信買美版都會等如日本已購買~

https://www.nintendo.com/games/detai...ighterz-switch

普版60
DLC包35

普版+DLC包95

買SET連1鎂都唔平俾你
charcsc2000 02:06 PM 09-24-18
作者: zzzdx:
普版60
DLC包35

普版+DLC包95

買SET連1鎂都唔平俾你
其實ps4都係咁...
之前我都係等佢7折先入手究極版~
zzzdx 02:10 PM 09-24-18
作者: charcsc2000:
其實ps4都係咁...
之前我都係等佢7折先入手究極版~
我鐘意儲實體版...要平入究極版又有排等
charcsc2000 02:10 PM 09-24-18
作者: zzzdx:
我鐘意儲實體版...要平入究極版又有排等
ns應該沒咩dlc特價....要平就等啦...
mrk 05:55 PM 09-24-18
作者: 半人馬-RigiL-:
見到ssp出左$428 , 應該係水??
由手機版發出
作者: MultiPASS:
信和地下熱X隔離平幾十,日水。
今日中午已收到通知,
小弟訂左行日版已到貨!(一早落訂個價係$380
今日放假,依家飛去攞貨先!

PS:同埋switch實體帶只有普通版,而D限定版、豪華版冇實體版份!
neo2046 10:51 AM 09-25-18
Switch版過場 load咁耐嘅?

Dragon Ball Fighter Z | First 50 Minutes | Nintendo Switch
https://youtu.be/iG-heN9eroM
作者: :

neo2046 10:52 AM 09-25-18
Dragon Ball Fighter Z | Docked VS Undocked | Nintendo Switch
https://youtu.be/H9StfWWFZdo
作者: :

AKIRA桑 11:58 AM 09-25-18
作者: neo2046:
Switch版過場 load咁耐嘅?

Dragon Ball Fighter Z | First 50 Minutes | Nintendo Switch
https://youtu.be/iG-heN9eroM
老實講過場真的好慢,可比美當年PS1既格鬥Game

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
lunn 12:21 PM 09-25-18
作者: AKIRA桑:

真係…
尋晚打故事Mode就深深體會到佢既Loading時間
但OK啦…未去到要放低個掣既
好在操控都OK
半人馬-RigiL- 01:35 PM 09-25-18

原來係switch版先咁慢
由手機版發出
AKIRA桑 02:17 PM 09-25-18
原來係switch版先咁慢
由手機版發出
Switch記憶体得4G,人地PS4 係8G,老任真係好慳唔慳....

wsx360 02:28 PM 09-25-18
Switch記憶体得4G,人地PS4 係8G,老任真係好慳唔慳....

WiiU得2GB RAM,但係太鼓loading快過switch

仲有玩switch版Little Nightmares死Q左要30秒loading
你覺得真係RAM問題?

我而家等睇switch版TOV loading慢過XB360版2-3倍
lodoss 02:53 PM 09-25-18
loading耐其實係優化問題啦, 呢隻係用UE4, 佢直轉switch版
AKIRA桑 03:05 PM 09-25-18
作者: wsx360:
WiiU得2GB RAM,但係太鼓loading快過switch

仲有玩switch版Little Nightmares死Q左要30秒loading
你覺得真係RAM問題?

我而家等睇switch版TOV loading慢過XB360版2-3倍
咁樣就真係奇怪,難道係其他問題?

wing 03:15 PM 09-25-18
咁樣就真係奇怪,難道係其他問題?

好多時loading唔係真係就咁將D file由碟/帶/卡載入記憶體, 仲要解壓, 或者load一堆細file來砌番個角色(例如有customization 的遊戲)或者成個世界

唔好忘記unreal一向係效率低, 多一堆大size runtime同input lag都係出哂名.... 多一層咁肥厚笨重的中介野, loading 慢係唔奇.

如果有多餘ram, 亦都可以將常駐野塞入去, 每次load少d野.
太鼓用的ram, 肯定少過呢隻.
lunn 04:59 PM 09-25-18
想問吓
除左兩位藍毛同21號之外
其他果D角色係咪都要買DLC架??
AKIRA桑 10:03 PM 09-25-18
作者: wing:
好多時loading唔係真係就咁將D file由碟/帶/卡載入記憶體, 仲要解壓, 或者load一堆細file來砌番個角色(例如有customization 的遊戲)或者成個世界

唔好忘記unreal一向係效率低, 多一堆大size runtime同input lag都係出哂名.... 多一層咁肥厚笨重的中介野, loading 慢係唔奇.

如果有多餘ram, 亦都可以將常駐野塞入去, 每次load少d野.
太鼓用的ram, 肯定少過呢隻.
太鼓明顯係bandainamco慳水偷雞,連Testing都唔做足,就連最近塊魂producer做訪問都係hea 答,所以塊魂我都係抱觀望態度。或者更加難聽,根本唔好對日本第三廠做既Switch game有任何期待,特別係移植果堆。

半人馬-RigiL- 11:18 PM 09-25-18
太鼓明顯係bandainamco慳水偷雞,連Testing都唔做足,就連最近塊魂producer做訪問都係hea 答,所以塊魂我都係抱觀望態度。或者更加難聽,根本唔好對日本第三廠做既Switch game有任何期待,特別係移植果堆。

除左loading time,隻game本身好玩,整體都好滿意。
見到d角色對白好有親切感同搞笑XDDD
我應該有排操,可以玩到switch出下一代 haha
由手機版發出
AKIRA桑 11:53 PM 09-25-18
除左loading time,隻game本身好玩,整體都好滿意。

由手機版發出

咁可以諗諗,頭先行過信和,日版最低見$398,行貨最低見$368

從我的iPad使用Tapatalk 發送
WAL1 04:05 AM 09-26-18
其實太鼓update後loading time已經冇乜好投訴
mrk 04:15 AM 09-26-18
由手機版發出
Loading Time長呢D可以靠Updata優化改善既!
琴晚攞完貨後,一直係邊坐車邊打,好玩到停唔到手呀!

PS:呢隻Game真係UE4引擎移植Game中暫時做得最好No.1
PS2:建議換Hori個十字JoyCon玩手提Mode,出街玩一流呀!
PS3: 行版有跟SFC超武鬥傳1 Code同藍超悟空+藍超比達Code各1張(注:行版冇送日本街機張閃卡)
taichu2 08:32 AM 09-26-18
因為loading問題,而唔敢買住

始終人大左,打機時間變得珍貴,唔想打機都要等
由手機版發出
wing 09:27 AM 09-26-18
作者: mrk:
Loading Time長呢D可以靠Updata優化改善既![/COLOR]
人有夢想總係好o既.
HenryHH 09:34 AM 09-26-18
之前PS4 連特價都一直冇買,中秋前經過見到屋企樓下日版$428,手痕諗住試下用手提MODE 打所以入左手。

Loading 真係慢,但打落亂按都出都連技係好爽既
強化人間ですの~★ 09:39 AM 09-26-18
算係咁啦
你地感受下呢隻

第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後

返回主題版面