Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 39 89 129 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 149 189 239  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
shodanng2 07:32 PM 08-02-12
作者: W!LL:
我比較好奇game next, wave, station今期封面都唔點提3DSLL評測
反而封面上Rumor 維他會出芒亨, 內頁只係MHF畫面貼响維他度就講全頁
LL就咁用一格仔話出左就算
所以我都冇買Game書了
唔想塡鴨式被動地接收到刻意過濾左既game資訊

上網想睇咩料都有任我揀
我YouTube 訂閱左幾十個game相關channel
各國既game料隨時到手
河蟹唔到我
Navism 08:28 PM 08-02-12
都係果句, 全世界得香港係咁.
DMRevolution 09:05 PM 08-02-12
作者: Navism:
C&P 同亂講....
神名レオ 09:13 PM 08-02-12
作者: Navism:
其實香港啲game書都未必想咁,你要知道
索尼係香港game界個地位就好似地產界誠哥咁,
你想有料,有得出書,唔踩下或唔理老任,
點有得生存
MO 09:25 PM 08-02-12
作者: W!LL:
我比較好奇game next, wave, station今期封面都唔點提3DSLL評測
反而封面上Rumor 維他會出芒亨, 內頁只係MHF畫面貼响維他度就講全頁
LL就咁用一格仔話出左就算
乜唔係鐵定留守PSP咩

Terry仔 09:42 PM 08-02-12
出邊有無一D細容量o既快速SD卡 俾3DS用
2GB對我黎講已經好夠
有概要幾錢張??
shodanng2 10:35 PM 08-02-12
作者: MO:
乜唔係鐵定留守PSP咩
PS左MH3G白海龍 = MHP3G金海龍

金海龍其實係海龍既稀少亞種
稀少到從未係MH game見過
納豆仔 11:00 PM 08-02-12
作者: J.kidd:
500 真係好過份, 700-800 就差唔多
可能依期個個都出 LL, 鋪收黎都賣唔出卦

等過左度氣先再算
呢個仲過份,今日荃灣收3DS, 佢話3,4百。
namieling 11:04 PM 08-02-12
作者: 納豆仔:
少得咁離譜都有!!

一於留番起部機做紀念!!!
ryuka 11:05 PM 08-02-12
作者: Terry仔:
出邊有無一D細容量o既快速SD卡 俾3DS用
2GB對我黎講已經好夠
有概要幾錢張??
有片參考,價錢自己去格價網睇

參考

211835350 12:05 AM 08-03-12
作者: 李奧涼介:
其實香港啲game書都未必想咁,你要知道
索尼係香港game界個地位就好似地產界誠哥咁,
你想有料,有得出書,唔踩下或唔理老任,
點有得生存
晒氣啦,sceh鬼有料,依家邊本香港game書唔係印外國/日本game書
neo2046 12:17 AM 08-03-12

neo2046 12:25 AM 08-03-12
http://www.neogaf.com/forum/showthre...80104&page=102
http://www.neogaf.com/forum/showthre...80104&page=104

neo2046 12:28 AM 08-03-12

neo2046 12:32 AM 08-03-12
http://techon.nikkeibp.co.jp/english...120730/231194/
3DS battery = 1300mAh
3DS XL battery = 1750mAh

3DS LL Teardown (Part 1+2)
http://techon.nikkeibp.co.jp/english...120730/231194/
neo2046 12:45 AM 08-03-12
3DSLL mon 貼比較 Part 2
http://game.watch.impress.co.jp/docs...02_550836.html
Suda 01:37 AM 08-03-12
藍黑
快d公佈日版喇
華倫君島陽平 02:09 AM 08-03-12
唔係好信會出mhp3g,好懷疑有公司想打算長期對支持者放煙幕,成日話就出就出。
出psp版簡直係倒退,畫面唔得之餘又冇海戰根本就唔係3系列,而vita而家咁既銷量都係冇咩可能出。
Navism 03:25 AM 08-03-12
作者: neo2046:
3DS battery = 1300mAh
3DS XL battery = 1750mAh

3DS LL Teardown (Part 1+2)
說明書都有教人換電.
應該遲d出大電
shodanng2 03:27 AM 08-03-12
作者: ryuka:
有片參考,價錢自己去格價網睇

參考
class 10都分好多唔同速度
我用緊class 10 95MB/s

簡單講
記憶卡速度同價錢成正比
shodanng2 03:36 AM 08-03-12
作者: 華倫君島陽平:
唔係好信會出mhp3g,好懷疑有公司想打算長期對支持者放煙幕,成日話就出就出。
出psp版簡直係倒退,畫面唔得之餘又冇海戰根本就唔係3系列,而vita而家咁既銷量都係冇咩可能出。
呢個鬧劇由本地game書講左年幾
但Capcom官方冇公佈過MHP3G

呢d假既傳聞最大得益者係邊個
邊個咪就似係背後黑手
但長期搞咁多"marketing"幫大眾洗腦其實要駛唔少錢
個情況類似老麥咁
日日賣廣告幫人洗腦講到食物幾好食
到你幫襯時先發現食物既色香味
都同廣告有一定既落差...

呢個幕後黑手偏偏近年蝕大錢 (報應?)
入不敷支仲學人哂錢搞咁多"marketing"
天涯笑笑生 06:26 AM 08-03-12
作者: 華倫君島陽平:
如果mh 係psv 出,sony 直頭會專為mh開個發佈會....幾時到game 書講。。。。
wang2009hk 08:38 AM 08-03-12
昨晚1930連保護貼黑機入手030
淨機沒火牛(因本身有無印火牛了)

雖然是貴了點..
但看在是熟店+不用再轉車來算也是差不多啦..

回家搞好資料轉移後拿來玩符文4

整體表現算是很滿意
手感對於中年男子(喂)是滿好的

暫時覺得的缺點是

LL的聲音真的比無印差點..
即使用上耳機也好像還是比無印細聲一點
(無印和LL都用同一款耳機)

開機時間感覺上比無印慢了點,但這點沒影響所以沒關係
入內建程式的時間是差不多.

機身重量是比無印重一點,但本身早就習慣了PSP1000機/PSV的重量所以這點也不成問題

現在就期待這機玩8月尾的閃亂神樂B和10月的PROJECT X ZONE的表現了~!
J.kidd 09:48 AM 08-03-12
藍黑好靚呀真係...
J.kidd 09:51 AM 08-03-12
作者: 納豆仔:
我送出去無咁嬲
分分鐘 2手 PSP 價都唔止啦
不過依期D 人只係出 LL 問細機實俾人壓價啦
第一 ... 39 89 129 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 149 189 239  ... 最後

返回主題版面