Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
照相館>四葉妹妹來我家......
M-eye 02:24 PM 07-26-09

後記 :
四葉: 好嘢 !! 這次我用高級一點....ROLLEIFLEX-F 有2.8光圈....比M眼部D型的3.5大一級...XD

多謝收看
KKH 03:16 PM 07-26-09
Nokton 也敗了~ 恭喜賀喜~ 跟著向 Noctilux 邁進啦~
M-eye 03:26 PM 07-26-09
作者: KKH:
Nokton 也敗了~ 恭喜賀喜~ 跟著向 Noctilux 邁進啦~
我發覺1.1時的效果理想...解像力不錯( f/1.1當然不可能很高 )
試影的相片很理想....
但色散問題在1.1時算大...可能用E-P1都有影響吧...
用黑白會好一點...(灰階睇起來唔覺色散...)
有趣的是...使用說明書話明可以用在E-P1上的....
好up-date
com1010hkjp 03:31 PM 07-26-09
好多正野

果d玩具相機邊到黎架?
M-eye 03:49 PM 07-26-09
作者: com1010hkjp:
好多正野

果d玩具相機邊到黎架?
為了日後可以用一些1:6或四葉這類公仔製作一些有趣的連還圖式故事...
特別一早四周圍敗下一些迷你相機模型作道具....
因為想做一些有關相機的故事...
這個醫生post中的LC-A+係最近log-on有得買的LC-A匙扣造成的...
有Diana同Black bird添...但我喜歡LC-A....個大細都合適
ROLLI的是來自日本的食玩(高級一點).....
我有齊F型號級特別版....
比500萬像那部迷你ROLLI仲細很多...
可用在這次醫生post...
也順便當練習構成故事圖片...
因為見之前在CW時米王佢地出的 fig相片集CD 很有趣...
所以我都試下玩....
不過我沒有初音啊...我想用初音呢....
Strider 03:55 PM 07-26-09
1.1 o個支, 早排o係雜誌見過, 好似同c記 50.2 不相上下, 但係又平d
應該幾唔錯~
等你出相!
KTN 04:07 PM 07-26-09
一早起身就看到這些東西...
irismong 04:10 PM 07-26-09
點解四葉會有部咁可愛既小相機既 ._.?
萬能俠 07:17 PM 07-26-09
個故事好正~~
尤其角色D 表情~

(又毒物? 睇唔到...睇唔到....唔好睇到....)

ruri0926 12:25 AM 07-27-09
M9的四葉妹妺小故事真的十分有趣啊!!
但竟然連四葉妹妺都有相機拿(而且還是6X6)...
Seppie 01:01 AM 07-27-09
只係路過~~因為講:四葉妹妺
不過story 同styling 都真係好得ar
M-eye 02:29 AM 07-27-09
我還是第一次花時間出醫生post的...
原來都很好玩很有趣
多謝大家支持

M-eye 02:34 AM 07-27-09
作者: irismong:
點解四葉會有部咁可愛既小相機既 ._.?
去log-on就找到了
係LC-A+的匙扣
antony chan 03:53 AM 07-27-09
M眼你打錯字....?

O=帥
X=師
ZERO NEKO 07:36 AM 07-27-09
嘩.... 正到.... orz 故事好touch 恭喜晒 XD
NetNetBoy 10:24 AM 07-27-09

Paptimus 11:36 AM 07-27-09
唔係"師", 係"帥", XDXD
M大既玩具簡直令人大開眼界
Rabbidas 12:45 PM 07-27-09
好想買部LCA呀..

m9 因為一部EP-1, 購買力即時強勁左好多

相信m9買m9之後,50/0.95都係走唔甩架喇
OldCake 12:52 PM 07-27-09
勁...........感染力強過 H1N1.........

睇完更想睇醫生.........

看來要加 .........PG......家長指引.......
M-eye 04:08 PM 07-27-09
作者: antony chan:
M眼你打錯字....?

O=帥
X=師
係喎...手快打錯了...算啦...
下次小心點...
M-eye 04:21 PM 07-27-09
作者: Strider:
1.1 o個支, 早排o係雜誌見過, 好似同c記 50.2 不相上下, 但係又平d
應該幾唔錯~
等你出相!
天祥入手的....
5980連遮光罩....以1.1這級數都算好ok
但支鏡本身無用任何特殊鏡片的...冇低色散...冇非球面...
難得係1.1全開時有一定影像質素...
(好過canon 0.95及1.0很多很多...當然...要玩散影風味又唔計影像銳利的了....)
但唔好要求太高...
否則(我估)只有奶記0.95先俾到你了....
但這支實在很抵玩....
推介一試
M-eye 04:28 PM 07-27-09
作者: ZERO NEKO:
嘩.... 正到.... orz 故事好touch 恭喜晒 XD
都係時時睇到你個簽名檔的原故......
YHW 04:54 PM 07-27-09
哈哈, 好正

乜阿邦你原來連多羅貓公仔都有 四葉同多羅貓咁多表情係成個頭换上去定係點?
M-eye 07:24 PM 07-27-09
作者: YHW:
哈哈, 好正

乜阿邦你原來連多羅貓公仔都有 四葉同多羅貓咁多表情係成個頭换上去定係點?
一盒中有很三個表情選用的...但為了有多點表情..
我買埋一些特別版同普通版....
【子夜】 07:38 PM 07-27-09
D迷你相機好正,平既我都想搵黎玩~
1 2 

返回主題版面