Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-20-08, 12:49 AM   #1676
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: W!LL 查看文章
見今日已重開
方大同仲好似賣哂, 好彩兩星期前來買左
close了一星期修理, 早幾天已經開番!
之前(修理期時)仲有d未補貨/order, 下星期會開始正常番!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-08, 01:10 PM   #1677
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: KIM 查看文章
天音上星期失火, 暫時要處理一下!SORRY!
引用:
close了一星期修理, 早幾天已經開番!
之前(修理期時)仲有d未補貨/order, 下星期會開始正常番!
近排天氣凍少出MK,估唔到碟舖都會失火…
火燒旺地?

舊 01-22-08, 06:31 PM   #1678
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
近排天氣凍少出MK,估唔到碟舖都會失火…
火燒旺地?
可能D電器火牛漏電啫~

可能家下興"燒"~~~

舊 01-25-08, 01:20 AM   #1679
wongja0708
God of Gamer

註冊日期: Dec 2004
想問有無Eason 隻黑膠 ?

wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-08, 05:54 PM   #1680
Guy
Game Master
Taylor

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDguyyiu
話時話..我經常係信和間 sky music入碟....
以前問過果度d人gaf有d咩優惠...佢答唔知咩黎
所以咁耐以黎..我再冇提過gaf..就咁買野就算...

GUY修行中
Guy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-08, 06:34 PM   #1681
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
要用gaf會員卡架~
不過我買野都無用好耐 XD

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 11:53 PM   #1682
IDGAF
The One

引用:
作者: Guy 查看文章
話時話..我經常係信和間 sky music入碟....
以前問過果度d人gaf有d咩優惠...佢答唔知咩黎
所以咁耐以黎..我再冇提過gaf..就咁買野就算...
我都有類似的經歷
不過,我無GAF卡的。

其實如果可以攪網上團購優惠就更好,最少跟張POSTER之類的。

舊 06-12-08, 02:22 PM   #1683
KIM
GAF足球隊金虎拾號

台版SO WING HONG新CD~預算星期6下午!

舊 06-12-08, 11:54 PM   #1684
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
引用:
台版SO WING HONG新CD~預算星期6下午!
THANK YOU, 台版!? 係就留隻比我啦, 應該星期六晚或星期日黎拎

舊 06-16-08, 10:05 PM   #1685
Vin_Ko
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
想不到有中小型唱片店在討論區開專帖

小第有問題麻煩樓主.........跟環球唱片有關的......:

平原綾香 "溫柔精選集(亞洲盤)" (530 741-0)
KOKIA "美聲天籟" (WJCD-0072)
森山直太朗 " 諸君!!!" (028 663-8)

請問以上唱片,香港環球的發行狀況是"發行日不明"還是"不會發行"? (還是我應該說進口?因為以上3張唱片就算發也會是台版居多)?可以幫我向香港環球詢問一下嗎?謝!

此篇文章於 06-16-08 10:13 PM 被 Vin_Ko 編輯。 原因: recorrect
Vin_Ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-08, 11:57 PM   #1686
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: JACKY 查看文章
THANK YOU, 台版!? 係就留隻比我啦, 應該星期六晚或星期日黎拎
今日仲未有呀! 總之有就call你~
如你見出面有, 都可先買!

引用:
作者: Vin_Ko 查看文章
想不到有中小型唱片店在討論區開專帖

小第有問題麻煩樓主.........跟環球唱片有關的......:

平原綾香 "溫柔精選集(亞洲盤)" (530 741-0)
KOKIA "美聲天籟" (WJCD-0072)
森山直太朗 " 諸君!!!" (028 663-8)

請問以上唱片,香港環球的發行狀況是"發行日不明"還是"不會發行"? (還是我應該說進口?因為以上3張唱片就算發也會是台版居多)?可以幫我向香港環球詢問一下嗎?謝!
第一批應該已經沒了!~~~~如要, 要幫你order先有!
小店而已~不值一曬~! 而且cd行業, 在hk已經不再風光~
像你一樣的cd狂熱者~已經是碩果僅存~
小店需是賣pop music多~但都可幫你找一些經典cd物品!

舊 06-17-08, 12:23 AM   #1687
JACKY
Moderator

引用:
今日仲未有呀! 總之有就call你~
如你見出面有, 都可先買!
知道點解冇得賣啦, 原來台灣都遲出, 應該後日會到貨, 如果有就過兩日上黎幫襯
========================================================

蘇永康(康仔)久違國語歌壇5年,和難兄難弟鄭中基不約而同在台灣重新出發。康仔加入擎天唱片後,不信邪選在13日上周五推出新輯「擁抱」,沒想到真碰上了「黑色星期五」的邪門事,新專輯的壓片工廠竟把1千張宣傳單曲與8千張專輯正片的數量印製顛倒,讓專輯當天根本來不及鋪貨上架!

康仔昨繼續投入公益活動探訪老人,遇到不少粉絲帶著愛心共襄盛舉,讓康仔十分感動。孰料活動結束後,不少粉絲向康仔抱怨,為何原本新專輯宣稱在13日推出,但粉絲想要「擁抱」蘇永康卻不得其門而入,甚至走遍各家唱片行裡卻依舊找不到新專輯?

聽到了粉絲們的哀怨心情,康仔除了自掏腰包請他們吃飯,也語帶幽默回應:「其實我自己也是在13日深夜9點以後才拿到熱騰騰的新專輯,因為有些烏龍事,讓專輯上架時間延誤了!」原來,康仔選在十三號「黑色星期五」發片,果然遇上怪事,因新專輯的壓片工廠搞出烏龍事,竟把新歌單曲宣傳片的封面不慎誤認成整張專輯的封面,造成混亂,專輯上架的時間也跟著延誤。

昨晚擎天娛樂員工透露,印製專輯的工廠確實犯了難得一見的錯誤,把宣傳單曲和專輯正片封面搞錯,原本預定印製1千張的宣傳單曲竟然印了8千張,反倒把原訂上周五鋪貨上架的8千張首批專輯正片只印製了1千份,情非得已下唱片公司通宵緊急應變,先把1千張印好的正片分送需求量較少的中南部,而北部唱片行只好等印製場連夜加工改版,卻仍然延誤1到2天才能上架。

對於苦等5年才重回歌壇,發片首日卻遇到「黑色星期五」搞怪,康仔似乎一點也沒生氣,反而轉頭安慰起同事及等不到專輯的歌迷,要大家平心靜氣「擁抱」周遭發生的所有不順利。

From: 聯合新聞網

舊 06-17-08, 12:26 AM   #1688
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
知道點解冇得賣啦, 原來台灣都遲出, 應該後日會到貨, 如果有就過兩日上黎幫襯
========================================================

蘇永康(康仔)久違國語歌壇5年,和難兄難弟鄭中基不約而同在台灣重新出發。康仔加入擎天唱片後,不信邪選在13日上周五推出新輯「擁抱」,沒想到真碰上了「黑色星期五」的邪門事,新專輯的壓片工廠竟把1千張宣傳單曲與8千張專輯正片的數量印製顛倒,讓專輯當天根本來不及鋪貨上架!

康仔昨繼續投入公益活動探訪老人,遇到不少粉絲帶著愛心共襄盛舉,讓康仔十分感動。孰料活動結束後,不少粉絲向康仔抱怨,為何原本新專輯宣稱在13日推出,但粉絲想要「擁抱」蘇永康卻不得其門而入,甚至走遍各家唱片行裡卻依舊找不到新專輯?

聽到了粉絲們的哀怨心情,康仔除了自掏腰包請他們吃飯,也語帶幽默回應:「其實我自己也是在13日深夜9點以後才拿到熱騰騰的新專輯,因為有些烏龍事,讓專輯上架時間延誤了!」原來,康仔選在十三號「黑色星期五」發片,果然遇上怪事,因新專輯的壓片工廠搞出烏龍事,竟把新歌單曲宣傳片的封面不慎誤認成整張專輯的封面,造成混亂,專輯上架的時間也跟著延誤。

昨晚擎天娛樂員工透露,印製專輯的工廠確實犯了難得一見的錯誤,把宣傳單曲和專輯正片封面搞錯,原本預定印製1千張的宣傳單曲竟然印了8千張,反倒把原訂上周五鋪貨上架的8千張首批專輯正片只印製了1千份,情非得已下唱片公司通宵緊急應變,先把1千張印好的正片分送需求量較少的中南部,而北部唱片行只好等印製場連夜加工改版,卻仍然延誤1到2天才能上架。

對於苦等5年才重回歌壇,發片首日卻遇到「黑色星期五」搞怪,康仔似乎一點也沒生氣,反而轉頭安慰起同事及等不到專輯的歌迷,要大家平心靜氣「擁抱」周遭發生的所有不順利。

From: 聯合新聞網
有冇咁橋呀? 宣傳技巧啦~~~

舊 06-17-08, 12:29 AM   #1689
JACKY
Moderator

引用:
有冇咁橋呀? 宣傳技巧啦~~~
係呀, 之前話一千隻宣傳碟和正式版唱片內容調轉左, 最後改返做調轉封面( 吹得太大冇人信)

反而我有興趣收藏埋佢隻單曲, 有冇辦法?

不過 已經準時係13 號晚流傳係網上

此篇文章於 06-17-08 12:31 AM 被 JACKY 編輯。
JACKY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-08, 12:37 AM   #1690
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
不過 已經準時係13 號晚流傳係網上
哦哦哦~~~你做咩會咁清楚架?

舊 06-17-08, 12:57 AM   #1691
夢幻騎士
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
我想問係唔係可以訂cd?
我想搵返陳慧嫻 情意結, 03年出的, 唔知有冇機會搵到
http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1002861357/
夢幻騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-08, 01:09 PM   #1692
Vin_Ko

註冊日期: Jun 2008
引用:
第一批應該已經沒了!~~~~如要, 要幫你order先有!
小店而已~不值一曬~! 而且cd行業, 在hk已經不再風光~
像你一樣的cd狂熱者~已經是碩果僅存~
小店需是賣pop music多~但都可幫你找一些經典cd物品!
haha.......其實我並不是甚麼CD狂熱者,只是對有些較pro的專輯有興趣罷了
不過看你的回應,似乎唱片公司不會進口居多,那我還是到台灣網站尋寶算了
Vin_Ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-08, 01:27 PM   #1693
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 夢幻騎士 查看文章
我想問係唔係可以訂cd?
我想搵返陳慧嫻 情意結, 03年出的, 唔知有冇機會搵到
http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1002861357/
可能會有, 你上店訂吧!
引用:
作者: Vin_Ko 查看文章
haha.......其實我並不是甚麼CD狂熱者,只是對有些較pro的專輯有興趣罷了
不過看你的回應,似乎唱片公司不會進口居多,那我還是到台灣網站尋寶算了
多數只返第一輪, 賣晒就算, 之後的人要就幫訂!

如果台灣的行商有存貨, 我們都可以找到的!

舊 06-29-08, 12:54 AM   #1694
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
想問下仲有無蘇打綠既第一隻同名cd賣?
如果無既話可以訂嘛?
thx

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 11:59 PM   #1695
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
http://store.oasisinet.com/store/pag..._id=250&col=30

我想問呢隻去天音訂吾訂到呀?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 09:27 AM   #1696
van仔仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
請問ayu既A Complete幾時會有貨?
之前來過貴鋪問話訂曬
希望仲會有現貨啦

舊 09-16-08, 06:00 PM   #1697
skymusic

註冊日期: Aug 2008
大家好,我們是天音館,可以的話我們都會親自回答大家的問題,在此多謝KIM少過去代言人的角色,謝謝大家的留意!
skymusic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-08, 02:00 AM   #1698
IDGAF
The One

TO:天音館

想問下一D唱片宣傳用紙板(大約高150-170CM果種)、大型POSTER,
宣傳過後會唔會賣比客人?

我想買濱崎步、安室奈美恵返屋企(辟邪、招財用…!? )

舊 09-23-08, 03:22 AM   #1699
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
TO:天音館

想問下一D唱片宣傳用紙板(大約高150-170CM果種)、大型POSTER,
宣傳過後會唔會賣比客人?

我想買濱崎步、安室奈美恵返屋企(辟邪、招財用…!? )
一向都賣的~不要好多時都有人訂, 要就要早D訂定了!

舊 09-23-08, 12:43 PM   #1700
IDGAF
The One

引用:
一向都賣的~不要好多時都有人訂, 要就要早D訂定了!
即係同一款可以買多於一個?
咁我得閒落舖問下先。

THX!

因為我見有人話買咗一個Ayu A BEST 2 150CM高的紙板都係$40有交易。

論壇跳轉

現在的時間是 11:44 PM

手機版 | APP版