Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 
Cosplay同人MIX討論區>插圖式接龍故事【結局篇III】★連載繼續★ 2008年3月27日新結局放送中
法修 04:50 PM 10-06-07
今日6/10/2007(SAT) 預定中
係插圖式接龍開始發表結局篇的日子,
(唔知有幾多人有稿交呢 )

鑑於之前的Topic已經好多Post, 兼且仲攤凍左成個月....
為免連環Ending 令無追一輪的人混淆,
所以開左呢個Topic黎收集各位兄台的不同Ending結局,
亦方便網友睇完發表意見(希望原樓主鈴蘭兄及各位見諒 )

稍後我會貼返沉左成個月那個舊Post條Link上來...

以上

以下:頭POST更新現存Endings
存貨:法修, 屈紳士, 子夜 ........ (待update)

法修
Vol.40 ..... 數錯左期數OTL

屈紳士
Vol.39 各人的去向

子夜
暫p14

法修 04:58 PM 10-06-07
前スレ, 多謝細路翔兄發起整理(始祖Topic)↓
http://gaforum.org/showthread.php?t=140014

之前的Topic, 多謝樓主鈴蘭整理各作者每期的連載↓
另外, 後補加埋最尾Coolam兄果期...
http://gaforum.org/showthread.php?p=6214339#post6214339

亦都係由樓主鈴蘭整理各作者的流程及規則↓
http://gaforum.org/showthread.php?p=5335156#post5335156
法修 05:49 PM 10-06-07

等了一個鐘頭, 大家都無乜動靜, 似乎始終要做第一個發表 ...沒辦法~

惡搞北斗G拳 法修版 完結篇(分支結局其中之一), 去片!
Vol.40 法修版本 完結篇 (約20頁左右)..... 好似數錯左期數OTL

終於都到左Final結局 , 唔知有幾多位作者能夠如期交稿~
講真, 凍檸茶兄諗出呢個主意真係正,
又可以睇埋其他作者心目中的結局~
而最後一棒屈紳士兄提出完左佢及各種支持亦好重要 !

而呢一年同其他作者一齊扭橋+玩+拖呢個故事,
實在有唔少快樂回憶 , 而最後大家亦都有權參與...
這樣的終結, 比我預計中的結果好得多......
正如屈兄所講:「光輝地落幕也很浪漫

沒錯!希望其他作者也有稿交, 一定會很浪漫的!

講返自己篇稿, 雖然一個月前已諗定左點做,
但由於工作忙碌, 結果都係到最後一日先郁....
犧牲左昨晚休息同私人時間, 總算趕鴨子趕上了~
鋪排上盡量呼應及補完之前故事未交代的東西,
這是作為一個結局的基本要求吧~
雖然作為一篇漫畫, 算是文字過多了(冇時間畫圖表達)
無論如何, 希望大家睇完可以抽空發表一下感受
細路翔 06:44 PM 10-06-07
積奇果然係最強囧
AshleyYan 07:00 PM 10-06-07
泉都出埋 囧rz
好正~
月牙火介 04:19 AM 10-07-07
終於有第一篇睇了~
法修GJ~!
屈紳士 10:29 PM 10-07-07
自首一號…

對不起,因為工作關係…
請再寬限數天…
msz006 10:30 PM 10-07-07
幾好睇~~

end得幾好~~~
浦木豪 10:48 PM 10-07-07
將原本Ending 同個故事夾得好GJ b
letitbe 01:45 PM 10-08-07
切腹.. 我畫了幾張草稿後完全忘了這回事
而且最近因一些原因無法scan圖, 即使畫了暫時不能放上來
所以可能要一段時間後才能完成了
法修 05:42 PM 10-08-07
多謝發表
>細路翔
其實積奇個名, 暗示左會有奇蹟(鳥山鳴:歐布=>布歐6TL)

>AshleyYan
本來想連插眼夏娜都出黎(諗過令勿記返生),
但最後係覺得都係由得佢安息好d ...

>月牙 & msz006
謝謝支持, 因為總要有個人做死士丫嘛
若黎緊日子抽到時間的話, 希望都一齊黎玩下啦~

>浦木豪
謝謝~ 高興有人睇得出呢個位

>letitbe & 屈紳士
意外就係意料之外, 我個人相信兩位仁兄的
交稿能力絕對在本人之上, 期待兩位的ending
【子夜】 08:09 PM 10-08-07
法修對北斗G拳o既愛
我地感受到了!
我地都要加把勁啦~
以大戰後o既劇情可以包返個故事完好地結尾
畫面亦畫得比以前更細膩!

作者: 法修:
>細路翔
其實積奇個名, 暗示左會有奇蹟(鳥山鳴:歐布=>布歐6TL)
太牽強強強強強強強強
datauiy 11:21 PM 10-09-07
這套作品中於結尾啦 ,個結局好鬼正呀
邪教教主 11:37 PM 10-11-07
好好睇
積奇到最後都得唔到巨x

即係呢
我忘記了這個接龍...
凍檸茶 11:54 PM 10-11-07
作者: 邪教教主:
好好睇
積奇到最後都得唔到巨x

即係呢
我忘記了這個接龍...
教主
你會唔會ENDING
法修 02:03 PM 10-12-07
>子夜
謝G持! 今次算係破左自己紀錄,
一次過K左咁多版, 為呢個故事作點交代
啊~~~~我感覺到好強烈既小宇宙!
來燃燒你地既小宇宙啦!
熱切期待子夜兄&大家的another結局

牽強的地方...將就下~ 到結局點都會有少少牽強架喇

>教主
謝支持! 點可以因為結局就俾巨孚乚佢咁著數 ~
時間可以忙裡抽閒的話, 忘記左都觀迎再玩返,
結局祇此一次, 最好可以大家都來浪漫一下 ~

>凍OT
全靠有你的提議先有呢個玩
邪教教主 12:59 PM 10-14-07
>>你會唔會ENDING

<=lee 個icon 就是答案
6eo 05:44 PM 10-18-07
終於等到結局, 又好笑又有d感動

期待其他人的結局

P.S.
已經完全忘記左尤龍馬係邊集度出現過...
法修 02:07 PM 10-19-07
>>iamleoluk
難得~ 有人睇完表示好笑又感動\ /
其他人的結局不日公映, 要再等一下

>尤龍馬
最初出場:Vol.22 (by msz006) ----主角式出現
之後出現於:Vol.28 (by 月牙) ----出左一招Z文字斬
及在Vol.30 (by 子夜) ----出左佢個名

最後就係Ending出一出
凍檸茶 05:44 PM 10-25-07
作者: 法修:
>子夜
謝G持! 今次算係破左自己紀錄,
一次過K左咁多版, 為呢個故事作點交代
啊~~~~我感覺到好強烈既小宇宙!
來燃燒你地既小宇宙啦!
熱切期待子夜兄&大家的another結局

牽強的地方...將就下~ 到結局點都會有少少牽強架喇

>教主
謝支持! 點可以因為結局就俾巨孚乚佢咁著數 ~
時間可以忙裡抽閒的話, 忘記左都觀迎再玩返,
結局祇此一次, 最好可以大家都來浪漫一下 ~

>凍OT
全靠有你的提議先有呢個玩
lucky star\/
攞返個尾彩

其他我都係多口講句o者
IamO 10:01 AM 10-31-07
這個結局
有可能是唯一"官方的"結局
法修 10:07 PM 11-01-07
凍OT>>lucky star
攞返個尾彩
>>本作一貫傳統, 就算到左結局都仲係要加下新人
因為原著係臨尾咁上下講ラオウ個仔, 所以呢度都跟返佢~
而個人又覺得らき泉感覺(錯覺而已 )上同
本作中的ラオウ有某程度相似所以整左佢來做

其他...... 我都意識到
始終, 無人提就一定無咁好野玩

IamO>>有可能是唯一"官方的"結局
>>希望唔係唯一
我會續繼等其他Ending
msz006 11:46 PM 11-04-07
等緊屈紳士
月牙火介 12:48 AM 11-07-07
作者: msz006:
等緊屈紳士
x2
以我所知仲有一個人都趕緊呢個完結篇,
希望佢快D搞掂等大家有得睇~
屈紳士 09:05 PM 11-08-07
抱歉拖了大家這麼久…OTL
雖然花了很多時間,但只有8頁而已…
請各位不要抱有任何的期待,輕鬆的看吧…(倒地)

Vol.39 各人的去向

1 2 3 

返回主題版面