Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-04-22, 05:48 PM   #801
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
最後一集短短時間就回收大部份伏線,打斗做得不錯,最後一個一直沒說的伏筆真是大驚喜

個人覺得比奇異2更精彩

總結暫時這麼多Mcu劇集最喜歡這套,希望會有第二季或者在其他故事看到月光騎士

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-22, 07:08 PM   #802
王小虎

註冊日期: Apr 2002
MK應該會入Midnight Sons,因為睇佢除咗煲緊Young Avengers之外,另一隊煲緊就係Midnight Sons,Moon Knight, Blade, Doctor Strange(或其他魔法使用者), Werewolf by Night, Elsa Bloodstone, Man-Thing, Ghost Rider,另外應該就有Morbius,不過係Sony的就踢走吧。

話唔定Phase 5就會出Rise of the Midnight Sons,打惡魔之母Lilith。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-22, 09:25 PM   #803
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
MK 完得ok啦,那神秘第三人格都最後開估,之後應該有機喺其他MCU再次登場掛

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-22, 09:28 PM   #804
鐵之侍

https://youtu.be/3Yh_6_zItPU

應該是Obi wan最終預告了,最後那人出場真是讓人興奮

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 05-04-22, 09:39 PM   #805
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
跟住他提供的時間軸重看
無左3集豬豬人真係差左d

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-22, 09:45 PM   #806
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
月光朦面俠

Moon Knight E6,唔係完全 CG 大戰,唔知點講,又同之前噉多套 D+ 劇又唔同味道,開頭主角嗰度係易得滯,但之後收埋返上兩話個主題,角式係有成長。但係個尾好似掉走咗「女主角」,完全留晒可以添食(Twitter 個宣傳由 Series Finale 變咗 Season Finale),而最後個扭橋,個「殘酷神明」真係好鬼死衰格。

整體係噉多套之中最好:
  • 完全新作,新人物,唔洗睇其他作品都明,係有啲好細嘅位先知佢係 MCU
  • 無話係舊人帶新人,當然無話舊人可能變路人嘅問題
  • 故仔速度夠快,流暢得嚟又有謎引人去追,唔會花太多口水,亦無灌水無說教
  • 第四五話好突破,比以前啲 game 玩家無晒啲武器更突破,唔只帶出個故仔講心理呢個主體;不過一心想睇超英雄動作會有少少失望
  • 反派今次夠清楚,亦好有迫力,無之前嗰幾套嘅通病
  • 講到演員,Ethan Hawke 同 Oscar Issac 真係好掂,女主角就唔夠佢兩位搶

今日係星戰日,The Book of Boba Fett 無論各位點睇,個製作特輯上咗,唔錯,真係又請到 Mark Hamil 大人出場噃~

而好啱時間,出埋 Obi-wan 正式予告:(睇樓上喇,唔重覆)

舊 05-07-22, 11:39 PM   #807
肉羊哩咖
griffin611

照 Oscar Issac 講,應該唔會有下一季~ 唔,不過監製表示會嚮其他 MCU 作品再登場,啫係會有 Midnight Sons?

舊 05-09-22, 06:08 AM   #808
肉羊哩咖
griffin611

Ms Marvel 最新予告,都好似爭緊啲嘢噉~ 6 月 8 號

舊 05-11-22, 12:50 AM   #809
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
Netflix的Marvel捍衛者聯盟系列劇集,香港6月29日才上架
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-22, 12:41 PM   #810
肉羊哩咖
griffin611

More Girl Power! She-Hulk 予告,8 月 17

舊 05-18-22, 10:56 PM   #811
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
可能budget唔夠, CG人都係唔太得...

舊 05-19-22, 04:07 PM   #812
肉羊哩咖
griffin611

真係個樣好膠,反而 Hulk 好正常,希望佢正式出街嗰陣執番好。

舊 05-22-22, 04:05 PM   #813
肉羊哩咖
griffin611

MCU 版 Daredevil (S4?) 證實籌拍中,期待。
https://insidethemagic.net/2022/05/m...the-works-kb1/

舊 05-23-22, 08:54 AM   #814
肉羊哩咖
griffin611

Only murders in the Building, S1 好睇, S2 就 6 月 28 上架:

舊 05-24-22, 09:00 AM   #815
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
套Chip n Dale都玩得幾癲,攞大堆自家別家IP黎惡搞,不過有啲用咗又好似冇比番credit咁

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-22, 09:21 AM   #816
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
聽講出年有機會出daredevil s4!

舊 05-27-22, 03:08 AM   #817
肉羊哩咖
griffin611

失驚無神! Andor 引人予告:

係就係好鍾意 Rogue One,但對呢套前傳無乜期待,但唔知點條片解畀到啲期待度噃~

舊 05-27-22, 10:22 AM   #818
王小虎

舊 05-27-22, 02:28 PM   #819
鐵之侍

Obi wan提早上映

頭兩集都算不錯,很多讓星戰粉絲懷念的地方,Obi wan的感情表現比以前電影好很多,女主角(算是吧)的表現不錯

只是這麼快某傢伙便當了在接之後故事有沒有問題的啊......

舊 05-27-22, 03:15 PM   #820
肉羊哩咖
griffin611

OB1 E1+2: 呢兩話比較慢,好在係 fans service 啱啱好,Ewan McGregor 演得出式固然,個細路係老積唔討厭,不過 Jimmy Smits 老態幾嚴重下;期待動作嘅會失望少少。派咗嘅便當方便某大粒佬頂上。

舊 05-27-22, 05:26 PM   #821
王小虎

Grand Inquisitor搵咗Rupert Friend做,之前做Hitman: Agent 47同Homeland電視劇個位配角,化咗妝完全認唔到。男跟班Fifth Brother,戴帽個位,原來係Fast and Furious嗰位韓裔演員Sung Kang,都隱約見到樣。

Mandalorian時間新劇Star Wars: Skeleton Crew,Jude Law主角
Jude Law to star in new 'Star Wars: Skeleton Crew' series on Disney+
https://www.msn.com/en-us/movies/new...lus/ar-AAXLQDG
舊 05-27-22, 11:16 PM   #822
肉羊哩咖
griffin611

希望佢唔係整到好似《銀河漂流》咁啦。

仲有,出年二月會上 Mando S3,而之後,未有月份,Asoka。

追加:呢度有 Mando S3 予告偷拍照
https://twitter.com/starwarstufff/st...dt_P0XletPpSQw

此篇文章於 05-28-22 04:45 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-22, 11:25 PM   #823
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
3師妹這個角色真係好成功,第一集已經好黑人憎!

某人在預告係威係勢,個便當會唔會係假呢?

Obiwan竟然這10年都唔知Anakin仲未死

唔知是否錯覺?感覺Obiwan說話的語氣已經十足十星戰4的演員
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-22, 02:12 PM   #824
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
某人在預告係威係勢,個便當會唔會係假呢?
Obiwan竟然這10年都唔知Anakin仲未死
試答:
  1. 有可能吐便當,因為動畫 Rebels 同遊戲入面條友仲生勾勾。
  2. 睇過啲(滴住嚟)正式欽定嘅小說,相信只有極少數人(當時仲在生)知兩個人係同一個,甚至可能只有皇帝先知,相信亦無公開宣傳呢件事,斷估無人會寫定遺書直接去問。只有部份人前後都識 Anakin,先推斷到呢個秘密,好似小說入面嘅 Thawn。
反而呢兩話有唔少「知」嘅問題,係咪 bug?
  • 好似十年後講到好似成個銀河咁大,都識得 A 呢班友係乜水
  • A 又唔知點樣知 B 嚮嗰度
  • 而 B 又會知點搵到 C,但佢兩個劇入面之前無見過對方
  • 跟住 D 為咗求 C,又知點去搵到佢,算係安全漏洞一大個
  • 而 A 第二話可以用讀心術向 E 攞到料,反而第一話 A 又唔用落去 F 身上,事關萬一 F 爆咗出嚟,故仔分分鐘 over
  • 最後 A 居然知,仲爆畀 C 上面講嗰個秘密~

此篇文章於 05-28-22 02:18 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-22, 07:38 PM   #825
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
好似設定有講過讀心術呢招要睇雙方能力。
原力使用者一方原力夠唔夠強,同被讀心一方精神堅唔堅定,都會影響成效。

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 08:30 PM

手機版 | APP版