Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-09-21, 06:00 PM   #7201
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
多馬單?
用漢傾/漢董/甘寧wara囉

Btw 有冇人知受繼防唔防到2刻呂布?
用弩DICK時就會好多,三槍時就唔會見

都唔係妨害,緊係防唔到

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-21, 08:40 PM   #7202
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: LR猫 查看文章
用弩DICK時就會好多,三槍時就唔會見

都唔係妨害,緊係防唔到
其實多槍打馬單未必一定有利
要睇咩deck

我意思係佢會唔會追過黎,佢加武梗係照加
好似左慈咁,受繼左都吸唔到
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-21, 10:04 PM   #7203
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
多馬單?
用漢傾/漢董/甘寧wara囉

Btw 有冇人知受繼防唔防到2刻呂布?
用呢D就唔會俾馬單你
都唔係第一日打機㗎啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-21, 10:21 AM   #7204
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
用緊大槍DECK成日對大弓大弩/有妨嘅馬單,睇化左

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-21, 10:41 AM   #7205
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
要睇咩deck

問過下真桃都追

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
用緊大槍DECK成日對大弓大弩/有妨嘅馬單,睇化左
升格戰用餓虎先連link馬單嬲架嘛

韓生異彩有4pt,應該安全玩多下個ver

鏟手遊保平安

此篇文章於 05-10-21 11:02 AM 被 LR猫 編輯。
舊 05-10-21, 03:30 PM   #7206
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
問過下真桃都追
照計一定要 後手挑撥/石兵/凍柑 先WORK

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-21, 06:08 PM   #7207
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
要睇咩deck

未覺得有利過 剛槍個副另計

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-21, 07:07 PM   #7208
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
未覺得有利過 剛槍個副另計
無利但至少唔會好似餓虎咁比人任突

鏟手遊保平安
舊 05-11-21, 10:50 AM   #7209
GUSTAV
The One
poor

大槍打弓弩仲灰啦下化

呢隻GAME 1打1真係冇咩問題 同兵種大量出現就糞

舊 05-12-21, 10:15 AM   #7210
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
而家啲異彩Point 點計
十鋪八鋪已經出達人
一星期用廿黎三十局嘅咭已經四天王,甚至Master
但異彩Ponit 係0/cost X4最低值
個異彩PT真係好迷,我琴晚愉悅同袁熙達人
話就話我愉悅用多13場
但同袁熙一樣異彩max嘅袁譚無達人到
無理由用多13場就由14pt插到落8pt per cost

然後琴晚開愉悅砍咗自己好多次
又有一局比人龜到第一次打和

鏟手遊保平安

此篇文章於 05-12-21 10:51 AM 被 LR猫 編輯。
舊 05-12-21, 10:56 AM   #7211
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
個異彩PT真係好迷,我琴晚愉悅同袁熙達人
話就話我愉悅用多13場
但同袁熙一樣異彩max嘅袁譚無達人到
無理由用多13場就由14pt插到落8pt per cost

然後琴晚開愉悅砍咗自己好多次
又有一局比人龜到第一次打和
異彩係計所有玩家全國對戰使用率wor佢每星期都會更新,唔會你用多左個pt同我個pt有分別
達人果D要計埋使用率頭五十名

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-21, 11:00 AM   #7212
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
異彩係計所有玩家全國對戰使用率wor佢每星期都會更新,唔會你用多左個pt同我個pt有分別
達人果D要計埋使用率頭五十名
達人同異彩都係計全國
達人30日內頭五十個使用人頭
異彩就7日更新
但無理由19場就達人到嘅卡異彩得8pt per cost

異彩好大機會係使用人數而唔係使用次數
even用過1,2次
所以好多人試完愉悅覺得垃L圾無再用
就易達人但異彩pt又會少

鏟手遊保平安

此篇文章於 05-12-21 11:08 AM 被 LR猫 編輯。
舊 05-12-21, 11:04 AM   #7213
GUSTAV
The One
poor

引用:
達人同異彩都係計全國
達人30日內頭五十個使用人頭
異彩就7日更新
但無理由19場就達人到嘅卡異彩得8pt per cost
冇咩人用但用得多咪會

舊 05-12-21, 11:21 AM   #7214
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
冇咩人用但用得多咪會
如果係使用次數嘅話袁家啲1cost應該會跟貼愉悅

下個ver如果nerf咗勇次郎嘅話會試返漢單愉悅
韓生針到勇次郎變傻仔咁
自帶條柵頂住再突三下就收勇次郎皮

鏟手遊保平安

此篇文章於 05-12-21 11:26 AM 被 LR猫 編輯。
舊 05-12-21, 04:27 PM   #7215
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
夷陵之炎好嘔心,三局對到兩局

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-21, 05:18 PM   #7216
GUSTAV
The One
poor

引用:
如果係使用次數嘅話袁家啲1cost應該會跟貼愉悅

下個ver如果nerf咗勇次郎嘅話會試返漢單愉悅
韓生針到勇次郎變傻仔咁
自帶條柵頂住再突三下就收勇次郎皮
勇次朗點睇都未必會NERF

反而沮授好似危

舊 05-13-21, 10:23 AM   #7217
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
勇次朗點睇都未必會NERF

反而沮授好似危

今個ver打得唔算多但勇次郎都幾常見,同埋反而無遇沮授馬
其次就LEO環境DICK董卓呢個ver都多
所以可能會nerf捨陣

睇實況弓王基都多人用
初心狗都係用LEO環境DICK董卓

鏟手遊保平安

此篇文章於 05-13-21 10:56 AM 被 LR猫 編輯。
舊 05-13-21, 12:21 PM   #7218
6eo
美波様!

勇次郎我覺得會nerf
漢/晉D Balance deck對住佢, 真係佢一開計呢邊就死2-3隻先
尾段下下要12士氣+兵法allin先搞得掂隻呂布

btw 尋日執左副異彩4受繼同異彩3盤石, lv4先+4, lv3得+2
感覺好似好少, 連勝/連勝擊破bonus都唔止
唔知lv5有幾多
舊 05-13-21, 01:35 PM   #7219
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
勇次郎我覺得會nerf
漢/晉D Balance deck對住佢, 真係佢一開計呢邊就死2-3隻先
尾段下下要12士氣+兵法allin先搞得掂隻呂布

btw 尋日執左副異彩4受繼同異彩3盤石, lv4先+4, lv3得+2
感覺好似好少, 連勝/連勝擊破bonus都唔止
唔知lv5有幾多
異彩
0 1 2 3 4 5 6
太尉至丞相

+0 +1 +2 +4 +6 +9

+0 +1 +1 +2 +3 +5
霸者至霸王

+0 +1 +2 +3 +5 +7

+0 +1 +1 +2 +2 +4
陣果啲升跌幾十幾百嘅異彩得幾個根本唔洗諗

鏟手遊保平安

此篇文章於 05-13-21 01:37 PM 被 LR猫 編輯。
舊 05-13-21, 02:11 PM   #7220
6eo
美波様!

thx
lv5有+6又好似ok喎
夾硬砌副lv5八卦玩下先
舊 05-13-21, 02:46 PM   #7221
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
thx
lv5有+6又好似ok喎
夾硬砌副lv5八卦玩下先
愉悅塞晒啲滿異彩嘅腳啱啱100異彩6
正呀

鏟手遊保平安
舊 05-14-21, 01:35 PM   #7222
LR猫
ˊ_>ˋ

發現有bug
愉悅如果砍死咗自己嘅話係戰報度會計少下開計

鏟手遊保平安
舊 05-14-21, 02:53 PM   #7223
6eo
美波様!

引用:
發現有bug
愉悅如果砍死咗自己嘅話係戰報度會計少下開計

引用:
今個ver打得唔算多但勇次郎都幾常見,同埋反而無遇沮授馬
其次就LEO環境DICK董卓呢個ver都多
所以可能會nerf捨陣

睇實況弓王基都多人用
初心狗都係用LEO環境DICK董卓
沮授應該講緊弓個隻

弓王基齋睇計好似OK, 但感覺夾腳蝕結果都係難用
舊 05-14-21, 04:56 PM   #7224
GUSTAV
The One
poor

引用:
愉悅塞晒啲滿異彩嘅腳啱啱100異彩6
正呀
得閒玩左下唔係講笑個計都幾長下

引用:

沮授應該講緊弓個隻

弓王基齋睇計好似OK, 但感覺夾腳蝕結果都係難用
依家全部換哂沮授 冇計 夾反計勁

舊 05-14-21, 08:33 PM   #7225
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
得閒玩左下唔係講笑個計都幾長下

依家全部換哂沮授 冇計 夾反計勁
9.2C開知力將器9.8C
知力依存低比人扣知都可以照開

榮光?

鏟手遊保平安

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:03 PM

手機版 | APP版