Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-27-21, 05:48 PM   #351
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
出Switch Pro先諗
MHR都無嘅話應該有排都唔出
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-21, 11:18 PM   #352
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
MHR都無嘅話應該有排都唔出
由手機版發出
有都俾BOTW2姐
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 10:10 PM   #353
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
IGN - New Monster Hunter Rise gameplay demo, featuring new monster Somnacanth and the new Frost Islands map
https://www.resetera.com/threads/372480/

MHR: Somnacanth Complete Quest Gameplay - IGN First
https://youtu.be/YcMQiZSzKXo

引用:

Watch brand new Monster Hunter Rise gameplay featuring the new monster Somnacanth, the Mermaid Wyvern, in the new map the Frost Islands. Our hunter wields the Dual Blades and is accompanied by both a Palamute and Palico donning Somnacanth armor in this complete 12-minute solo-quest.

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-21, 10:17 PM   #354
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
火山&沙漠confirm(火山喺PV1同埋Demo已經知有)

[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-21, 03:28 PM   #355
iu fu pig
塵埃...

其實老粉好想無縫體驗森丘
由手機版發出
舊 02-11-21, 04:15 PM   #356
[X-MEN]

百龍夜行任務係同上下位任分開

啲書法字好靚,可惜揀中文會變晒做電腦字

舊 02-11-21, 05:18 PM   #357
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實途中參加有乜好處
我淨係諗到啲人會入嚟斷尾掘玉然後斷線

MH哩啲又唔怕搵唔到人
而且都有二人難度唔一定要等齊人先出發
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-21, 02:43 PM   #358
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://gameapps.hk/news/43460/MONSTER-HUNTER

《魔物獵人》系列製作人辻本良三 發表新春祝福及未來情報

今日CapcomAsia官方公佈《魔物獵人》系列製作人辻本良三新春祝福影片,在片中辻本良三祝各位玩家新春快樂,同時提到未來將公佈更多《魔物獵人:崛起》和《魔物獵人物語2:破滅之翼》的情報,各位獵人快來看看吧!

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-21, 03:35 PM   #359
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實途中參加有乜好處
我淨係諗到啲人會入嚟斷尾掘玉然後斷線

MH哩啲又唔怕搵唔到人
而且都有二人難度唔一定要等齊人先出發
依個就係官方一路想做出戰友隨時在身邊的感覺

就好似MHW:I 黒龍戰支援隊劇情演出噤

同時也是官方想將MH online game 化嘅一種手法

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-21, 09:47 AM   #360
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實只係MHW個SYSTEM ? 好唔好好難講, 唔係個個都可以搵到FRIEND一齊玩, 有時有FRIEND都唔一定有時間嘛~4

特別係好似GU/MHXX咁, 係可以JOIN 人地ROOM打, 但係QUEST唔一定你開, 想打唔一定係有人打, 到時又要搵過/自己開, 不如好似MHW咁, 可以自己選想打救援重好~

此篇文章於 02-16-21 09:50 AM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-21, 11:48 AM   #361
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Eking 查看文章
其實只係MHW個SYSTEM ? 好唔好好難講, 唔係個個都可以搵到FRIEND一齊玩, 有時有FRIEND都唔一定有時間嘛~4

特別係好似GU/MHXX咁, 係可以JOIN 人地ROOM打, 但係QUEST唔一定你開, 想打唔一定係有人打, 到時又要搵過/自己開, 不如好似MHW咁, 可以自己選想打救援重好~
依個真
以前開房各自接任,4個人都想打唔同既野,人人都自己開任之後死等
最終就係成晚坐晒響度

好似MHW咁自己揀救援入去打,又唔駛白等,又唔駛浪費時間
又唔駛求人,一陣遇著D串串貢既人就無謂啦,GAF都有一位啦
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-21, 12:30 PM   #362
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
最worst只係遇著反救援,入黎消費猫車。入黎係想黐野非救w

舊 02-16-21, 01:08 PM   #363
野良猫
肥倫

引用:
作者: holsety 查看文章
最worst只係遇著反救援,入黎消費猫車。入黎係想黐野非救w
如果救援途中可以踢人走的話就冇問題

mhw時從來冇用過所以唔知有冇得咁做
舊 02-16-21, 01:12 PM   #364
Eking

踢人一樣會用左一個名額, 不過你講賤玩家, 不論MHGU定MHWI 咪一樣有.....冇乜關係

MHGU/XX 入人地房要HELP做緊急, 一做完就閃...... (新年未有MHR, 買左MHGU玩, 2日見唔少呢D人,,,,,)

舊 02-16-21, 04:32 PM   #365
野良猫
肥倫

所以我開房通常都講明一人一任咁樣
反正我唔係單方面要人幫打,你幫我打下料我同你清下任咪幾好
尤其非打怪任,四個人做一次就清咗以後咪唔駛煩
舊 02-16-21, 05:09 PM   #366
[X-MEN]

今集怪嘅血量會因應玩家多少而調整,如果我1個人出發之後先求救加多3個人,唔知隻怪個血量係會keep住1人份量定任務中途變4人份量?
舊 02-16-21, 06:28 PM   #367
野良猫
肥倫

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
今集怪嘅血量會因應玩家多少而調整,如果我1個人出發之後先求救加多3個人,唔知隻怪個血量係會keep住1人份量定任務中途變4人份量?
咁梗係變四人
石川先生冇笨到俾你哋咁樣玩吧
舊 02-16-21, 07:01 PM   #368
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
同MHW 一樣會根人數即時調整 (1/2/4人血量)

去到MHW:I 如果有人中途斷線, 仲會即時減返血量比你

所以MHW 有人會刻意set 最多兩人打

噤兩人 + 兩貓打2 人血量就最易打

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-21, 10:31 PM   #369
[X-MEN]

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
同MHW 一樣會根人數即時調整 (1/2/4人血量)

去到MHW:I 如果有人中途斷線, 仲會即時減返血量比你

所以MHW 有人會刻意set 最多兩人打

噤兩人 + 兩貓打2 人血量就最易打
原來係咁,唔該晒
舊 02-16-21, 11:40 PM   #370
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
所以我開房通常都講明一人一任咁樣
反正我唔係單方面要人幫打,你幫我打下料我同你清下任咪幾好
尤其非打怪任,四個人做一次就清咗以後咪唔駛煩
搬蛋任之類既野…
一齊做會快好多,諗起都覺得煩…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-21, 09:24 AM   #371
iu fu pig
塵埃...

其實問題喺一個人打,打咗一半血都無人入救援,
啲人見開始時間過得耐先走入黎,跟住就比人入黎尾刀完場

最記得W兩隻轟炸雞,一個人打拖打咗8分鐘,啲人入黎救援唔洗一陣就全滅
嬲嬲地自己過就算
由手機版發出
舊 02-17-21, 09:44 AM   #372
Eking

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實問題喺一個人打,打咗一半血都無人入救援,
啲人見開始時間過得耐先走入黎,跟住就比人入黎尾刀完場

最記得W兩隻轟炸雞,一個人打拖打咗8分鐘,啲人入黎救援唔洗一陣就全滅
嬲嬲地自己過就算
由手機版發出
好少人JOIN打得耐房....全滅呢樣野, 就算人地JOIN房, 唔夠技術就係唔夠....一樣全滅, 同救援冇乜關係吧?

(尋日打GU, 有位仁兄HR12X, 都一樣死係上位電龍......)

兩隻轟炸雞呢個任當年殺唔少獵人.....

此篇文章於 02-17-21 11:25 AM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-21, 11:21 AM   #373
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Eking 查看文章
好少人JOIN打得耐房....全滅呢樣野, 就算人地JOIN房, 唔夠技術就係唔夠....一樣全滅, 同救援冇乜關係吧?

(尋日打GU, 有位仁兄HR12X, 都一樣死係上位電龍......)
咁我唔好彩啦,
不過rise我應該都係solo升HR先
由手機版發出
舊 02-17-21, 02:18 PM   #374
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
街場就係咁 有神人有雷人 我唔信你自己冇雷過人
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 10:36 AM   #375
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
新怪:鋏角種妃蜘蛛+海龍種泥翁龍

https://youtu.be/-tru5nk5i04

此篇文章於 02-18-21 10:41 AM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 『モンスターハンター』×真島ヒロ先生 MONSTER HUNTER漫画化決定!4月4日連載開始 money 日本動漫畫討論版 32 07-12-18 10:24 PM
Monster Hunter 同人小說 - 狩人時代 Sam@Gaforum 學術文化綜合研討區 136 05-15-09 11:59 PM
[Wii] Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版] imgahou 電視遊戲討論版 866 04-28-09 01:37 PM
手痕畫--Monster Hunter小圖 sunmei Cosplay同人MIX討論區 3 11-30-08 04:30 PM
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 03:59 PM

手機版 | APP版