Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-24-20, 04:24 PM   #626
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-20, 04:41 PM   #627
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
已經唔記得哂原版係點

但醫院茄一唔係插肚茄一吧
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-20, 05:36 PM   #628
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: 野良猫 查看文章
已經唔記得哂原版係點

但醫院茄一唔係插肚茄一吧
原版就係發夢同回憶咁樣 最後死係電話亭

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-20, 12:30 PM   #629
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
K1 傷勢都好奇怪

醫院醒果刻係戴住護頭 / 護頸

但同礼奈相殺唔係被插肚架咩
我由無特寫禮奈攞番起把刀開始,已經覺得有可疑

今次新故事應該動畫表達優先
所以分開(??)同(??)兩種狀況嘅位置做得較原故事明顯
睇第一次感受完,睇第二次去推理表謎題應該唔係太難

此篇文章於 10-25-20 12:34 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-20, 12:38 PM   #630
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
到底是圭一癜左定係點?
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-20, 06:59 PM   #631
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
https://uminekolong.hatenablog.com/e...0/10/25/000553

考察?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-20, 04:14 PM   #632
anyone
The One
↘嫁

下一篇綿騙
騙徒手法層出不窮(

舊 10-30-20, 02:05 AM   #633
leungky1

第五集

真正問題似乎唔係邊個打邊個
由手機版發出
舊 10-30-20, 11:08 AM   #634
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
今次棉騙編同棉流編相比, 好明顯暗示左詩音同魅音身份對調 (即係唔會有目明編?!)

而且提早叫K1 送公仔, 即係咪叭開始解局?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-30-20 11:17 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-20, 02:30 PM   #635
leungky1

引用:
今次棉騙編同棉流編相比, 好明顯暗示左詩音同魅音身份對調 (即係唔會有目明編?!)

鬼騙後已經覺得原作改少少嘅部分
反而係擾亂緊我地去估今次個真相

今集都有好多位聚焦07同K1
我已經唔肯定係製作組喜好定真係有古怪
舊 10-30-20, 10:33 PM   #636
anyone
The One
↘嫁

當梨花以為插手落去影響到以前分支直去bad end就可以去返good end
真兇表示今次其實調轉

舊 10-31-20, 12:26 PM   #637
HM

註冊日期: May 2007
引用:

一係就魅音發病

一係就魅音好早已經俾詩音隊霖,一個人扮演緊兩個角色
然後咪叭叫K1送公仔俾詩音就出事了
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-20, 02:14 PM   #638
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: anyone 查看文章
當梨花以為插手落去影響到以前分支直去bad end就可以去返good end
真兇表示今次其實調轉
引用:
作者: HM 查看文章
一係就魅音發病

一係就魅音好早已經俾詩音隊霖,一個人扮演緊兩個角色
然後咪叭叫K1送公仔俾詩音就出事了
K1 > 這和説好的又不一樣啊..........又?!

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-31-20, 02:36 PM   #639
anyone
The One
↘嫁

K1:梨花你又坑我!
咦我怎麼說又了

放空咁諗跟cast 個提示
我覺得目前全部都仲係魅音黎

舊 11-06-20, 12:16 AM   #640
Fio

註冊日期: Dec 2001
終於睇完舊版
因為出業嘅關係煲返舊版一, 二季, 劇情係幾引人嘅, 特別係第一季, 反而第二季好似睇緊另一套作品咁,作晝靚咗好多, 成個氣氛唔同哂, 但個ending d敵人智商嚴重下降有d可惜
btw仲以為赤板咁打得同劇情有關, 原來全無關係...
而家睇返業嘅人設好唔慣, 特別K1好似細個好多, 富竹又老咗十年咁
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-20, 12:26 PM   #641
leungky1

第六集

某哥哥其實是否仍然存在?

同大石嘅互動好似都好多唔同

同埋今集停響嗰個位,唔知下集一開波會唔會俾人阻截???
由手機版發出
舊 11-06-20, 01:48 PM   #642
anyone
The One
↘嫁

引用:
作者: Fio 查看文章
終於睇完舊版
因為出業嘅關係煲返舊版一, 二季, 劇情係幾引人嘅, 特別係第一季, 反而第二季好似睇緊另一套作品咁,作晝靚咗好多, 成個氣氛唔同哂, 但個ending d敵人智商嚴重下降有d可惜
btw仲以為赤板咁打得同劇情有關, 原來全無關係...
而家睇返業嘅人設好唔慣, 特別K1好似細個好多, 富竹又老咗十年咁
漫畫有講下ge
漫畫埋尾有講點解赤阪打得 算係關劇情事但我都唔記得動畫係咪無

舊 11-06-20, 02:37 PM   #643
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
漫畫有講下ge
漫畫埋尾有講點解赤阪打得 算係關劇情事但我都唔記得動畫係咪無
赤坂神拳
動畫無, 原作/ 漫畫話潛意識記憶

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 11-06-20, 03:23 PM   #644
anyone
The One
↘嫁

引用:
赤坂神拳
動畫無, 原作/ 漫畫話潛意識記憶

漫畫
平行世界干涉過去惡到不得了

舊 11-06-20, 03:43 PM   #645
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
漫畫
平行世界干涉過去惡到不得了
咪叭loop 左幾百年就係駁依個小小嘅奇蹟架咋

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 11-06-20, 03:54 PM   #646
anyone
The One
↘嫁

引用:
咪叭loop 左幾百年就係駁依個小小嘅奇蹟架咋
無佢出現就算有其他人SSR都係直去皆殺篇

舊 11-06-20, 04:48 PM   #647
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
膠布出場
即係貝倫也有機會落場?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-20, 04:57 PM   #648
HAKAIDER
neet 人生~~~

食完第六話..................

兩姊妹都好大..................b

K1 有殘留記憶?!

引用:
作者: leungky1 查看文章
第六集

某哥哥其實是否仍然存在?

同大石嘅互動好似都好多唔同

同埋今集停響嗰個位,唔知下集一開波會唔會俾人阻截???
由手機版發出
應該唔會入明目編, 因為第五集沙都子先知有詩音嘅存在

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 11-06-20, 05:18 PM   #649
anyone
The One
↘嫁

詩魅2把聲分得好開

舊 11-06-20, 07:39 PM   #650
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
詩魅2把聲分得好開
仲要對大石態度有明顯分別

今次棉騙唔洗你估兩姊妹邊個L5

係睇吓幾時魅音病發

定係三四開殺

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 11-06-20 07:43 PM 被 HAKAIDER 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 神野オキナ「あそびにいくヨ!」BD BOX発売決定! money 日本動漫畫討論版 135 02-05-15 10:27 PM
[影像碟] RobbieWilliams|Live At Knebworth 10th Anniversary Edition[BD/BD+2DVD+2CD+BOOK] W!LL Neo Music UNIVERSE 1 07-30-13 01:11 AM
[動畫] 『伝説巨神イデオン』TVシリーズのBlu-ray BOX発売決定! money 日本動漫畫討論版 2 12-23-12 04:12 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 08:22 PM

手機版 | APP版