Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-20-20, 01:43 PM   #1001
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: DC 97 查看文章
夾到PS5最好選邊D SPEC
唔熟TV或MON
21:9寬MON打PS會唔會好怪?
4K(睇片要8K)
120Hz+
HDR
HDMI 2.1
VVR
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 02:08 PM   #1002
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: X&Y 查看文章
高速NVMe SSD 反正會隨時間降價都降得快
自己隻970EVO 1TB首發時買, 依家街價新版EVO+ 再快些少都平我個時60%

本身個隻係專用格式, 估計應該完全針對READ特化
11月時三叔隻PCI-E 4.0的980PRO 應該都賣左街
到時睇下reviewer 玩下先, sony 到依家都係咩都未講
唔排除就算去到980PRO 都可能在PS5入面效果差過原裝專用格式
有報道講左,即使用PCIE 4.0的規格,都係「接近」主機特規SSD的速度
你唔會快過特規個隻,因為特規個隻係連線路都會改埋
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 02:24 PM   #1003
sunhikari
Crazy Gamer

啱啱CHECK左網上銀行
正式信用卡扣左$3980, 即係LOG-ON受理左我張單
總算放下心頭大石

因為之前好多人話LOG-ON要係會員LOGIN入去先買得,但我唔駛LOGIN都買到,有D驚比人CUT單
舊 09-20-20, 04:16 PM   #1004
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
重有肯5K求張單!

舊 09-20-20, 05:12 PM   #1005
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: qwe 查看文章
4K(睇片要8K)
120Hz+
HDR
HDMI 2.1
VVR
呢個買唔買得過~$4000留下﹐不過得60HZ
https://www.lg.com/hk/monitor/lg-32UK550

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 05:19 PM   #1006
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DC 97 查看文章
呢個買唔買得過~$4000留下﹐不過得60HZ
https://www.lg.com/hk/monitor/lg-32UK550
起碼都要有哩啲能力先啦,唔計SIZE
https://www.asus.com/hk/Monitors/ROG-Strix-XG438Q/

有版友話華碩遲下會出對應PS5嘅MON,我就等下先換
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 05:28 PM   #1007
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

又爭過 唔知香港有無份呢
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 05:45 PM   #1008
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
Sony你行Pre-order都唔好攪weekend呀.......

切左班sales team腹先啦。

舊 09-20-20, 06:36 PM   #1009
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
是請早些通知,不然怎可能突然請假

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 06:51 PM   #1010
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
起碼都要有哩啲能力先啦,唔計SIZE
https://www.asus.com/hk/Monitors/ROG-Strix-XG438Q/

有版友話華碩遲下會出對應PS5嘅MON,我就等下先換
某程度上係好事,但反而我想換電視
但PS5 ready的電視,好多都好貴⋯⋯
我只係想係房的電視打機姐⋯⋯
搞到好似咁困難咁
舊 09-20-20, 06:51 PM   #1011
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
俾d wfh 同疫情失業既賺下$

舊 09-20-20, 07:11 PM   #1012
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
首發係咪真係夠貨派 =.=
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 07:21 PM   #1013
野良猫
肥倫

引用:
作者: cat722 查看文章
首發係咪真係夠貨派 =.=
由手機版發出
唔夠貨派收全訂嚟做乜?
舊 09-20-20, 07:26 PM   #1014
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
佢收到錢果班
其實一定有

話哂全球已有1400萬量

只係佢比幾多香港
香港的貨又有幾多比14億人搶走

我到底幾時先買到......

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 10:56 PM   #1015
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
向下相容

在您的 PS5 主機上遊玩已發行的 PS4™ 遊戲

遊戲效能提升

在特定 PS4 和 PS VR 遊戲中享受更快、更流暢的幀率。

將 PS4 遊戲升級為下載版 PS5 遊戲

遊戲發行商可透過 PS5 主機,讓玩家將光碟版和下載版 PS4 遊戲升級為下載版 PS5 遊戲。
P.S. 在遊戲支援該功能的情況下可使用

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 11:00 PM   #1016
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
之前一直唔肯講發售日同售價時
又一直講會有充足時間通知玩家預訂詳情去預備時間同財政預算
點知全球都係得一日至日半時間
X&Y 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 01:52 AM   #1017
Kit
Game Master

註冊日期: Feb 2003
--del--

此篇文章於 09-21-20 08:23 AM 被 Kit 編輯。
Kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 08:41 AM   #1018
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
最多都係請半日
咪話屋企突然有事要處理
舊 09-21-20, 08:49 AM   #1019
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 野良猫 查看文章
最多都係請半日
咪話屋企突然有事要處理
上星期五起身見排緊即請
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 12:41 PM   #1020
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
有冇師兄星期六,日同今朝係有收到sms?
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 12:43 PM   #1021
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
向下相容

在您的 PS5 主機上遊玩已發行的 PS4™ 遊戲

遊戲效能提升

在特定 PS4 和 PS VR 遊戲中享受更快、更流暢的幀率。

將 PS4 遊戲升級為下載版 PS5 遊戲

遊戲發行商可透過 PS5 主機,讓玩家將光碟版和下載版 PS4 遊戲升級為下載版 PS5 遊戲。
P.S. 在遊戲支援該功能的情況下可使用
舊 09-21-20, 12:43 PM   #1022
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
係唔係要開新topic?

舊 09-21-20, 12:57 PM   #1023
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
有實碟既點都要放入去當開機碟吧。

舊 09-21-20, 01:37 PM   #1024
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: GN00508771 查看文章
咁即係得定唔得 係度轉貼新聞稿有咩用
識唔識用自己既文字去答人
己經進化到餵都唔夠, 要幫佢消化埋.........

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 01:47 PM   #1025
yorkyork

註冊日期: May 2010
其實依家官方都唔比答案,
咁邊個答到佢,
咁咪比篇新聞稿你囉,
有時唔洗對其他板友咁惡既
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
亞洲首個PLAYSTATION®3遊戲製作課程─「數碼創意大本營」 Designer 電視遊戲討論版 7 04-30-08 06:57 PM
Playstation 1 問題 Gizmo 電視遊戲討論版 5 04-29-04 03:35 PM

現在的時間是 04:26 PM

手機版 | APP版