Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-01-20, 10:04 PM   #301
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
分歧戰鬥點先入到EX FINAL?
要FINAL打高分?
新手好耐無打VS系列,發覺啲電腦反應幾神速
想格佢9成都會格返轉頭

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 10:26 PM   #302
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: Reishin 查看文章
分歧戰鬥點先入到EX FINAL?
要FINAL打高分?
新手好耐無打VS系列,發覺啲電腦反應幾神速
想格佢9成都會格返轉頭
要高分+冇爆機+20分內打完
唔得就去SETTING度SET低難度,高DAM啦

舊 08-01-20, 10:53 PM   #303
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
白金, 但畫面係天才機

終於街埸夾到個話打後衛又真係無上前過既God, 要我用天才機1打2

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 11:28 PM   #304
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
白金, 但畫面係天才機

終於街埸夾到個話打後衛又真係無上前過既God, 要我用天才機1打2
俾你揀多次,你想用咩機截白金圖。
神高達打後衛

白金前,最後一個盃係爆1000次seed?
1000次seed係連線等候練習區計唔計?有無快方法搞掂1000次?
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 11:29 PM   #305
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
白金, 但畫面係天才機

之前沉迷刀劍唔得閑玩偷跑,琴日先開始玩
岩岩打完500場,呢次冇全機體強化滿簡單左好多,如無意外2日白金,聽日白

同埋個mission mode冇得co-op好鬼悶,又多關
ps3果陣都有得一齊玩,呢次個人認為最大既退步

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 11:32 PM   #306
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: Kello820 查看文章
之前沉迷刀劍唔得閑玩偷跑,琴日先開始玩
岩岩打完500場,呢次冇全機體強化滿簡單左好多,如無意外2日白金,聽日白

同埋個mission mode冇得co-op好鬼悶,又多關
ps3果陣都有得一齊玩,呢次個人認為最大既退步
你有無訓過教
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 11:40 PM   #307
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: 1pi 查看文章
你有無訓過教
我同班癲佬玩,入面我已經算最正常果個黎
訓6個鐘,之前mission又打到悶唔想打傾左3粒鐘電話掛機冇玩
計埋其他事花既時間2日(指唔到3日)白金已經算慢
真係玩命既1日半我覺得都得

舊 08-01-20, 11:53 PM   #308
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: 1pi 查看文章
俾你揀多次,你想用咩機截白金圖。
神高達打後衛

白金前,最後一個盃係爆1000次seed?
1000次seed係連線等候練習區計唔計?有無快方法搞掂1000次?
有得揀想要巴力舉劍, アグニカの魂!
不過打街場唔想用

1000次覺醒應該打任務過關都計
我自己街場主打後衛用E覺多 可以一場兩三次

舊 08-02-20, 02:11 AM   #309
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
一擊必殺個強化部件, 拎s無難度

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-20, 11:11 PM   #310
Kello820
Crazy Gamer

白金 2d10h,比ps3 fb足足快左1d有多,呢次冇強化全機體白起黎容易唔少

個mission mode完全唔掂,冇co-op又冇難度,得個多字唔知想點
但好在佢由H直接跳到Z...如果真係順住黎會想死
最後刷1000覺順便搞埋全mission S rank同100%cleared,算對得住隻驚

抖兩日玩其他驚去

舊 08-02-20, 11:49 PM   #311
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
你地連日本果邊線路掂唔掂

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-20, 11:52 PM   #312
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
綠回多 好少藍回

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-20, 11:54 PM   #313
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
綠回多 好少藍回
我都係綠多

但都好過香港堆偽藍

係唔知對面會唔會覺得LAG啦

此篇文章於 08-03-20 12:07 AM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 12:46 AM   #314
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: GN00508771 查看文章
係就係好用
但好易玩壞手⋯
我玩壞咗啦
一轉其他鎗機就食屎咁,ranking我依家只有一部機用

格機咁多年都係麻麻只會歡樂場玩下.....始終格game苦手

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 05:09 AM   #315
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

房可以set連線相性, 唔知點解有d人係灰色連唔到 但其他方向全藍

舊 08-03-20, 07:11 AM   #316
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我玩壞咗啦
一轉其他鎗機就食屎咁,ranking我依家只有一部機用

格機咁多年都係麻麻只會歡樂場玩下.....始終格game苦手
咁用死一部其實冇問題既
我都係用死EXIA一部
(成個MBON既街機周期都冇玩過)
得番EXIA叫做熟

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 11:22 AM   #317
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
買左之後有D無從入手唔知應該點樣練
都係打吓單機Mode同個任務Mode

唔敢上網同人打
一來無謂自己都唔知發生咩事就比人殺
二來打得唔好仲會可能比人鬧

依家班人真係生蕃咁
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 11:51 AM   #318
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: rinxlun 查看文章
買左之後有D無從入手唔知應該點樣練
都係打吓單機Mode同個任務Mode

唔敢上網同人打
一來無謂自己都唔知發生咩事就比人殺
二來打得唔好仲會可能比人鬧

依家班人真係生蕃咁
其實我當初從ps2 gundam vs z gundam就直接跳到ps3 EXVS, 都係無從入手架
上網睇日本人嘅教學文/片, 識多少少繼而再多啲睇高手片
始終要打對戰先會真正進步的.同埋對戰先有真樂趣

就算依家有時都會失手細機先落食晒屎
狀態成日都大上大落唔穩定

可以自己開個隨機房寫明新手練習
一有啲鬧人生番就即kick
(唔好理有冇高手入嚟屈啦,比高手打先好,有得睇reply學野!)
作為新手其實應該無咩包袱,唔好理輸贏學下野
--------

話時話好憎中文版個階級牌變咗英文,但明明升少尉獎杯解說有寫住少尉兩隻字

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
連親日本都係假綠藍回線多......窒到飛起比人kick

相薄

此篇文章於 08-03-20 11:56 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 08-03-20, 12:02 PM   #319
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
打電腦都係比你熟習下部機性能練唔倒咩
可以玩隨機對戰熟習下對人
感覺比較多新手同輕鬆玩過手癮既人
唔計戰績應該唔太介意輸贏,就算累死左人下次都見佢唔倒冇仇報

<利申老seafood低手
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 12:15 PM   #320
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我用真黃線都玩到gbo 既 w

舊 08-03-20, 12:19 PM   #321
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
其實我當初從ps2 gundam vs z gundam就直接跳到ps3 EXVS, 都係無從入手架
上網睇日本人嘅教學文/片, 識多少少繼而再多啲睇高手片
始終要打對戰先會真正進步的.同埋對戰先有真樂趣

就算依家有時都會失手細機先落食晒屎
狀態成日都大上大落唔穩定

可以自己開個隨機房寫明新手練習
一有啲鬧人生番就即kick
(唔好理有冇高手入嚟屈啦,比高手打先好,有得睇reply學野!)
作為新手其實應該無咩包袱,唔好理輸贏學下野
--------

話時話好憎中文版個階級牌變咗英文,但明明升少尉獎杯解說有寫住少尉兩隻字

連親日本都係假綠藍回線多......窒到飛起比人kick
其實依D同格Game都係,無得一步登天,我覺得係要比人殺多幾次,再睇返片,先知自己有咩地方要練吓,所以太過多老手既場,即係Ranking果D,根本上我都唔會想去打,越級得太緊要,到尾咩都唔會知就會死左

不過見到FB依兩日果D"討論",真係幾無言
結果論,輸左就賴新手,嬴左就係老手強Carry

引用:
作者: 真!DC 查看文章
打電腦都係比你熟習下部機性能練唔倒咩
可以玩隨機對戰熟習下對人
感覺比較多新手同輕鬆玩過手癮既人
唔計戰績應該唔太介意輸贏,就算累死左人下次都見佢唔倒冇仇報

<利申老seafood低手
由手機版發出
係呀,依家我都係打CPU
但你應該知打CPU同打真人係完全兩回事黎
所以以新手既身份去挑班老手,係遲早既事
唯有真係盡量做好自己啦

打機都打到咁認真…有時真係幾辛苦,同打MHW一樣…
所以最好都係開間親友房,自己朋友圍內輕鬆玩

此篇文章於 08-03-20 12:23 PM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 12:31 PM   #322
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
我係10幾年冇接觸既回鍋客, 屬半新手
我開GAME就直接上去打RANKED SHUFFLE

我發現街場新手唔多(應該係我揀RANKED的關係), 輸多贏少
不過我冇乜遇到不愉快經歷

就算輸冇俾人鬧過
拔線都只係遇過一次

其實打一局都只係2分鐘既事
贏輸冇乜大不了
又見唔到對方個樣, 亦都唔會再遇到
唔好太在意, 不要有HARD FEELING, 平常心當學習咁玩就好

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 12:51 PM   #323
大覺屋師真
The One

引用:
作者: rinxlun 查看文章
其實依D同格Game都係,無得一步登天,我覺得係要比人殺多幾次,再睇返片,先知自己有咩地方要練吓,所以太過多老手既場,即係Ranking果D,根本上我都唔會想去打,越級得太緊要,到尾咩都唔會知就會死左

不過見到FB依兩日果D"討論",真係幾無言
結果論,輸左就賴新手,嬴左就係老手強Carry
不過頭依個月隨機ranking多新手玩呀XD 反而之後玩可能真係得番老手

咁有啲高手又真係天生高達機師,可能真係有依個霸氣賴晒隊友
但有時見啲同為低手,輸咗就嬲partner

尋日打咗一個下午隨機都成日遇番相同嘅人
有啲part親都贏,有啲part親都輸 只能講相性問題。我每次都只會反省自己問題好過

有個part佢一場,輸咗後唔回應我say thank you. 果場我係打得差嘅,支援唔到佢部格機.
但下一場喺對面見到佢, 後半場佢果邊都輸咗8成, 就搵我單挑, 係咁想格我, 我都知你咩事啦, 緊係後boost屈你槍. 最後比我射到佢一棟都無 我實力其實可能都同佢差唔多, 但佢心態上都輸咗, 仲邊有得打

相薄
舊 08-03-20, 01:01 PM   #324
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
打MOBA 5v5都成日搵到一個來賴啦
所以2v2個人實力佔比更重實會預到呢D情況

如果真係接受唔到...去日區

舊 08-03-20, 01:06 PM   #325
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
隨機組隊除左機師能力,機體相性同cost組合都好影響

個個d ID名都咁鬼長點解你地會認得拍過邊個
由手機版發出

此篇文章於 08-03-20 01:08 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS. FULL BOOST 機師約戰區 第2回 五飛終參戰(Line群組成立) mario0606 攻略及心得交流區 606 11-16-23 07:04 AM
機動戦士ガンダム EXTREME VS Vol.3(新 DLC: ザク3改, ゴールドフレーム天) ist 電視遊戲討論版 1056 01-25-13 01:23 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾發回(歡迎約戰及加入M群) 新規DLC配信中:敗家仔與新TK王哥奧 mario0606 攻略及心得交流區 1014 12-21-12 08:02 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾柒回 (歡迎約戰及加入M群) - 喪B們:依家係我既主場 mario0606 攻略及心得交流區 1049 04-13-12 06:00 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM

現在的時間是 12:57 AM

手機版 | APP版