Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-20, 02:04 PM   #301
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
今日有update 1.1.2

https://www.nintendo.co.jp/support/s...aubqa/112.html

舊 07-09-20, 07:11 PM   #302
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: maskrider 查看文章
冇左穿牆BUG

舊 07-11-20, 12:42 AM   #303
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
男主配大房二房應該係上級操作,
適合有志挑戰人士!
主要係主角同女主角基本上定位差唔多
都係用黎開崩し同埋主要攻擊手
無識転倒既人駁落會變左好難打

我覺得主控皇女可能仲好少少
反正佢都唔駛理駁技,一棍加一腳就已經可以転倒
本身招式又多變化

當然夢想既野就
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-20, 10:26 AM   #304
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
E+ 先想買

買前想問下

其實 X 同 2 戰鬥系統我都覺得唔好

X 複雜之餘,太多唔同數字彈出黎,我都跟唔到發生緊乜事

2 就算鳩數啦....

不過 X 個地圖夠大夠靚

想買下 1 既戰鬥其實好唔好玩?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-20, 11:38 AM   #305
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
E+ 先想買

買前想問下

其實 X 同 2 戰鬥系統我都覺得唔好

X 複雜之餘,太多唔同數字彈出黎,我都跟唔到發生緊乜事

2 就算鳩數啦....

不過 X 個地圖夠大夠靚

想買下 1 既戰鬥其實好唔好玩?
由手機版發出
1嘅戰闘其實同X一樣, 比較簡單D咁
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-20, 11:35 PM   #306
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: aquarius 查看文章
1嘅戰闘其實同X一樣, 比較簡單D咁
LV+-5制勝
可以越級挑戰,但非常講技巧同運
故事一流,依家都唔會老套
最吸引是地圖,做到RPG應有的要素 -- 行街

舊 07-23-20, 10:06 PM   #307
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩開始玩

系統好過 X,起碼有唔同 status 同效果,X 真係得堆 d 數字彈出黎

打完都唔知贏乜輸乜咁

同埋 X 先係真正既 1 既續集

XB2 係有野心但係執行唔到
由手機版發出
舊 07-24-20, 06:50 PM   #308
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

玩到Chapter 3 開頭,劇情明顯好多地方係故意跳過唔講清楚,應該係好似 XBX 果種一野爆料?
由手機版發出
舊 07-25-20, 11:10 AM   #309
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
玩到Chapter 3 開頭,劇情明顯好多地方係故意跳過唔講清楚,應該係好似 XBX 果種一野爆料?
由手機版發出
呢隻game已經有十年歷史(wii版),
大家多多少少會响唔同渠道知道個故事大概所以會留意啲些微伏線去對比往後發展,
我記得自己初初玩wii版果陣啲些微伏線係令我諗到其他可能性,
所以當去到後面揭曉先有咁大震撼力。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-20, 05:34 PM   #310
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
慢慢玩E+先到皇都, 換人升羈絆先發現原來從冇用過RIKI (有玩過Wii版)

又幾好用, 不過好似周身刀冇把利
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-20, 04:17 PM   #311
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

點解有時 chain attack 中會有額外既機會要我再按 B 追加攻擊

有時又得三個人每人打一下就完??
由手機版發出
舊 07-27-20, 12:07 AM   #312
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
點解有時 chain attack 中會有額外既機會要我再按 B 追加攻擊

有時又得三個人每人打一下就完??
由手機版發出
角色之間牽絆愈高連擊次數會愈高,最多連15下,不過就算升滿有時都係得3下,所以都係睇機率
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-20, 10:41 AM   #313
ELT
Lunar使者

琴晚好無聊開返3DS版玩左陣, 好佩服當年可以玩到百幾個鐘

舊 07-29-20, 02:45 PM   #314
[X-MEN]

引用:
作者: ELT 查看文章
我本身有舊版3DS,嗰陣專登為咗xenoblade買new3DS,結果都玩咗百幾個鐘,好慶幸有買到
舊 07-29-20, 03:15 PM   #315
ELT
Lunar使者

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
我本身有舊版3DS,嗰陣專登為咗xenoblade買new3DS,結果都玩咗百幾個鐘,好慶幸有買到
當時有得拎出街玩已經好感恩

舊 07-30-20, 05:01 PM   #316
HenryHH
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
引用:
作者: ELT 查看文章
當年都係為左佢買N3DS , 不過買完無時間玩,玩左個零鐘就連埋部機掉低左
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-20, 10:51 PM   #317
ELT
Lunar使者

引用:
作者: HenryHH 查看文章
當年都係為左佢買N3DS , 不過買完無時間玩,玩左個零鐘就連埋部機掉低左
其實手提機既用途就係平時冇時間玩, 可以拎出街, 爭取返放工時間黎打下機

舊 08-01-20, 11:32 PM   #318
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

玩到 Chapter 6 竟然有近似 Chaos 既角色

其實蛋叔都幾似阿哥
由手機版發出
舊 08-03-20, 03:03 AM   #319
cinimod

註冊日期: Dec 2001
以前wii 買左玩左個零鐘就放底左,上個禮拜終於用12x 小時打完正傳+future connected,感覺用手提機玩到rpg大作真係正,如果X2減價應該會買埋,而家打住 fallout 4先

又搭單講多句,歐美rpg大作既side quests似乎有誠意d,唔係好似X1咁大部分quest都係講幾句對白、打幾隻怪就算,連角色大特寫畫面都無(係到後期Tyrea個quest至算算地presentable)
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 10:27 AM   #320
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩開始 chapter 6 打完 Brown face

提示話經扎托爾去燐光之地,但我搵唔到扎托爾起邊
由手機版發出
舊 08-03-20, 02:04 PM   #321
[X-MEN]

引用:
作者: cinimod 查看文章
以前wii 買左玩左個零鐘就放底左,上個禮拜終於用12x 小時打完正傳+future connected,感覺用手提機玩到rpg大作真係正,如果X2減價應該會買埋,而家打住 fallout 4先

又搭單講多句,歐美rpg大作既side quests似乎有誠意d,唔係好似X1咁大部分quest都係講幾句對白、打幾隻怪就算,連角色大特寫畫面都無(係到後期Tyrea個quest至算算地presentable)
我覺得XB嘅支線任係特別在佢會影響到NPC之間嘅牽絆,有時會有未來視睇到啲NPC將會遇到咩事,
有啲任重要你二揀一,得出嘅結局又唔同,算係有將隻game嘅主題融入支線裏面

大部份支線任都係打下怪,執下素材,始終隻game都成10年前出,係有啲位會比較old school

8月6號至19號eshop買XB2有特價(8,778円 → 6,144円)
舊 08-03-20, 05:58 PM   #322
cinimod

註冊日期: Dec 2001
引用:
我覺得XB嘅支線任係特別在佢會影響到NPC之間嘅牽絆,有時會有未來視睇到啲NPC將會遇到咩事,
有啲任重要你二揀一,得出嘅結局又唔同,算係有將隻game嘅主題融入支線裏面

大部份支線任都係打下怪,執下素材,始終隻game都成10年前出,係有啲位會比較old school

8月6號至19號eshop買XB2有特價(8,778円 → 6,144円)
thx for the info

btw,我覺得以十年前既橋尼計,重建 colony 6 算行得幾前

side quest與其話old school,我覺得係日式風格,呢部分玩落同nier automata無咩分別
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-20, 12:16 AM   #323
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
岩岩開始 chapter 6 打完 Brown face

提示話經扎托爾去燐光之地,但我搵唔到扎托爾起邊
由手機版發出
原來一開始 chapter 6 下面就係

不過我去左做 quest ,俾個導航誤導左我

個導航同 XB2 有得揮
由手機版發出

此篇文章於 08-04-20 08:04 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 08-04-20, 12:41 PM   #324
[X-MEN]

引用:
原來一開始 chapter 6 下面就係

不過我去左做 quest ,俾個導航誤導左我

個導航同 XB2 有得揮
由手機版發出
1重製個導航直頭畀埋條路線你,終點又有支旗,清楚到不得了啦喎,
係你自己將個任務tag轉咗做支線啫,邊關隻game事
舊 08-05-20, 08:53 AM   #325
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
1重製個導航直頭畀埋條路線你,終點又有支旗,清楚到不得了啦喎,
係你自己將個任務tag轉咗做支線啫,邊關隻game事
同 XB2 一樣係誇張左

我玩到 chapter 6 都發生過幾次

有時係直線就行到,佢就指我兜幾個灣

有時前面封左或無路,佢就指我直行
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia Remaster/Definitive edition [PS4/X1/NS/PC] 已售 ゆり 電視遊戲討論版 124 01-17-19 09:27 PM
[多機種] [PS3, XB360] Dishonored (Definitive Edition for PS4, XB1) - (BAFTA 2012年最佳遊戲) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 195 08-26-15 01:17 PM
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
誠徵 PS4版 TOMB RAIDER Definitive Edition lauyan 買賣專區 0 12-19-14 10:23 AM
賣 PS4 Tomb Raider Definitive Edition / 艦娘型錄 zero0417hk 買賣專區 0 09-17-14 10:13 PM

現在的時間是 01:22 PM

手機版 | APP版