Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後
電視遊戲討論版>The Last of Us Part II︱已售
jeffyen83 11:47 PM 06-23-20
簡直係神論,同當年有分阻止解放黑奴既黑人一樣
亞洲人被歧視係抵死????????
就係呢個心態助長歧視風氣,同黑奴覺得生而為奴好合理一樣

我當年英國讀髮型幾年,亦有遇過黎刁難既黑人
但我入鄉隨俗自問冇做錯野,所以唔會覺自己抵死
好在當年亦有識互相尊重既同學為我發聲

Game既野,個個口味唔同,有權發表喜歡與否
但為護航合理化歧視,得罪講句簡直係荒謬
Sgodkyo 12:56 AM 06-24-20
2077 應該冇事掛
話晒個總監定編劇都 D 過啲SJW 9up
歌絲˙暮斯 01:11 AM 06-24-20
好難講

呢班根本係中共
由手機版發出
DevilElvis 02:33 AM 06-24-20
LGBT+開燒《最後生還者2》 喊話開發商頑皮狗:別總拿我們當擋箭牌

https://www.ettoday.net/dalemon/post/50838

比同路人小
Kain 09:01 AM 06-24-20
割蓆
Btw如果係女拳一定唔會割同佢一齊撐
由手機版發出
jeffyen83 11:50 AM 06-24-20
作者: DevilElvis:
LGBT+開燒《最後生還者2》 喊話開發商頑皮狗:別總拿我們當擋箭牌

https://www.ettoday.net/dalemon/post/50838

比同路人小
唔係第一次,佢地最叻割蓆
到有獎有掌聲,就會衝番出黎威
Dyhalt Rushifar 02:22 PM 06-24-20
其實冇咩所謂,佢地識進退而唔係盲_撐,於在下而言已經冇問題。
maskrider 03:47 PM 06-24-20
打去要求refund,但係download過就無得做refund,有無玩過都一樣。以後要記住呢個point。
wing 03:51 PM 06-24-20
作者: darkvolver:
2077真係驚呀.......

Fallout 77, 新櫻花大戰, MGS:SU ?
Fallout 77算一半, 因為一聽concept已經知道會係垃圾. 大佬, 冇哂人類npc, 仲要online多人, 即係變左殺怪搶資源, 將原作的自由度同人性抉擇斬哂...... 一pat狗屎咁樣, 根本雷唔到人.
holsety 04:20 PM 06-24-20
作者: wing:
Fallout 77算一半, 因為一聽concept已經知道會係垃圾. 大佬, 冇哂人類npc, 仲要online多人, 即係變左殺怪搶資源, 將原作的自由度同人性抉擇斬哂...... 一pat狗屎咁樣, 根本雷唔到人.
now hv npc after patch
歌絲˙暮斯 05:08 PM 06-24-20
作者: jeffyen83:
簡直係神論,同當年有分阻止解放黑奴既黑人一樣
亞洲人被歧視係抵死????????
就係呢個心態助長歧視風氣,同黑奴覺得生而為奴好合理一樣

我當年英國讀髮型幾年,亦有遇過黎刁難既黑人
但我入鄉隨俗自問冇做錯野,所以唔會覺自己抵死
好在當年亦有識互相尊重既同學為我發聲

Game既野,個個口味唔同,有權發表喜歡與否
但為護航合理化歧視,得罪講句簡直係荒謬
正式黎講呢隻 game 主要整死既係東方人(中港台日韓星泰越)

深膚色既亞洲人 (馬來西亞, 印尼, 印度, 斯里蘭卡, 菲律賓) 無事

而東方人之中, 唔男唔女既 Lev 最後免死

呢個光頭仔著件功夫袍咁既野, 應該係玩緊 "少林功夫 ==> 中國人"

中國人wor, 左膠當然就唔得罪得
yorkyork 08:45 PM 06-24-20
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1592991486.A.74D.html

我覺得非常非常厲害 ,非常非常神
redcreature 08:53 PM 06-24-20
啱啱見到一個荃灣game舖老板,昆咗過師奶,買咗tlou2比個5歲仔玩,為咗散貨,不擇手段
darkvolver 08:57 PM 06-24-20
作者: redcreature:
啱啱見到一個荃灣game舖老板,昆咗過師奶,買咗tlou2比個5歲仔玩,為咗散貨,不擇手段
無奸不商.......希望個細佬不會hehe
Hunter 10:38 PM 06-24-20
睇到台灣有位youtuber萊斯因為大讚TLOU2神作炎上
話劇透係胡說八道

之後出一篇假道歉片後又承認自己其實無睇劇透
火上加油
Sar8 11:00 PM 06-24-20
作者: Hunter:
睇到台灣有位youtuber萊斯因為大讚TLOU2神作炎上
話劇透係胡說八道

之後出一篇假道歉片後又承認自己其實無睇劇透
火上加油
人地仲係同溫層比班fans安慰緊
豪傑公子 12:12 AM 06-25-20
既然咁賤不如開名啦~
真!DC 12:26 AM 06-25-20
包裝唔係有大大隻18禁警告咩
Sito 12:45 AM 06-25-20
佢點講到係啱小朋友玩?有動物打高爾夫球?
歌絲˙暮斯 01:07 AM 06-25-20
銷量應該好唔掂,就算係第一位,仍然同預期爭好遠
由手機版發出
darkvolver 08:38 AM 06-25-20
作者: 豪傑公子:
既然咁賤不如開名啦~
作者: 真!DC:
包裝唔係有大大隻18禁警告咩
作者: Sito:
佢點講到係啱小朋友玩?有動物打高爾夫球?
個細佬有機會提早得到啟蒙,確立某方面取向bb
Sgodkyo 08:20 PM 06-25-20

到底仲可以有幾醜惡
Heaven 08:35 PM 06-25-20
係米個樣奸奸地個個眼鏡佬
由手機版發出
權愛真 10:13 PM 06-25-20
我和朋友們也異口同聲的說:只看直播,每次當劇情轉移到大猩猩,
還要使用大猩猩的時候,真的非常嘔心!為甚麼還要迫玩家使用大猩猩?
整個2代都是垃圾爛透的劇情!
角色設定、劇情等,不斷出現與上集各種不連貫、背道而馳、極度扭曲、不合邏輯、
毫無說服力、和加入大量至極度濫用程度女權主義和政治正確等既情況!

The Last Of Us 的「Us」在2代中去了那裡?劇情已完全偏離主題!
看完結局之後,絕大部分人的感想都是極度憤怒!極度憎恨頑皮狗!
我們沒有比此更想復仇!為了我們的 喬爾 和 艾莉 復仇!
我們沒有比此更想為 喬爾 和 艾莉 改寫命運和結局!

TLOU 2代 絕對是最經典的垃圾續集(例子)!
同時亦成為其中一個對玩家最充滿如此極大惡意的垃圾遊戲!

「可憐我們的喬爾…可憐我們的艾莉!」

原本TLOU系列的靈魂之處、最吸引人的賣點就是:
看著 喬爾 和 艾莉 如何在逆境之下相依為命!

結果,男女主角 喬爾 和 艾莉 ,也在續作2代都被頑皮狗親手轍底毀掉!
真正的The Last Of Us系列只有第1代!
頑皮狗必然會為此事付上非常沉重的代價!

男主角 喬爾 ,死得毫無價值!以最侮辱的方式被賜死!
女主角 艾莉 ,活得一無所有!最後還要被強行安排失去兩隻手指!
湯米 ,悲慘的成為傷殘人士!
垃圾頑皮狗 完全是以最侮辱的方式,對待第1代!對待所有喜歡第1代的人!

結論就是:「我們絕不會買!」(包括從今以後所有頑(賴)皮狗的遊戲!)
說完。

PS. 不喜勿回,我亦不會看的。
歌絲˙暮斯 10:20 PM 06-25-20
聽講.... Neil Druckmann 原本寫 1 既劇情係 Joel Tess 互相追斬 (即係好似 2 呢個神作咁)

Somehow 俾同 team 既人(好似叫 Amy ?) 用佢原先設計既角色同背景, 改寫成我地玩到既 1 既劇情.

然後俾佢整走晒 d 同事, 就有主導權去做佢理想既 1 DLC 同 uncharted 4.

到開始 last of us 2 時已經換左好多佢既 SJW 同志...
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後

返回主題版面