Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-31-19, 04:57 PM   #1101
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
愛爾蘭魔蟹 連陸高WR180大炮都唔可以一發失衡。只有散彈可以打停。
有霸體咁惡? 咁就要試下呢隻肥蟹了

舊 11-01-19, 07:54 PM   #1102
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
メージコントロール 拘束効果のない攻撃を連続して受けた際に生じるよろけを発生しづらくする。 蓄積よろけまでの値が 200% になる

一係用強硬直,一係就平時可打停既打兩下啦

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-19, 09:51 PM   #1103
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
伊夫既散彈最好

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-19, 11:32 AM   #1104
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
4號機又真係幾好玩

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-19, 01:22 PM   #1105
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: wing 查看文章
有霸體咁惡? 咁就要試下呢隻肥蟹了
麻煩在N格都打唔停

N格>下格打佢會食COUNTER

不過用水夫可以完封

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-19, 01:59 PM   #1106
鳳熾魂
紅蓮の焔神

打呢D一定係一野後格就算

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 11-03-19, 03:37 PM   #1107
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
DOWN後

散彈>N 差唔多斷腳

就算唔斷腳佢機動力都追唔到人

不過無累積硬直武器嘅都係唔好正面同佢玩

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-19, 09:24 AM   #1108
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
メージコントロール 拘束効果のない攻撃を連続して受けた際に生じるよろけを発生しづらくする。 蓄積よろけまでの値が 200% になる

一係用強硬直,一係就平時可打停既打兩下啦
打兩下都無用
即停武器(如火箭炮)個打停率本身都唔係100%
同埋除左散彈好似無武器可以一條友喺時限內打到200%

此篇文章於 11-04-19 09:27 AM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-19, 09:35 AM   #1109
鳳熾魂
紅蓮の焔神

一齊用咪得 反正15場內都解完啦

舊 11-04-19, 09:59 AM   #1110
wing
格鬥低手

引用:
作者: Ginji 查看文章
麻煩在N格都打唔停

N格>下格打佢會食COUNTER

不過用水夫可以完封
依家300場350場實有一堆散彈, 出呢隻都係死硬.

舊 11-04-19, 04:12 PM   #1111
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
豆槍先是惡夢

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-19, 04:52 PM   #1112
wing
格鬥低手

引用:
作者: kog 查看文章
豆槍先是惡夢
結論係, 水產冇隻掂, 呢隻好少少, 但改變唔到低等機的命運.

舊 11-04-19, 05:24 PM   #1113
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
結論係, 水產冇隻掂, 呢隻好少少, 但改變唔到低等機的命運.
e隻都唔多掂

肥蟹是靠兩粒飛彈打停人和混戰時混水摸魚,但飛彈補得超慢...
最大問題是佢玩前線但速度又超慢,其他機你打爆完人,援軍到之前你可閃人,但肥蟹走唔到

舊 11-04-19, 05:30 PM   #1114
kog
Moderator
リン・ミンメイ

e個是我今早打的。

舊 11-04-19, 05:38 PM   #1115
wing
格鬥低手

引用:
e隻都唔多掂

肥蟹是靠兩粒飛彈打停人和混戰時混水摸魚,但飛彈補得超慢...
最大問題是佢玩前線但速度又超慢,其他機你打爆完人,援軍到之前你可閃人,但肥蟹走唔到
混戰時混水摸魚都易打到隊友. 最大問題真係慢, 血厚高防+霸體都冇用.

舊 11-04-19, 05:44 PM   #1116
wing
格鬥低手

引用:
e個是我今早打的。

呢個場好歡樂.... 好耐冇見過有人開純種強人..... 450場開連邦坦克都好少有.

舊 11-07-19, 01:37 PM   #1117
wing
格鬥低手

今日新機體係飛行試驗型老虎

舊 11-07-19, 08:26 PM   #1118
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
今日新機體係飛行試驗型老虎
射程是中距離定位,攻擊力不足,抽下水搶下尾還可以,
要小心對家有冇支援的追擊機,打中好痛!

舊 11-10-19, 06:35 PM   #1119
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
射程是中距離定位,攻擊力不足,抽下水搶下尾還可以,
要小心對家有冇支援的追擊機,打中好痛!
對住飛虎好煩,擊唔落佢。同佢對射定走佬比較好?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-19, 11:26 PM   #1120
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
對住飛虎好煩,擊唔落佢。同佢對射定走佬比較好?
如果有火箭炮,或追擊槍果d就射佢落來啦!

此篇文章於 11-11-19 08:25 AM 被 kog 編輯。
舊 11-11-19, 08:02 PM   #1121
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
BZ一炮射唔到佢落黎嫁

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-19, 10:59 PM   #1122
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
BZ一炮射唔到佢落黎嫁
打飛天老虎,兵團型豆完成set再飛彈最快

舊 11-12-19, 11:01 AM   #1123
wing
格鬥低手

引用:
如果有火箭炮,或追擊槍果d就射佢落來啦!
陸高180一炮唔得.

舊 11-12-19, 06:25 PM   #1124
kog
Moderator
リン・ミンメイ

咁我又冇話一炮就可以打落來

舊 11-13-19, 10:03 AM   #1125
wing
格鬥低手

引用:
咁我又冇話一炮就可以打落來
佢在天飛得慢其實唔係打唔到, 不過最慘係抬高頭瞄咁耐, 完全睇唔到地面戰況, 中左招先知咩事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 12:47 AM

手機版 | APP版