Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 767 1267 1667 1717 1757 1761 1762 1763 1764 1765 1766 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1777  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
T.K. 10:02 PM 08-14-19
連贈石近六單
寶2加腳跟
卡3刑2
gingq7 09:07 AM 08-15-19
作者: Hextor:
又係負面效果>>>>正面
BERSERKER減成5000血先加攻
同自殺有咩分別
減5000血我覺得反而問題不大
狂武藏成個技能組都係預你打3T周回, 正常情況下敵人係無機會作出攻擊

真正問題我覺得始終都係技3加攻和降防綁埋一齊, 不能3T都打足傷害
不過直接對手伯爵加攻都係得1T, 有寶解但無狂職1.5倍
而狂蘭雖然可以寶具疊buff越戰越勇, 但始終輸白值

無實際計過, 但感覺上3隻應該差唔多同級
digiharuka 09:23 AM 08-15-19
作者: gingq7:
減5000血我覺得反而問題不大
狂武藏成個技能組都係預你打3T周回, 正常情況下敵人係無機會作出攻擊

真正問題我覺得始終都係技3加攻和降防綁埋一齊, 不能3T都打足傷害
不過直接對手伯爵加攻都係得1T, 有寶解但無狂職1.5倍
而狂蘭雖然可以寶具疊buff越戰越勇, 但始終輸白值

無實際計過, 但感覺上3隻應該差唔多同級
轉載
https://www.ptt.cc/bbs/TypeMoon/M.1565787101.A.51F.html
https://www.ptt.cc/bbs/TypeMoon/M.1565799129.A.5C8.html
鈴蘭 11:10 AM 08-15-19
結果都係無得走要練隻賀因漢
maxwaver 01:13 PM 08-15-19
送石五十連得モーさん
gingq7 01:16 PM 08-15-19
睇了一輪,
我覺得營運應該都花左好多時間去平衡狂武藏, 令到佢啱啱好可以3T, 但又比其他3T打手需要多些操作(基本上一定要換人)
算係用"麻煩"換來"汍用"

優點: 有突滿虛數和嫁王已可3T (當然要有藍卡3T標準配備C狐)
缺點: 有突滿寶石翁都係要換人
gingq7 01:27 PM 08-15-19
我估阿榮係藍卡單體劍; 仲有4隻未公佈的水著角中其實一隻係Ruler

所以才無啦啦強化嫁王和鐵拳
Ruler獅子王如無意外應該會係單體紅寶具

另外, 十分難得劍阿榮的戰鬥動作真係用晒四把刀
T.K. 02:54 PM 08-15-19
北齋戰鬥畫面真心正
Squall-Lucifer 02:57 PM 08-15-19
作為一個沒玩FGO的外行人,我只是因為武蔵立繪把槍刃而進來說說,為何把槍刃明明是左輪彈倉而不是半自動手槍的彈匣,但攻撃演出裡的槍聲和槍撃密度卻是彈匣的....左輪哪裡能轉這麼快啊
pet3 03:10 PM 08-15-19
230抽先得
2隻刑部姬

要231(送果抽)
先有寶一佐倉.......

細路翔 03:39 PM 08-15-19
轉職做騎空士半年因為泳裝活動回鍋

送個隻北齋反而模組同戰鬥力都最好睇

真正佛心營運,叫你留石等二池

然後褔袋出多隻鯨貞比我令我有鯨貞好似比今次武藏強既錯覺?

應該話我試完感覺連紫式部都周回力勁過隻武藏...
細路翔 03:51 PM 08-15-19
作者: Squall-Lucifer:
作為一個沒玩FGO的外行人,我只是因為武蔵立繪把槍刃而進來說說,為何把槍刃明明是左輪彈倉而不是半自動手槍的彈匣,但攻撃演出裡的槍聲和槍撃密度卻是彈匣的....左輪哪裡能轉這麼快啊
你去睇下之前爆死個套黑塔

係創作入面左輪真係可以轉咁快,現實中我就會建議無輪轉得快唔快你都係用半自動手槍算
鈴蘭 05:08 PM 08-15-19
作者: Squall-Lucifer:

lunn 07:48 PM 08-15-19
作者: T.K.:
北齋戰鬥畫面真心正
又係果句…就算依隻真係5星都大把人抽…
有時D送既角色反而仲正
T.K. 08:21 PM 08-15-19
作者: 鈴蘭:

ビリー・ザ・キッド

射法可睇Bio2女主用左輪
GN00508771 08:25 PM 08-15-19
磨菇日記:

ところでガウェインの『不夜のカリスマ』ですけど。
あれは獅子王のギフトを、あの聖地で起きた事を、霊基に刻みつけた結果……とお考えください。
彼は、罪を捨てなかったのです。
Hextor 10:03 PM 08-15-19
老實講如果要講週回你都係乖乖地抽男朋友好過¯\_(ツ)_/¯

武藏唔駛睇剋職都算係咁(除左打返殺/狂)

覺得水著北齋靚過原本個隻
Sar8 10:26 PM 08-15-19
北齋連收刀都有幾下動作
武藏加速打一大輪都唔睇唔到佢打咩
鈴蘭 11:13 PM 08-15-19
好不滿武藏個寶具演出綁靈基3
the fool 01:58 AM 08-16-19
今次event真係可以當QP關打
中到刑部姬,カーミラ無愛就唔抽lu~
雖然中埋武藏,但唔夠種火考慮緊用唔用左特別再臨定等埋2池先(我仲要抽沖田同リリス...北齋未升過)
張卡可能係現時最勁的一張
但真係要諗吓俾邊個用, 因為充滿不確定性, 3T隊應該out,
暫時睇落磨隊C狐最合適
我諗住俾霸王用ja...聽你一講又好似磨隊啱d
我估2池 5星白槍 + 4星lilith + 4星沖田
(武內繪和wada繪的傳統應該唔會消失既)
雖然我都認為獅子王會係5星,但沖田4星又好似唔係咁合理咁(硬係覺得武內水著一定5星)
gingq7 07:47 AM 08-16-19
作者: pet3:
230抽先得
2隻刑部姬

要231(送果抽)
先有寶一佐倉.......

220幾抽先得一隻武藏

頭60抽係講緊一張4/5星活動禮裝都無
然後中間有20幾抽連一張4星禮裝都無

本來想追寶2都逼住要縮
gingq7 08:16 AM 08-16-19
作者: 細路翔:
轉職做騎空士半年因為泳裝活動回鍋

送個隻北齋反而模組同戰鬥力都最好睇

真正佛心營運,叫你留石等二池

然後褔袋出多隻鯨貞比我令我有鯨貞好似比今次武藏強既錯覺?

應該話我試完感覺連紫式部都周回力勁過隻武藏...
武藏狂職汎用,可以3T我已收貨有餘
而且向好處諗,武藏已剛好在3T合格線上,以後只要有任何新輔助角出現,情況會越來越好
細路翔 08:45 PM 08-16-19
武藏同鯨貞一樣

靈二最好睇,靈三都係畫師食錯藥亂畫
gingq7 11:10 PM 08-17-19
今次石抽禮裝又係廢的
暫時我會插晒3張加QP禮裝+1張天鬼姬, 再大腿選小文西禮裝
柚原このみ 11:53 PM 08-17-19
係唔係而家最多完成到40個任?
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 767 1267 1667 1717 1757 1761 1762 1763 1764 1765 1766 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1777  ... 最後

返回主題版面