Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
darkvolver 05:42 PM 01-29-19
作者: 豪傑公子:
收錢唔緊要, 最緊要補完返ADA後半段嘅故事~

前半段都好重要......因為你睇番Bio6,Ada可以係一個Neo umbrella複製體..Bio2的Ada其實係甚麼?另一個問題,Ada本身係wesker一team人的話,又係幾時加入,同點解?
darkvolver 06:16 PM 01-29-19
作者: 赤兵尉SETH:
今集刀仔絕對唔係縛play用, 仲勁過麥林

我們雖然沒有用腳及體技,但我們有刀仔呀......

今集果然係神作.........bbb
莎月美希 06:20 PM 01-29-19
第一第二集用最小時間爆機,個人覺得真係技術的表現,一方面要記住用最短路線解迷,一方面要避開攻擊,打大佬仲要唔可以出錯咁打死佢,如果唔係技術咁係咩?今集睇過無限武器要求,我自問冇咁嘅技術,但睇落好似比之前舊版好D,印象中舊版好似係唔可以記錄,但新版可以俾你記錄三次,可以記錄已經唔錯,起碼唔洗一失手就要由頭打過晒丫。

另外隻遊戲唔加無限武器做獎勵俾大家都得架,本身隻遊戲風格就係咁玩,俾個目標攞武器,但大家又話好難唔易攞,難怪現代新遊戲都冇爆機獎勵及隱藏野玩,因為太難太麻煩,結果變晒DLC。
由手機版發出
豪傑公子 06:30 PM 01-29-19
作者: 莎月美希:
第一第二集用最小時間爆機,個人覺得真係技術的表現,一方面要記住用最短路線解迷,一方面要避開攻擊,打大佬仲要唔可以出錯咁打死佢,如果唔係技術咁係咩?今集睇過無限武器要求,我自問冇咁嘅技術,但睇落好似比之前舊版好D,印象中舊版好似係唔可以記錄,但新版可以俾你記錄三次,可以記錄已經唔錯,起碼唔洗一失手就要由頭打過晒丫。

另外隻遊戲唔加無限武器做獎勵俾大家都得架,本身隻遊戲風格就係咁玩,俾個目標攞武器,但大家又話好難唔易攞,難怪現代新遊戲都冇爆機獎勵及隱藏野玩,因為太難太麻煩,結果變晒DLC。
由手機版發出
認同, SPEED RUN要熟路要熟道具擺位,
要熟武器性能要熟敵人攻擊模式&弱點,
甚至係動作FRAME數, 鎗法仲要夠準先可以速殺BOSS,
完成一個SPEED RUN 絕對係技術同經驗嘅表現~

而家D玩家的確難服侍, SET得難就鬧,
SET得易又覺得冇挑戰性, 事實上係冇可能滿足所有人~
zzzdx 06:37 PM 01-29-19
GAPCOM:SET太大力添,下集RE要改到廢過原版2代先得
darkvolver 06:42 PM 01-29-19
作者: 豪傑公子:
認同, SPEED RUN要熟路要熟道具擺位,

要熟武器性能要熟敵人攻擊模式&弱點,

甚至係動作FRAME數, 鎗法仲要夠準先可以速殺BOSS,

完成一個SPEED RUN 絕對係技術同經驗嘅表現~

而家D玩家的確難服侍, SET得難就鬧,

SET得易又覺得冇挑戰性, 事實上係冇可能滿足所有人~

幾時都講啦,玩家墜落,youtube直播自high。

2者都係了斷遊戲可玩性的最後一根稻草..悲矣..

Sent from my iPhone using Gaforum
ComeLOLoh 07:45 PM 01-29-19
無限彈呢招係增加遊戲可玩性。
但通常我攞完之後,咁難打我都過左,我用無敵黎玩做咩?
aquarius 08:25 PM 01-29-19
作者: ComeLOLoh:
無限彈呢招係增加遊戲可玩性。
但通常我攞完之後,咁難打我都過左,我用無敵黎玩做咩?

總有D玩家升完LV99再去番LV1場玩虐殺

Sent from my iPhone using Gaforum
ComeLOLoh 08:35 PM 01-29-19
只save 3次實在太難…
ComeLOLoh 08:38 PM 01-29-19
發覺Normal手掣出聲既機會多好多!
壓力真係大好多,完全唔夠彈。
赤兵尉SETH 08:39 PM 01-29-19
所以之後薪水很高先會有呢句

赤兵尉SETH 08:41 PM 01-29-19
只save 3次實在太難…
另一個平民向教學, 教埋點樣安全打Boss

赤兵尉SETH 08:54 PM 01-29-19
無限火箭炮, 以前多數係招呼只識玩無雙類個d親明戚友用
當年唔知點解好多人未玩過Bio但又知道無限火箭炮存在
Rance 09:45 PM 01-29-19
因為以前可以比錢抄SAVE
ComeLOLoh 10:26 PM 01-29-19
Thanks,但我唔夠人快。
每個area都要約1小時,最難係被狗圍。
ComeLOLoh 10:45 PM 01-29-19
無限火箭炮以前d game書有講。
當年係睇game書既年代。
布甸 11:02 PM 01-29-19
打完 Leon > Claire,再開 game 唔見有道具繼承o既?
血之淚 11:22 PM 01-29-19
作者: 布甸:
打完 Leon > Claire,再開 game 唔見有道具繼承o既?
黑人問號.jpga
你係指無限武器定其他野?
無限武器解完之後兩個主角都有得用
單純藥草彈藥副武器果d唔會有繼承
Sar8 11:39 PM 01-29-19
Hardcore直接唔比4格想點...
ComeLOLoh 11:41 PM 01-29-19
覺得A, B只不過係Puzzle唔同,路線有少少唔同,有/無打真Last Boss/出True End之外,中間劇情如果用同樣角色既話根本一樣。有出入只係初期重遇個一刻。好似唔夠時間整咁。所以無左以前個表、裡。而家個A、B只不過係Route A, B。我覺得用唔同角色玩一次A,一次B已經夠。

之後純挑戰難度…
Sar8 11:44 PM 01-29-19
覺得A, B只不過係Puzzle唔同,路線有少少唔同,有/無打真Last Boss/出True End之外,中間劇情如果用同樣角色既話根本一樣。有出入只係初期重遇個一刻。好似唔夠時間整咁。所以無左以前個表、裡。而家個A、B只不過係Route A, B。我覺得用唔同角色玩一次A,一次B已經夠。

之後純挑戰難度…
所以先話冇表裡線

如果佢有DLC我又唔介意
Sar8 11:58 PM 01-29-19
而家跑到岩岩過完Ada(0:45:00)
Save左兩次

不過好似食哂D藥.唔通要返去執返D先|||
ComeLOLoh 12:03 AM 01-30-19
但佢B線又要整到有另一主角有留言比玩緊個角色,搞到好似本來有心整表、裡咁。
明明個設定就係另一主角已經行過,但d puzzle又要solve過。
Sar8 12:10 AM 01-30-19
但佢B線又要整到有另一主角有留言比玩緊個角色,搞到好似本來有心整表、裡咁。
明明個設定就係另一主角已經行過,但d puzzle又要solve過。
睇得出好趕
你睇佢B線都冇左由車跑入警局果段
你cut哂已經係墓地

同埋另一人存在都係d minor野,例如食到得返一半個警員已經變左喪屍
Stars房另一人會留字條(仲要比幾粒子彈你)
Sar8 12:44 AM 01-30-19
睇個SPEED RUN笑死我
LeonB拿千斤頂
一拿完暴君入來>門口兩隻喪屍拍緊門開唔到門>一出門口喪屍咬>波羅保命>然後跑去記者房(一路跑一路比Licker抓左兩下)>擒天窗走>一落地又兩隻Licker係武器庫門口>幾經辛苦跑去Lobby(食左三枝藥)>Marvin一擒死埋

呢條路真係成隻驚最難既地方,好幾次見人係度中伏
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後

返回主題版面